Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Organizátor covid-orgií: Na mé sexuální večírky chodili zákonodárci z devíti zemí
David Manzheley, jehož páteční noční sexuální večírek v jeho bruselském bytě vedl k rezignaci proti LGBTQ europoslance Jozsefa Szajera, řekl v rozsáhlém rozhovoru pro polské zpravodajství Onet, že častými hosty jeho sexuálních večírků byli zákonodárci z devíti zemí. (The Daily Beast)

Bol som v Huawei, vedú čínsku technologickú revolúciu!
Vezmem vás so sebou na návštevu Huawei, ktorá mi doslova vyrazila dych! (Pavel Dvořák - Cesty Čínou via YouTube)

V Maďarsku chce chránit občany před cenzurou Komise pro digitální svobodyMaďarské Ministerstvo spravedlnosti zřídilo letos v únoru Komisi pro digitální svobody. Její rolí je zkoumat vliv technologických firem na instituce a fungování právního státu, vynucování osobních svobod a základních demokratických norem. Podle ministryně Judit Vargové má Komise ve spolupráci s firmami, veřejnými institucemi i jednotlivci hledat odpovědi na následující otázky:
Budeme schopni kontrolovat technologie nebo budou technologie řídit naše životy?
Budou technologické firmy podřízeny právnímu státu nebo bude jejich moc nad zákony?
Uchráníme osobní svobody v kyberprostoru?
(Stop cenzuře)

Americký Kongres a korporátní média používají masivní lži: venezuelská vláda prý chce vyhladovět opoziční voliče
Největší desinformace použitá proti Sjednocené socialistické straně venezuelského prezidenta (PSUV) prezidenta Nicolase Madura, je tvrzení od Leopolda Lópeze. Je to krajně pravicový vůdce opozice podporovaný USA, který nedávno uprchl do Španělska. López na Twitteru tweetoval klamně upravený klip prezidenta Ústavodárného shromáždění Diosdada Cabella, který se účastnil volebního shromáždění, a obvinil Cabella z „vydírání hladových lidí jídlem, aby je donutili“, aby hlasovali pro jeho vládnoucí stranu. Lópezovo tvrzení propagoval deník Wall Street Journal, který v článku o „falešných“ volbách ve Venezuele tvrdil, že Cabello „hrozil zadržením letáků v zemi, kde miliony lidí hladovějí“. (GrayZone)

Xinjiang nabízí fotografie reálných objektů k odhalení satelitních snímků jako "důkazů“ pro "detenční centra"
Místa, která byla některými západními médii a australským institutem označena jako „koncentrační tábory“, jsou ve skutečnosti administrativní budovy, pečovatelské domy, logistická centra nebo školy. Severozápadní čínská autonomní oblast Xinjiang Ujgur ukázala videa a fotografie odhalující falešná obvinění, která používala satelitní snímky jako „důkazy“. Porovnávala se uvedená GPS a reálné budovy. Některá západní média a instituty, zejména Australský institut pro strategickou politiku (ASPI) dlouhodobě používání satelitních snímků jako „důkaz“ pro své tvrzení o „detenčních centrech“ v Sin-ťiangu. Tento termín čínské úřady zásadně odmítají. Guvernér řekl, že oblast je otevřená pro turisty a každý si může fotografie zkontrolovat. (Global Times)

Pouhý odraz televize
Jako mnoho jiných občanů, nikoliv však jako jejich většina, jsem již dávno zjistil, že jsem obyčejným pouhým odrazem televize. Již jsem se dávno smířil s tím, že až ji náhle vypnou, tak ihned na místě zhebnu. Docela se na to těším, neboť na to, co dávají v televizi, zejména v té české, se již dávno nedá vůbec dívat. (Zvědavec)

Trump nařídil stáhnout většinu amerických vojáků ze Somálska
Americký prezident Donald Trump nařídil stáhnout většinu amerických vojáků ze Somálska. Oznámil to v pátek Pentagon. Rozhodnutí šéfa Bílého domu agentura Reuters označila za součást širšího Trumpova záměru snížit počty amerických vojáků na zahraničních misích před tím, než v lednu 2021 opustí Bílý dům. Snížit se má také počet amerických vojáků v Iráku a Afghánistánu. (Lidovky.cz)

O krok blíže k Velkému bratrovi. Amazon začal nabízet nástroje ke sledování zaměstnanců
Amazon začal firmám nabízet nástroje pro sledování zaměstnanců. Software Panorama umožňuje sledovat například, zda pracující dodržují rozestupy či další proticovidová opatření. Hardwarové i softwarové nástroje Amazon už nainstaloval do svého expedičního centra poblíž Mönchengladbachu. Kritici varují na velké nebezpečí zneužití, tomu se však Amazon brání. Píší The Financial Times. (Echo24)

Uměle vyrobené maso z bioreaktoru se začne prodávat
Singapur jako první země na světě schválil prodej laboratorně vytvořeného kuřecího masa. Kuřecí nugetky, kvůli kterým nemusela na porážku žádná drůbež, může zákazníkům v městském státě nabídnout kalifornská společnost Eat Just. Informovala o tom agentura Reuters. (Echo24)

Ruský radar dlouhého dosahu odhalil během atentátu na Solejmáního neviditelné americké stíhačky u iránských hranic
Arabské vydání RT News citovalo ruské radarové jednotky ohledně radaru Kontejner, který byl zaveden do výzbroje ruské armády 1. prosince 2019. Tento radar detekoval průzkumná letadla NATO a stíhačky na íránských hranicích při vraždě generálmajora Solejmáního, který byl velitelem íránských jednotek Al-Kuds. Zpráva uvádí, že radar zaznamenal 8. ledna 2019 šest amerických stíhaček páté generace létajících poblíž íránských hranic poté, co Írán namířil raketové útoky na americké základny v Iráku. Strategický radar umístěný na ruském území tehdy sledoval americké reakce na zásah a monitoroval veškeré pohyby vzduchu v regionu, včetně US-stíhaček typu stealth. (Al Manar)