Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Deep state vyhrál prezidentské volby 2020: Ameriko, odpočívej v pokoji!
Sečteno a podtrženo: s EU to jde z kopce, a stejně tak s USA (samotné impérium je již nějakou dobu mrtvé, i když si to hodně/většina lidí ještě neuvědomuje). Naopak bych tvrdil, že Rusko a Čína vyhrály, ne sice válku, ale rozhodující bitvu (připomeňme si např. Stalingrad nebo Kursk). Jakýkoli útok, ať už ekonomický nebo vojenský, který by kolektivní Západ zahájil proti těmto dvěma zemím, by nedopadl dobře. Demokratičtí „geostrategičtí experti“ budou obviňovat Rusko a osobně Putina, zatímco „geostrategičtí experti“ Republikánské strany budou zase obviňovat Čínu a osobně Si Ťin-pchinga. To je důvod, proč jsou všichni dohromady ztroskotanci toho nejhoršího druhu! (Zvědavec)

Proč černoši nemohou důvěřovat vakcíně Pfizer
V roce 2007 stát Kano (Nigérie) žaloval společnost Pfizer za 2,75 miliardy USD, zatímco nigerijská federální vláda žalovala o náhradu škody ve výši 8,5 miliardy USD. Vláda tvrdila, že farmaceutický gigant „předstíral, že přišel (do Nigérie) poskytovat humanitární službu“, ale ve skutečnosti „Pfizer vymyslel režim, podle kterého zkreslil a nezveřejnil svůj hlavní motiv snahy o účast na péči o oběti epidemie.“ Nigérie dokonce podala žalobu na úředníky společnosti Pfizer, včetně generálního ředitele během experimentů Williama Steera. Po ututlání kauzy se Pfizer dále choval neeticky. V roce 2010 americká diplomatická zpráva odhalená WikiLeaks tvrdila, že Pfizer najal vyšetřovatele, aby hledali důkazy o korupci proti nigerijskému generálnímu prokurátorovi Michaelovi Aondoakaa ve snaze přesvědčit ho, aby upustil od soudního jednání. (Unz Review)

ICC odmítá stíhat válečné zločiny Spojeného království v Iráku navzdory „hodnověrným“ důkazům
Mezinárodní trestní soud (ICC) upustil od vyšetřování válečných zločinů spáchaných britskými jednotkami v Iráku v letech 2003 až 2008. Toto rozhodnutí dává zelenou pro hlavní mocnosti ignorovat mezinárodní trestní a humanitární právo při prosazování svých imperialistických zájmů po celém světě. Prokurátorka ICC Fatou Bensouda oznámila rozhodnutí, i když připustila, že existuje „rozumný základ k domněnce“, že britské ozbrojené síly mohly páchat zvěrstva, včetně úmyslného zabíjení zadržených ve vazbě v Iráku v letech 2003 až 2008. (WSWS)

Exodus ze Silicon Valley: Zdejší high-tech firmy odcházejí do Texasu
V posledních několika týdnech tři hlavní firmy ze Silicon Valley přemístily sídlo do Texasu a tím rozhodly, že je přitažlivější než Kalifornie. Silicon Valley se vzpamatovalo z katastrofy dot-com, stejně jako z velké recese v letech 2007 až 2009. Jak se však bude dařit po tomto exodu, se teprve uvidí. Společnost HP Enterprise, usedlá high-tech firma v Silicon Valley, stěhuje zaměstnance svého sídla do texaského Austinu. Oracle, obchodní softwarový gigant, dělá to samé jako Elon Musk, zakladatel podnikatelů Tesla, Space X a mnoha dalších odvážných high-tech podniků. (Fox KTVU)

USA a Ukrajina odmítly rezoluci proti nacismu navrhovanou Ruskem na VS OSN, podivné Německo se zdrželo hlasování
Valné shromáždění OSN ve středu přijalo ruskou rezoluci odsuzující „oslavu nacismu“ s ohromnou podporou, i když pozoruhodně. USA i Ukrajina hlasovaly proti tomuto návrhu. Stejně podivný byl fakt, že se všechny delegace z členských států Evropské unie, včetně Německa, zdrželi hlasování, včetně Velké Británie. Mnoho dalších evropských zemí - například Srbsko, Moldavsko a Bosna - tento návrh podpořilo, stejně jako Izrael. (RT News)

