Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Konec dobrých vztahů mezi Ruskem a Izraelem. Potvrdil to izraelský velvyslanec při OSN
Izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan pronesl projev, v němž se obrátil na Rusko. Nejenže prohlásil, že Izrael hodlá Ukrajině poskytnout systémy včasného varování před raketami, ale také označil Ukrajinu za „spojence“... (CZ24 News)

Automobilový průmysl v Německu čelí rozsáhlému propouštění: Ztráta až 160 000 pracovních míst
Automobilový průmysl je teprve na začátku velkých otřesů. Ještě horší situace je u dodavatelů. Výrobce pneumatik Michelin končí s výrobou pneumatik v Německu. To bude mít za následek ztrátu 1 500 pracovních míst na plný úvazek. Continental zavírá svůj závod v Gifhornu se 450 zaměstnanci; od roku 2025 má být v důsledku úsporných opatření postupně zrušeno až 5 500 pracovních míst. (The Epoch Times)

Staří odcházejí, mladí nechtějí. Jak české zemědělství zápasí s palčivým nedostatkem pracovních sil
Zatímco v roce 2012 pracovalo podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) v zemědělství, lesnictví a rybářství 3,1 procenta (149 200 osob), v roce 2022 to bylo už jen 2,5 procenta (130 900 osob), z toho 73,7 % byli zaměstnanci a zbytek OSVČ včetně pomáhajících rodinných příslušníků. (The Epoch Times)

EXKLUZIVNĚ: Úředník ministerstva zdravotnictví smazal poznámku vědkyně, že mRNA vakcíny mají „vysokou úroveň nečistoty“
Vědci zjistili, že mRNA vakcíny, které dávají buňkám instrukce k vytvoření spike proteinu viru SARS-CoV-2, aby vyvolaly imunitní reakci, produkují také další nezamýšlené proteiny neboli proteiny vytvořené posunem čtecího rámce, které jsou schopny vyvolat imunitní reakci. Výzkumníci odhadli, že u přibližně 8 % proteinů vytvořených mRNA vakcínou došlo k takovému jevu. Dr. Roseová ve svém článku na Substacku napsala, že jednou z jejích obav je, že tyto „necílové proteiny“ se vytvářejí u mnoha lidí, kteří dostali vakcíny proti covidu-19, a že to „může vést k autoimunitě nebo jiným problémům“. (The Epoch Times)

Po paty v ministerské řiti. A pak přišla sprcha... Vidlák k zemědělcům, kteří chtěli „jednat“
Kde jste byli, když politici plivali na vaše statečnější kolegy? Bloger, zemědělec Daniel Sterzik alias Vidlák reaguje na chystané protesty Agrární komory ČR (AK ČR) a Zemědělského svazu na 7. března v Praze a nyní volají po podpoře zemědělců. Od únorových zemědělských protestů se přitom distancovali a tím je pomáhali rozbít. (PL)

Šéf bývalých žoldáků Blackwater o Ukrajině
Erik Prince: Musíme tuto válku ukončit, protože vše, co Ukrajina právě teď dělá, ji demograficky zničí. Likvidují další generaci pracovních sil, které teď nemohou nahradit. Nemají dostatek pracovních sil. Západní obranná základna je směšná. A konvenční válku s ruským medvědem nelze vyhrát. A řekl bych, že špatný mír je lepší než jakákoli jejich představa o ideální válce.
Patrick Bet David: A co je ten špatný mír?
Erik Prince: To znamená zakopat se, zkrátit obranné linie... Ať si Rusové nechají Krym, Doněck, Luhansk, cokoli. Není povinností amerických daňových poplatníků utratit dalších sto miliard dolarů na Ukrajině, když je zde hrozná korupce a žádné výsledky.” (thegatewaypundit.com)

PS. Rusové a trestanci pod Prigožinem vybyli zbytky bývalého Blackwater (po vojenských debaklech přejmenováno na Academy) z Bachmutu. Od té doby tito poražení žoldnéři hodně vystřízlivěli.

Ruský systém S-500 sestřelil mezikontinentální raketu
Dne 22. února 2024 zachytil systém protivzdušné obrany S-500 hypersonický blok mezikontinentální střely. Byla sestřelena mezikontinentální balistická střela R-29RMU2 Sineva vypuštěná z jaderné ponorky Tula v Laptěvském moři. S-500 se nacházel na cvičišti Čiža v Archangelské oblasti, nad kterým byla střela sestřelena. Systém prokázal svou schopnost sledovat hypersonické cíle, včetně pokročilého vývoje. Rusko může sestřelit i rakety, které Západ ještě nemá. A Západ nemůže zachytit současné ruské rakety. (Telegram)

Reakce Lavrova na Macronovu "invazi" na Ukrajinu

Ankara, tiskovka 1. 3. 2024. (Telegram)

Dokument z roku 2022 odhaluje Putinovy trestající podmínky pro mír
Článek vyjmenoval podmínky, za kterých byla tehdy Ruská federace připravena ukončit válku. Krym zůstane pod vlivem Moskvy. Ukrajina může vstoupit do EU, ale nevstoupí do vojenských aliancí, jako je NATO. Zahraniční zbraně nebudou na Ukrajinu vpuštěny. Ozbrojené síly Ukrajiny budou zredukovány na určitou velikost: Moskva chtěla, aby počet ozbrojených sil Ukrajiny byl 85 tisíc vojáků, 342 tanků a 519 děl, dostřel raket byl omezen na 40 km. Moskva také trvala na tom, aby byla rusky mluvícím osobám vrácena všechna jazyková práva na stejném základě jako ukrajinsky hovořící. Otázky o budoucnosti východní Ukrajiny nebyly do návrhu zahrnuty, ponechaly to na uvážení Putina a Zelenského při osobních jednáních. (WSJ)

PS. Putinova druhá nabídka je vždy o moc horší než ta první, ale o moc lepší než ta třetí.

Hanebný masakr v Pásmu Gazy: Izrael bombardoval dav čekající na humanitární pomoc, 112 mrtvých
Zdravotnický personál v Pásmu Gazy může v současné době potvrdit smrt 112 lidí zabitých izraelským úderem na dav čekající na humanitární pomoc v oblasti Al-Nablusi, říká Ashraf Al-Qudra, mluvčí ministerstva zdravotnictví v Gaze. "Počet obětí stávky v oblasti Al-Nablusi se zvýšil na 112, přičemž 760 lidí bylo zraněno," uvedl podle telegramového kanálu Ministerstva zdravotnictví. Dodal, že některá těla nebyla dosud nalezena, pak půjdou do nemocnice k ověření. (Veterans Today)