Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Ludvík Svoboda a jeho příběh: Čtení (nejen) pro Jakuba Železného
Redaktor ČT Jakub Železný se v čase intenzivního zpochybňování historie a likvidace jejích připomínek pokusil nastolit téma pojmenování pražského nábřeží po prezidentu Ludvíku Svobodovi. Aby bylo možné o tomto tématu diskutovat seriózně, a ne pouhými nálepkami kalibru „komunistický prezident“, přibližujeme nyní životní příběh sedmého československého prezidenta. (Parlamentní listy)

Bělorusko: Proč se Lukašenko dočkal barevné revoluce právě teď?
Globalistické vyšší síly jsou jednoznačně rozhodnuty svrhnout dlouholetého jediného vůdce Běloruska, prezidenta Alexandra Lukašenka. Otázkou je, proč právě teď? Jedním z argumentů bude, že ho ničí kvůli jeho neodpustitelnému vzdoru vůči koronaviru. V každém případě Bělorusko čelí Západem řízené barevné revoluci, která je v plném proudu. (Global Research via Zvědavec)

Doktorka Peková, proslavená Vojtěchem, má jít před soud. Společně s Romanem Janouškem
Lobbista Roman Janoušek se podle zjištění Aktuálně.cz bude u soudu zodpovídat z dalšího možného trestného činu. Státní zástupce jej obžaloval v souvislosti s údajnými podvody v krevní laboratoři Chambon. K soudu půjde pět lidí. (Parlamentní listy)

Televizní strašení koronou. Rakve, samé rakve. Rozhovor s hrobníkem, pobíhali tam ve skafandrech. Někdo z toho chce něco vytěžit, zamyslel se senátor Žaloudík
Znáte někoho z vašeho okolí, kdo onemocněl či dokonce zemřel na covid-19? Záběry na složené rakve byly spíše tragikomické a doslova k popukání byl pohled do JIP v Berganu, kde rozhodně neleželi akutní pacienti s novým koronavirem. Šéfka EU Leyenová prostě vyhlásila tok peněz do zasažených míst – a Francie, Itálie či Belgie se mohly přetrhnout, aby čerpaly. Prostě humbuk. (Parlamentní listy)

Subjektivní postřehy burana k Bělorusku
V Bělorusku v žádném případě nejde o střet dobra se zlem nebo střet výspy demokracie a svobod s despotickým režimem. Níže je pár mých postřehů a úvah, na základě kterých si to myslím a které nikomu nenutím. (Zvědavec)

Přituhuje: Útlak, tajné seznamy, skryté praktiky. V Česku akce proti cenzuře internetu
Herní vývojář Daniel Vávra chce spolu s dalšími českými osobnostmi předložit poslancům petici s názvem „Zastavme omezování svobody projevu na globálních sociálních sítích“. (Parlamentní listy)

Jak říkat pravdu o Venezuele v prodejných médiích
Nezávislá novinářka Anya Parampil je známá svými reportážemi z Venezuely a dalších zajímavých zemí (Korea, Palestina, Honduras). Anya byla asi poprvé a naposledy pozvána do Fox News, kde řekla pravdu o Venezuele. (teleSUR via YouTube)

Vykonstruovaný soudní proces s Julianem Assangem
Nedávné slyšení v Londýně ukázalo, pokud bylo nějakého dalšího důkazu zapotřebí, že trestní řízení s Julianem Assangem je ostudný a ponižující vykonstruovaný soudní proces, který má dostat nevinného muže do vězení nebo do cely smrti kvůli tomu, že odhalil zločiny amerického imperialismu. (ICH via Zvědavec)

RAKOUSKÁ VLÁDA ZAVÁDÍ CELOSTÁTNÍ KLIMATICKOU JÍZDENKU NA VŠECHNY DRUHY VEŘEJNÉ DOPRAVY
Rakousko zavede už od roku 2021 jízdenku na autobusy a vlaky platnou v celé zemi. Roční celorakouská jízdenka bude stát 3 eura denně. (Kulturní noviny)

Zedník proti kapitálu
Známý pařížský hřbitov Père­-Lachaise, kde odpočívá mnoho evropských revolucionářů a bojovníků za spravedlivý svět, má od konce července dalšího slavného nájemníka. Stovky lidí doprovodily na poslední cestu Lucia Urtubiu, známého anarchistu a padělatele, jenž zemřel v Paříži ve věku 89 let. (A2larm)