Monitoring volební integrity bude žalovat Facebook Zuckerberga za použití „temných peněz“ k financování „masivních“ podvodů
Mark Zuckerberg nalil peníze do „ekosystému“, který způsobil rozsáhlé podvody v prezidentské soutěži v roce 2020, sdělil Amistad Project, který monitoruje prezidentské volby. Skupina podá žalobu proti generálnímu řediteli Facebooku. Soudní proces je založený na zprávě, kterou organizace vypracovala. Zuckerberg měl použít „dark money“ ve výši 500 milionů dolarů na protiprávní naklonění vah v těch státech, které demokrat Joe Biden vyhrál s nízkým ziskem, uvedl poradce Trump kampaně v roce 2020. Mark Serrano provozuje komunikační firmu, která zajišťuje vztahy s médii pro Amistad Project. Očekává se, že žaloba bude podána dnes u okresního soudu pro okres Columbia a bude se týkat údajných volebních nesrovnalostí, ke kterým došlo ve Wisconsinu, Pensylvánii, Michiganu, Arizoně a Georgii. (RT News)

Znamení doby - mediální manipulace
V poslední řadě geniální ničemnost spočívá ve faktu, že situace všem rozhodujícím hráčům maximálně vyhovuje. Politici a jejich byznys kámoši mají svůj vysněný nouzový stav, kdy jedni rabují státní kasu bez jakýchkoliv omezení, druzí pak utužují svou moc nad občany. Vyhovuje to i velkým korporátům, protože dochází k likvidaci drobných podnikatelů a jejich majetky budou za chvíli za hubičku k dispozici u exekuční mafie. Vyhovuje to i majitelům nemocnic - za vykázání pacienta s COVID-19 jsou tučné příplatky, tak kdo by mě snahu počty zlehčovat a uvádět do reality... (Zvědavec)

Zpráva ILC: 70 % zemědělské půdy patří 1 % vlastníků (PDF, 5 MB)
Podle zprávy vypracované Mezinárodní pozemkovou koalicí (ILC), která zastupuje několik nevládních organizací včetně Oxfamu a Centra pro mezinárodní spolupráci v zemědělském výzkumu pro rozvoj (CIRAD), se trend koncentrace zemědělské půdy na planetě zvyšuje. 1% největších farem obhospodařuje více než 70% světové zemědělské půdy. To neznamená, že malé farmy již neexistují, ale zabírají méně půdy. (ILC)

Írán je na druhém místě na světě v oblasti vědeckého růstu
S mírou vědeckého růstu 10,4 procenta v roce 2019 se Írán umístil na druhém místě mezi 25 nejlepšími zeměmi světa, hned za Čínou s tempem růstu 12,9 procenta. Podle webu Web of Science se Írán v roce 2012 umístil na 21. místě na světě s nejvyšší produktivitou vědy. V roce 2015 se země v roce 2016 umístila na 19. místě a na 18. místě a od roku 2017 zůstala po tři po sobě jdoucí roky na 16. místě na světě. V roce 2000 činil podíl Íránu na vědecké produktivitě přibližně 0,1 procenta, který dosáhl přibližně 2 procent s 20násobným zvýšením jak citačních databází Scopus, tak WoS. Podle Šanghajského žebříčku světových univerzit (ARWU) 2020 je Írán na prvním místě v počtu univerzit v regionu a mezi islámskými zeměmi. Podle íránského žebříčku světových univerzit v červenci 2020 se dvě íránské univerzity umístily mezi 100 nejlepšími asijskými univerzitami. (Teheran Times)

Soudem nařízený audit dospěl k závěru, že hlasovací automaty Dominion byly záměrně navrženy tak, aby „vytvářely systémové podvody“ v Michiganu
Soudem nařízený forenzní audit, který provedla Allied Security Operations Group (ASOG), zjistil, že systémy Dominion v okrese Antrim v Michiganu zaznamenaly při sestavování hlasů šokující 68% míru chyb. Zpráva uvádí, že vadný software daleko překračuje „přípustnou míru volebních chyb“ 0,0008 procent stanovenou federální volební komisí. Šokující bylo, že auditoři tvrdili, že rozšířené chyby byly funkcí, nikoli chybou, přičemž uvedly, že hlasovací systém „záměrně“ generuje vysoký počet chyb při hlasování, které lze poté použít k manipulaci s výsledky hlasování. Předběžná zpráva také zjistila, že došlo k pokusům o „manipulaci s důkazy“. Analýza ukázala, že 21. listopadu se „neoprávněný uživatel neúspěšně pokusil vynulovat volební výsledky,“ uvedli auditoři. Zpráva také zjistila, že všechny bezpečnostní protokoly ze dne voleb a dnů před a po 3. listopadu zmizely. (RT News)