Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Konec TikToku v USA. Trump ho dnes zakáže
Americký prezident Donald Turmp prohlásil, že plánuje ještě dnes podepsat příkaz, kterým zakáže aplikaci TikTok v USA. Uvedl to jen chvíli poté, co vyšlo najevo, že Microsoft zvažuje převzetí operací aplikace pro sídlení videa TikTok ve Spojených státech. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na informované zdroje. TikTok vlastní čínská firma ByteDance. (Echo24)

UPŘÍMNOST
Úvaha o tom, jak zacházet s moudrostí s dobrou vlastností. (Kulturní noviny)

Mao se vrací
Asi před dvěma roky měl na čínské sociální síti obrovský úspěch tento dialog Velkého kormidelníka Mao Ce-tunga, nebo jeho ducha, který se vrátil do Pekingu a vyzvídá, co se událo po jeho smrti doma i ve světě. (Zvědavec)

SLOVA, KTERÁ PŘINÁŠEJÍ SMRT ANEB O JAZYKU DOBY KORONAVIRU
Lingvistova stručná zpráva (jen?) o pandemické Británii. (Kulturní noviny)

Friday Edition: Rafajova antihospodářská soutěž
V Praze se šíří informace o tom, že Rafaj předal zprávu o chystané razii ministru vnitra a ČEZmanu Martinu Pecinovi, odkud prý poté byly všechny zainteresované strany rychle informovány. Pro někoho to z Rafaje a Peciny dělá hrdiny. Pro jiné zase potenciální provinilce, kteří vyzradili služební tajemství. (The Fleet Sheet)

Amerika se stává místem krajní ideologické nesnášenlivosti
V červnu Americká fyzikální společnost (APS), v rámci které celosvětově působí 55 000 fyziků, podpořila „stávku za život černochů“ formou „uzavření exaktních věd“ v akademických ústavech. Ty uzavřely své kanceláře, aby byl vykořeněn rasismus a diskriminace ve vědeckých kruzích“. (Fondsk.ru via Zvědavec)

Hra s ohněm a jedem
Kampaň třetí odboj je vystavěna na individuálních psychických traumatech desetitisíců obětí stalinistické perzekuce a zároveň na výsledném několikanásobném sociálně-psychologickém komplexu české společnosti. (Literární noviny)

Proč Babiš tancuje, jak Merkelová píská?
Před parlamentními volbami se předseda ANO Andrej Babiš smál tehdejšímu premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD), že na jednání Evropské rady mlčí, protože neumí anglicky. Dnešní premiér Babiš sice anglicky umí, ale je to stejné, jako za Sobotky. (Nová republika)

Když EU pomáhá...
Pokud si někdo myslí, že právě přijatý "Fond obnovy" je z kategorie "pomoci", pak nechme promluvit fakta Eurostatu, kterak EU pomohla Řecku. (Zvědavec)

Británie a Spojené státy zahajují novou studenou válku proti Rusku a Číně. Co se tím tyto vlády pokoušejí skrýt?
Nová studená válka zahájená Západem proti Číně a Rusku se každý den stupňuje. Jenom během jednoho týdne byla demaskována snaha Kremlu odhalit tajemství britského úsilí o vakcínu proti koronaviru a jsou slibována odhalení o tajném ruském vměšování do britské politiky. Boris Johnson učinil obrat o 180 stupňů a oznámil, že Huawei bude odstaven od spoluúčasti na 5G sítích, protože to představuje hrozbu pro britskou bezpečnost... (Counterpunch)