Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Glenn Greenwald: Demokraté tvrdí, že cenzura je nezbytná k zastavení „fašismu“, ale tím slouží militarismu a korporativismu
Nezávislý novinář Glenn Greenwald obvinil demokraty z apelování na Big Tech, aby provedli policejní zásahy, které potlačují disent. Demokraté chtějí mocensky kontrolovat síť společně s Big Tech skrze záminku boje s krajně pravicovým extremismem: "Na kolenou prosí miliardáře, oligarchy a monopolisty ze Silicon Valley, aby cenzurovali způsobem, který považují za politicky výhodný." (RT News)

Je na řadě Minds? Google zasílá 24hodinové varování na platformu „anti-Facebooku“ se svobodným projevem a vynucuje změny v aplikaci
Platforma sociálních médií Minds musela odstranit „hlavní funkce“ ze své aplikace pro Android poté, co dostala jasné varování od společnosti Google. Spoluzakladatel Minds uvedl, že připravují projekt odolný vůči cenzuře. Na twítu Bill Ottman napsal, že Minds obdržel „24hodinové varování“ z obchodu Google Play. To je donutilo odeslat aktualizovanou verzi aplikace na základě „prozatímního řešení a návrhu vývojářů“, kteří odstranili funkce vyhledávání, zjišťování a komentářů. (RT News)

V Lotyšsku probíhá kampaň na dehumanizaci těch, kteří pracují pro ruská média, řekla RT stíhaná novinářka
Novinářka na volné noze Alla Berezovskaja roky spolupracovala s Baltnews, místním soukromým zpravodajským portálem, který založil její kolega, novinářský lotyšský veterán Andrej Jakovlev. V práci pokračovala po odprodeji na ruskou mediální skupinu Rossija Segodnja: "Ani jeden lotyšský novinář neřekl na naši obranu ani slovo. Je to takový druh dehumanizace. Chtějí ... vyslat do světa signál, že ti, kdo pracují pro ... oficiální ruská média, nejsou novináři, ale propagandisté, a proto se na ně nevztahuje demokracie, svoboda projevu a lidská práva." Na konci prosince Lotyšsko zahájilo řízení proti sedmi novinářům pracujícím pro Baltnews a Sputnik. Berezovskaja je jednou z nich a čelí obvinění z údajného porušení sankcí EU s možným trestem vězení.(RT News)

Norsko varuje před riziky vakcinace nemocných pacientů nad 80 let
Norsko oznámilo, že vakcíny proti Covid-19 mohou být velmi rizikové pro velmi staré a vážně nemocné, jedná se o dosud nejopatrnější stanovisko evropského regulačního úřadu poté, co země začala hodnotit skutečné vedlejší následky prvních očkování, jež jsou nutná k povolení. Norské úřady sdělily, že v zemi zemřelo 23 lidí krátce poté, co obdrželi svoji první dávku vakcíny. Norský lékařský úřad oznámil, že 13 z těchto zemřelých bylo pitváno s výsledkem, který naznačuje, že tyto vedlejší následky mohou vést k vážným reakcím u subtilních seniorů. (Bloomberg)

Stěžovat si na Evropskou komisi kvůli vakcínám je vrchol drzosti ze strany premiéra Babiše, míní europoslankyně Kateřina Konečná
Opravdu se nestává moc často, abych se zastávala Evropské komise – klasik by řekl, že tomu je maximálně 3x za 10 let, ale výrok pana Babiše mi přišel jako nehorázný. Na začátku je potřeba, aby zazněla jedna věc jasně, Česká republika by si sama, bez centrálních nákupů EU, nedokázala zajistit ani tolik vakcíny kolik k nám proudí dnes, což oficiálně potvrdilo i ministerstvo zdravotnictví. (!Argument)

Poslankyně Taylor Greene slibuje obžalobu Bidena hned první den ve funkci a říká, že bude „hlasem ignorovaných voličů“
Nová kongresmanka Marjorie Taylor Greene (R-Georgia) se zavázala podat obžalobu proti Joe Bidenovi v jeho první den ve funkci, což odráží podobný krok demokratů na začátku Trumpova prezidentství. Uvedla, že bude okamžitě prosazovat obžalobu den po Bidenově inauguraci 20. ledna a dodala, že je „hrdá na to, že je hlasem republikánských voličů, kteří byli ignorováni“. (RT News)

Po měsících napadání ruské vakcíny Sputnik V se západní novináři v Moskvě řadí do fronty na očkování proti Covid-19
Zástupci západních médií se sídlem v Moskvě šli do fronty, aby dostali vakcínu pomlouvaného Sputniku V. Novináři mají mnohem realističtější pohled na Rusko, než jejich nadřízení z New Yorku a Londýna. Andrew Kramer z New York Times prozradil, že dostal první dávku přípravku Sputnik V a pochválil „úspěch bona fide ruských vědců, kteří pokračují v dlouhé a legendární praxi vývoje vakcín“. Moskva se podle něj vyhnula některým logistickým problémům na Západě. (RT News)

Americké firmy sa vzbúrili proti násiliu. Odmietajú ďalej financovať politikov
Najväčšie americké firmy a banky odmietajú ďalej financovať politikov. Podporu politikom pozastavili nielen banky, ale aj Google, Microsoft, vydavatelia platobných kariet, AT&T, General Electric a ďalšie veľké firmy. (Hlavné správy)

CIA odtajnila stovky nejtajnějších dokumentů o UFO
Stoupence UFO záhad čekají letošní rok doslova žně. Na základě nařízení „propašovaného” do zákona o pomoci proti koronavirové pandemii totiž americká CIA musela pro potřeby Kongresu odtajnit také své zprávy ohledně fenoménu UFO. Řadu z nich teď zveřejnil ufologický server Black Vault. (Novinky.cz)

Amerika pod cenzurou
Twitter blokuje určité hlasy a myšlenky. Prezidentství Bidena potvrzeno, svoboda projevu může zmizet... Umlčet někoho znamená diktovat, a jakákoli forma diktátu je v rozporu s demokratickými principy. (Global Research via Zvědavec)