Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Francouzský ministr hospodářství: „Mobilizujte všechny úspory Evropanů“
Zatímco u nás agent Pávek rozdmýchal debatu o mobilizaci vojenské, mezitím – a za nezájmu médií – se na úrovni EU docela vážně hovořilo o „mobilizaci“ vašich úspor. K debatě došlo na nedávné Radě ministrů zemí EU v Gentu. Protože EU zcela dobrovolně devastuje ekonomiku jednotlivých členských zemí, tak se uvažuje o tom, že se sáhne na úspory občanů. Prý by měly být využity zejména na „klima, umělou inteligenci a obranné investice.“ V překladu: měly by být „utopeny“ v ničivém Green Dealu a za AI pro účely cenzury. A co nespolkne klimatická sekta a cenzoři, to půjde do černé díry na Ukrajinu. (necenzurovanapravda.cz)

PS. Pětikolka nejprve ukradne, pak udělá prohlášení. Francie krade až po upozornění. To je demokracie v EU.

Potenciální střet zájmů britského premiéra Rishi Sunaka je nyní příliš velký na to, abychom ho ignorovali
Společnost Sunakova tchána, Indický technologický gigant (a vývojář digitální identity) Infosys, podniká s britskými vládními ministerstvy bouřlivý obchod od doby, kdy se jeho zeť stal kancléřem a poté premiérem. Indický Infosys, který spoluzaložil tchán Rishi Sunaka, N. R. Narayana Murthy, měl smlouvy s britskou vládou od roku 2020, kdy se Sunak stal ministrem financí. Dcera Akshata Murthy, která se provdala za Sunaka v roce 2009, drží ve firmě 0,94% podíl v hodnotě přibližně 600 milionů GBP, zatímco rodina Murthy jako celek vlastní přibližně 3%. Za posledních deset let britské vládní zakázky vydělaly společnosti přibližně 65 milionů liber, z nichž přibližně 47 milionů se nalilo od roku 2020, kdy byl Sunak jmenován ministrem financí. Infosys byl uveden jako dodavatel v řadě významných veřejných zakázek, jejichž celková hodnota přesahuje 750 milionů liber. (nakedcapitalism.com)

PS. Doufejme, že ty peníze daňových poplatníků utrácí Sunak doma efektivněji, než za britské nefunkční atomové ponorky a letadlovou loď.

Transgenderový tvor pracující v médiích udal J. K. Rowlingovou policii
Britská policie potvrdila, že obdržela stížnost poté, co transgender televizní stanice uvedl/a, že nahlásil/a autorku knih o Harry Potterovi, J.K. Rowlingovou (ano, je to žena), za "nesprávné" komentáře na sociálních médiích, napsala agentura Reuters. V rozhovoru ve středu Indie Willoughby, britský transgenderový novinářský tvor a osobnost televizní reality show, tvrdil/a, že Rowlingová spáchala zločin z nenávisti tím, že ji pomýlil/a, a uvedl/a, že kontaktoval/a policii ohledně komentářů Rowlingové na X/Twitteru. (RT)

PS. Museli jsme tam přidat transgenderová lomítka pro dnešní nelišné mozky. Umělá inteligence překladače si pořád myslí, že má během pár tisíciletí indo-evropských jazyků pro lidi jen dva gramatické rody a odmítla přeložit správně toho "ne-tvora".

AI pomáhá a chrání
Vnitro onehdy pořádalo soutěž a algoritmy firem vyhledávaly co nejrychleji osobu ze záznamů podle zadané fotky. Identifikace osoby trvala vteřiny a to bez false-positive. Začíná být jasné, proč Bartošova DIA tlačí na digitalizaci občanek. Nejde jim o naše pohodlí, abychom nemuseli nosit plastovou kartičku v kapse. Ani jim nejde o úsporu práce úředníků. Chtějí získat průběžně aktualizovanou bázi osob, jejich fotek, telefonních čísel a údajů o našem pohybu. Smartpohonek vše poctivě nabonzuje, pokud mu to povolíme (a možná i pokud mu to zakážeme). MVČR se rozhýbalo a začalo „to“ implementovat celoplošně. Nejde jim to rychle, ale jsou vytrvalí a mají téměř neomezené prostředky. (D-Fens)

Lehkost, s níž se začalo v Evropě mluvit o válce s Ruskem, je šílená
Ukrajina prohrává, aniž by měla svolení Američanů ke kapitulaci, a pomoc Západu není celou dobu tak masivní, jak by Kyjev chtěl... (Rádio Universum)

Ukrajina utratí miliony dolarů za blokování ruské televize
Ukrajina vyčlenila 4 miliony dolarů (152 milionů hřiven) na rušení ruského televizního a rozhlasového vysílání v příhraničních regionech s Ruskem. To napsala "Státní služba pro komunikaci a ochranu informací". Rušicí zařízení bude nasazeno v devíti regionech s cílem zvýšit "informační bezpečnost" země. (RT)

PS. Fialová pětikolka bude muset brzy začít rušit slovenskou TV na ukrajinský způsob.

"Úplné šílenství": Izrael blokuje potravinovou pomoc, a zatím další děti z Gazy umírají hlady
"Hladovění dětí je charakteristickým znakem genocidy a politické strategie Izraele, podporované Bidenovou administrativou," řekl jeden humanitární koordinátor. Zdravotničtí činitelé v Gaze ve čtvrtek uvedli, že počet palestinských dětí, které zemřely na extrémní podvýživu a dehydrataci uprostřed izraelské genocidy podporované USA na obleženém pásu, vzrostl na nejméně 17. Humanitární organizace odsoudila izraelskou vládu za to, že blokuje život zachraňující jídlo a další pomoc, aby se nedostala k hladovějícím lidem. (Common dreams)

Primárky 2024: Trump je jediným kandidátem republikánů
Trump vyhrál v super volebním úterý (5.3.) ve 14 z 15 států, kde se konaly primárky. Haleyová zvítězila pouze ve Vermontu. Na konci dne měl Trump 995 delegátů republikánského sjezdu - více než desetinásobný náskok před 89 delegáty Haleyové, která odstoupila. Trump potřebuje ve zbylých státech získat celkem 1215 delegátů. Demokraty povede prezident Biden. (NBC)

Černochové „nejžádanější“ F-35: Skutečný pilot odhalil, jak to je. Co ministerstvo neřekne
Byla definitivně zmrazena ochota národa, tomu se dřív říkalo vlastenectví, jít nasazovat krk za kus země, kde mu již téměř nic nepatří. Pakliže se odhodlání národa nachází pod bodem mrazu, není síla, která by se snažila obnovit všechny resorty důležité pro obranyschopnost. Tedy znovu, co s tím? Přestat vychovávat děti a mládež k tomu, že má neochvějné právo si zvolit jedno z mnoha proklamovaných pohlaví a začít ji vychovávat k tomu, aby cítila povinnost chránit to, co její rodiče a prarodiče vybudovali. (PL)

Zbyněk Fiala: Trumpa se jentak nezbavíte
Nejvyšší soud zamítl pokus státu Colorado vyřadit Donalda Trumpa z republikánských primárek a následně z volebního klání o Bílý dům. Argumentace soudců se lišila, ale rozhodnutí bylo jednotné, informují New York Times. (Parlamentní listy)