Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Zakladatelka webu o bezpečnosti vakcín, zasvěcená do farmaceutického průmyslu, byla nalezena mrtvá
„Pokud by se mi něco stalo,“ napsala Brandy Vaughanová na konci roku 2019, „bude to násilný čin a vy budete přesně vědět, kdo a proč ho spáchal.“ Brandy Vaughanovou, bývalou obchodní ředitelku farmaceutické společnosti Merck a zakladatelku webové stránky learntherisk.org, zaměřené na vzdělávání lidí o rizicích, spojených s vakcínami, nalezl její devítiletý syn 8. prosince mrtvou. (Zvědavec)

ŽIVOT JAKO DOBRÉ DÍLO?
Nakolik lze hospodařit s lidmi, aniž bychom vybočili z dobrého díla? Žití v umění těžko oddělovat od umění žít, rozhodně v případě Josefa Floriana. (Kulturní noviny)

Na prahu zmien 108: Ctirad Musil
Ctirad Musil si bude v rozhovoru s bývalým policejním prezidentem a předsedou Asociace nezávislých médií Stanislavem Novotným povídat o přiměřenosti opatření proti COVIDu-19. Ale také o řádění globalistů, genderové, ekologické a multikulturní ideologii, o rozmáhající se cenzuře i o národní hrdosti a moravanství. (Slobodný vysielač)

Taková hezká pohádka
Stařík u snídaně cítil jiskření a napětí, které vycházelo z jeho syna a snachy a přenášelo se i na oba vnuky. Nikdo moc nemluvil, ba i obrazovka zaplňující čelní stěnu pokoje mlčela, ačkoli na ní běžel titstainment, náplň života. Byl první leden, čas každoročního slosování pod heslem Stejná šance. Konalo se ve všech pracovních odvětvích, ve kterých se lidé ještě mohli uplatnit. Snacha to vzdala, ale syn se přihlásil. Stařík se podíval kradmo na snachu, která připravovala topinky. Zase je připálí, myslel si, ne však ve zlém, měl snachu rád. Byla to pohledná ženská a chytrá. Měla doktorát z oceánologie a postdoktorát z geologie, což byly obory, které se doplňovaly a dávaly určitou šanci na činorodý život. Naděje umírá poslední a snacha, to se jí musí přiznat, se dlouhou dobu snažila. Pětkrát šla do slosování, avšak i v tak náročném a výběrovém oboru byla příliš velká tlačenice. (Zvědavec)

VĚDCI Z NASA DOSÁHLI KVANTOVÉ TELEPORTACE NA VZDÁLENOST 44 KILOMETRŮ, VZNIKÁ NOVÝ KVANTOVÝ INTERNET
Technologie má zatím před sebou ověření mimo laboratorní testy. Už ale existují plány, jak budou politici tuto technologii využívat. Například americké ministerstvo energetiky doufá, že vybuduje kvantovou síť mezi svými laboratořemi napříč státy. Síla kvantového počítače běžícího na kvantovém internetu překročí rychlost současných nejsofistikovanějších superpočítačů na světě asi 100 bilionkrát. (TechFocus)

Svobodu slova na sociálních sítích má chránit nový polský zákon
Sociální sítě nebudou moci odstranit příspěvek nebo zablokovat profil, pokud obsah neporušuje polské právo. Pokud se tak stane, uživatel může zaslat stížnost, na jejíž vyřízení budou mít platformy 48 hodin. Poté bude moci poškozený uživatel podat podnět k rozhodnutí soudu, který musí rozhodnout do 7 dnů. Celý proces má probíhat elektronicky. Jestliže soud rozhodne ve prospěch uživatele a internetová služba nesjedná nápravu, může být pokutována Úřadem pro elektronické komunikace až do výše 8 mil. zlotých... (Stop cenzuře)

Český eGovernment v roce 2020: nové klíče k NIA, spam v datových schránkách i plán na jejich automatické zřizování
Datové schránky ve dvou vlnách zaplavil spam, NKÚ si nebralo servítky a možnosti přihlašování přes NIA se významně rozrostly. A to ještě nepřišla bankovní identita. (Lupa.cz)

Saúdové špehovali novináře Al-Džazíry izraelským softwarem
Kanadští vědci vystopovali malware „Pegasus“ na mobilních telefonech 36 novinářů, producentů, moderátorů a zaměstnanců televize: podle výsledků jejich analýz se jedná o škodlivý program vytvořený izraelskou společností NSO Group, která je již v centru kontroverzí za prodej špionážního softwaru autoritářským vládám po celém světě. (!argument)

Prečo ani po tridsiatich rokoch nedobiehame Západ? Kedy sa začne otvorene hovoriť zamlčaná pravda?
Ak náš virtuálny oponent prizná, že problém našej ekonomiky po roku 1989 spočíval v nerovnakej štartovacej pozícii našich a nadnárodných trhových subjektov, potom zároveň priznáva (nech už by konkrétna príčina bola akákoľvek), že výsledkom týchto procesov je holý fakt, že existujú krajiny majiteľov a na druhej strane krajiny pracovníkov, zamestnancov, arbeiterov… a teda, že realitou dneška, v ktorej žijeme, je to, čomu niekto nie bezdôvodne hovorí neokolonializmus. No dobre, ak sa vám nepáči slovo neokolonializmus, nazvite si to trebárs inak. Ale nie je ťažké si zrátať na prstoch jednej ruky, že ak globálne spoločnosti sídlia v niektorých krajinách a v iných nie, a zisk sa prelieva do krajín majiteľov a tam sa rozpustí v ekonomike, tak niektoré krajiny sú nevyhnutne bohatšie než iné. A že sa životná úroveň nebude sama od seba vyrovnávať, ale naopak, bude tu prirodzená tendencia, aby sa rozdiely ešte prehlbovali. (Hlavné správy)

Záhadný výbuch v Nashvillu: exploze poničila desítky budov, v okolí se našly lidské ostatky
Nashvillská policie přijela v pátek ráno místního času (po poledni SEČ) do vylidněného centra města na základě ohlášení údajné střelby. Na místě však našla jen obytný vůz, z něhož se do okolí hlasitě ozýval nahraný záznam varující před brzkým výbuchem. Vozidlo pak o několik minut později skutečně explodovalo. Policisté v okolí výbuchu objevili lidské ostatky, stále však není jasné, zda souvisí s incidentem. (Echo24)