Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Facebook dává slovo "odbory" na černou listinu
Facebook v novém chatu aktivně používá nástroje určené k potlačení odborové činnosti, což způsobilo rozruch i v sídle firmy v Kalifornii. Zaměstnanci FB napsali spoustu příspěvků, které tuto funkci odsuzovaly. Nechtělo se jim věřit, že jejich společnost považuje „odborovou organizaci“ jako téma, které má být na černé listině. (The Intercept)

Levicová politička Wagenknechtová volá v Německu po de-globalizaci
V časopise Fokus vyšel její článek „Co Německo nyní potřebuje, aby zachránilo prosperitu střední třídy“. Hlavní teze zní: „Ochrana pracovníků a domácích dodavatelů před levným dovozem a nepřátelským převzetím firem není nacionalistická, ale demokratická povinnost. Musíme zpět do Evropy a překonat naši závislost v klíčových odvětvích, jako je digitální ekonomika.“ (WSWS)

Wikipedia cenzoruje nezávislé zdroje
Wikipedii ohledně Venezuely ovládá menšinová skupina zastánců změny režimu a pravicových příznivců venezuelské opozice. Redaktoři Wiki zakázali publikaci nezávislých medií o Venezuele, jako je web The Grayzone, z výslovně politických důvodů, což je v rozporu s obecnými zásadami Wiki. (The Grayzone)

Daňoví poplatníci v Bristolu v roce 2015 stále ještě platili odškodné britským otrokářům
Bristolští daňoví poplatníci v roce 2015 stále platili dluh za miliónové „kompenzace“ majitelům otroků. Suma 20 milionů liber daná roku 1833 jako odškodné bohatým majitelům otroků se splácí už 182 let. Oficiální tweet státní pokladny o pokračování splátek vyvolal bouřlivou reakci a byl okamžitě smazán. (Bristol Post)

Čečenský vůdce Kadyrov financuje ženichy, aby měli na věno
Podle tiskové zprávy Duchovní správy muslimů v Čečensku poskytne Kadyrov fiskální podporu 207 ženichům, kteří v současné době nemají dostatek peněz na věno za manželky: „Jménem hlavy Čečenské republiky Ramzana Kadyrova byly ve všech oblastech regionu vytvořeny seznamy lidí, kteří se chtějí oženit, ale mají finanční potíže. Všichni obdrží 50 000 rublů (730 $) pro nevěstu“, uvedlo prohlášení. Věno se pohybuje od 50 tis. do 70. tis. rublů. (RT News)

Kubánští zdravotníci nasazení v Lombardii se vracejí domů
Kubánský lékařský sbor „Henry Reeve“ dorazil do Itálie 22. března, aby pomohl čelit pandemii COVID-19. Během dvou měsíců humanitární práce ve městě Crema poskytovalo 36 lékařů a 15 sester celkem 5 526 lékařských služeb.Toto pondělí se celý sbor vrací zpět na Kubu. Při odjezdu v Miláně je vyprovázeli zástupci regionu Lombardie, kubánského velvyslanectví, hnutí solidarity a Kubánců žijících v Itálii. (TeleSur)

Úřad práce USA vydal „chybnou klasifikaci“ o nezaměstnanosti
Pokud by nezaměstnaní byli kategorizováni správně, agentura uvedla, že „celková nezaměstnanost za květen by byla asi o 3 % vyšší, než bylo uvedeno“. Protože chyba klasifikace ovlivnila také březnové a dubnové zprávy o pracovních místech, pak skutečná míra nezaměstnanosti USA v dubnu byla okolo 19,7% než ohlášených 14,7%. (Common Dreams)

Čínský vzkaz Donaldovi: Co po nás chcete?
Když jsme byli chudí, obsadili jste naše města a vyvěsili nápisy „Psům a Číňanům vstup zakázán“. Když jsme zbohatli a začali vám půjčovat peníze, obvinili jste nás ze svých státních dluhů. (Global Research via Outsidermedia)

Dušek: Na vnitru dva měsíce zatloukali. Byli neklidní, že by se někdo mohl uzdravit
Nevím, co to provedli. Video smazali ze strachu. Za týden ho vidělo půl milionu lidí, to byl ten problém, říká herec Jaroslav Dušek. Několik serverů včetně YouTube odstranilo na doporučení ministerstva záznam představení Malá vizita, ve kterém se hovoří o možnostech alternativní léčby koronaviru. Kdybych měl covid-19, šel bych si koupit melatonin, ten úplně stačí, aby vás zachránil, tvrdí Dušek. (DVTV)

Peking se nepoddá americkému tlaku
Ministr zahraničí Wang Yi, obvykle pečlivě rezervovaný a zdvořilý, je nyní stále více rozhořčen. Začátkem tohoto týdne Yi definoval démonizaci Číny jako „produkt tří ne“: žádný důvod, žádný faktický základ a žádný mezinárodní precedens. Kromě toho popsal pokusy vydírat Čínu hrozbami jako „snění za bílého dne“. A připomeňme poznámku šéfa zahraničních věcí EU Josepa Borrella ke skupině německých poslanců, že „konec Američany vedeného systému a příchod asijského století“ se nyní „děje před našima očima“. (Pepe Escobar Archive)