Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Ľuboš Blaha: Dnes skončil "liberálny kapitalizmus" v putách
V redakcii SME sa všetkým prítomným novinárom od strachu tak roztriasli ruky, že slovo "korupcia" napísali ako "korupica". Práve si to čítam. Vám poviem - toto vyzerá na riadnu "korupicu". A myslím, že sa trasú kolienká nielen redakcii SME, ale aj redakcii oboch Plusiek, ktoré tiež vlastní Penta. Len si to predstavte. Kto ich teraz bude platiť, keď šéfa majú vo väzbe? A čo keď na nich nabonzuje, ako ich politicky zneužíval na útoky proti Smeru? (Vaše Věc)

Amazonské pralesy se zmenší nejvíce od roku 2008. Na vymýcenou plochu by se Praha vešla 22krát
Úbytek lesního porostu v brazilské Amazonii se letos meziročně zvýšil o 9,5 procenta a bude nejvyšší za posledních dvanáct let. Destrukce tropických deštných pralesů se výrazně zrychlila od ledna 2019, kdy do úřadu brazilského prezidenta nastoupil Jair Bolsonaro. (E15)

Svatá kráva
Takže. Rozmohl se nám tady (v Republice) takový nešvar. Vlastně celá parta nepěkných věcí. Takový festiválek tupostí, tvářících se jako ctnosti. Nová dogmata, ještě o něco idiotštější, než ta stará. Myšlenkové úzy. Celovohnoutská shoda napříč odděleními blázince. Posvátné krávy. No a krávy jsou na světě z jednoho jediného důvodu. Tím důvodem je steak. A steak z posvátné krávy může být ještě mnohem chutnější a štavnatější. Posvěť nám ho Dalajláma. (D-FENS)

Chybí nová idea, která by nahradila pocit národní jednoty
Příčinou střetu univerzalistického aktivismu a lidového konzervatismu je nesmiřitelnost aktivistů. Jde o nový konflikt obhájců konzervativních hodnot, jako je domov, rodina či stát, a těch, kteří se snaží zlikvidovat staré společenství. (Česká pozice)

Gita Zbavitelová: V Íránu byl zabit šéf jaderného programu
K útoku se nikdo nepřihlásil, ale Írán i američtí zpravodajci jsou přesvědčeni, že za ním stojí izraelský Mosad. Nejspíš mají pravdu, třebaže Izrael atentát nekomentoval. Mosad ho údajně sledoval už od roku 2006. Útočníci ale zřejmě nebyli Izraelci; Mosad dlouhodobě spolupracuje s íránskou nebo kurdskou opozicí a podle některých amerických médií vycvičil k tomuto útoku íránské disidenty. (Židovské listy)

Trump znovu útočí na právní ochranu provozovatelů sociálních sítí. Hrozí vetem pro rozpočet obrany
WASHINGTON Prezident USA Donald Trump pohrozil, že bude vetovat každoroční rozpočtový zákon ministerstva obrany (NDAA), pokud nebude obsahovat část, jež by zrušila zákon zajišťující právní ochranu provozovatelů sociálních sítí jako Facebook a Twitter. Krok je podle agentury Reuters další fází boje proti internetovým společnostem, které Trump a republikáni často obviňují z umlčování konzervativních hlasů. (Lidovky.cz)

Žádné volební podvody jsme nenašli, řekl ministr spravedlnosti USA, Trumpův blízký spojenec
Americké ministerstvo spravedlnosti podle svého šéfa Williama Barra nezaznamenalo důkazy o rozsáhlých podvodech, které by mohly ovlivnit výsledek listopadových voleb. Barr se v tomto smyslu vyjádřil v úterním rozhovoru s agenturou AP. (Novinky.cz)

Trumpovi po volbách lidé poslali miliardy
Trumpův tým je po volbách vyburcoval rozesláním více než pěti set výzev k přispění na právní boj na zvrácení údajně zfalšovaných výsledků voleb. Peníze jdou nicméně na Trumpův fond a Republikánskému národnímu výboru, které mohou částku využít libovolně. (Novinky.cz)

Der Spiegel: Po roční přestávce se obnovuje výstavba Nord Stream 2
V prosinci 2020 bude obnovena výstavba plynovodu Nord Stream 2, uvádí Der Spiegel. Oznámil to mluvčí konsorcia projektových investorů. (První zprávy)

V Pentě na Slovensku zasahovala policie. Zadržela spolumajitele Haščáka
V bratislavském sídle česko-slovenské finanční skupiny Penta v úterý zasahovaly desítky policistů se samopaly. Při akci policie zadržela spolumajitele Penty Jaroslava Haščáka. Podnikatele obvinila z korupce a praní špinavých peněz, potvrdila společnost a označila obvinění za neopodstatněná. Zásah ze strany policie považuje za demonstraci síly. (iDnes)