Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Subjektivní postřehy burana k Bělorusku
V Bělorusku v žádném případě nejde o střet dobra se zlem nebo střet výspy demokracie a svobod s despotickým režimem. Níže je pár mých postřehů a úvah, na základě kterých si to myslím a které nikomu nenutím. (Zvědavec)

Přituhuje: Útlak, tajné seznamy, skryté praktiky. V Česku akce proti cenzuře internetu
Herní vývojář Daniel Vávra chce spolu s dalšími českými osobnostmi předložit poslancům petici s názvem „Zastavme omezování svobody projevu na globálních sociálních sítích“. (Parlamentní listy)

Jak říkat pravdu o Venezuele v prodejných médiích
Nezávislá novinářka Anya Parampil je známá svými reportážemi z Venezuely a dalších zajímavých zemí (Korea, Palestina, Honduras). Anya byla asi poprvé a naposledy pozvána do Fox News, kde řekla pravdu o Venezuele. (teleSUR via YouTube)

Vykonstruovaný soudní proces s Julianem Assangem
Nedávné slyšení v Londýně ukázalo, pokud bylo nějakého dalšího důkazu zapotřebí, že trestní řízení s Julianem Assangem je ostudný a ponižující vykonstruovaný soudní proces, který má dostat nevinného muže do vězení nebo do cely smrti kvůli tomu, že odhalil zločiny amerického imperialismu. (ICH via Zvědavec)

RAKOUSKÁ VLÁDA ZAVÁDÍ CELOSTÁTNÍ KLIMATICKOU JÍZDENKU NA VŠECHNY DRUHY VEŘEJNÉ DOPRAVY
Rakousko zavede už od roku 2021 jízdenku na autobusy a vlaky platnou v celé zemi. Roční celorakouská jízdenka bude stát 3 eura denně. (Kulturní noviny)

Zedník proti kapitálu
Známý pařížský hřbitov Père­-Lachaise, kde odpočívá mnoho evropských revolucionářů a bojovníků za spravedlivý svět, má od konce července dalšího slavného nájemníka. Stovky lidí doprovodily na poslední cestu Lucia Urtubiu, známého anarchistu a padělatele, jenž zemřel v Paříži ve věku 89 let. (A2larm)

Kuba testuje ve třetí fázi vlastní vakcínu proti covidu
Kuba pokročila ve vývoji své vakcíny COVID-19. Země již má čtyři kandidáty na vakcíny a jeden z nich již byl schválen pro klinická hodnocení. Finlay Vaccine Institute (IFV) zaregistroval klinické hodnocení jednoho z kandidátů na vakcínu 13. srpna v kubánském veřejném registru klinických zkoušek. Vakcína Soberana 01 je ve fázi I a II a první zkouška dobrovolníků se očekává 24. srpna. (TeleSur)

TIM POSTOVIT: VŠUDE NA SVĚTĚ ILIAS
přichází kamarád říká
venku uhořel chlap
ale už se uklidnil

takové řeči mi jdou na nervy
(Kulturní noviny)

O čo ide v Bielorusku
V prvom rade si treba vyjasniť, že nič nie je ďalej od pravdy ako primitívna mediálna skratka, že Lukašenkov režim je medzinárodne izolovaný a bieloruský prezident je Putinov človek. Títo dvaja lídri sa dlhodobo neznášajú, majú veľmi komplikované osobné vzťahy a samotný Alexandr Lukašenko sa dostal do tejto situácie aj vďaka tomu, že hral na obe strany a prepočítal sa. (!argument)

Covid v českém pojetí
Nevíme nic o tom, proč mocní tohoto světa zastavili ekonomiku. (Nová republika)