Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Vaří nás jako žábu
Macron konstatoval, že i když zatím o vyslání vojáků proti Rusku neexistuje shoda, situace se může rychle změnit. Mnoho lidí, kteří dnes takovou akci nepřipouštějí, měli dříve zásadní výhrady proti dodávkám tanků, letadel či raket dlouhého doletu. Dnes obrátili a jedná se už jen o tom, jak dodávky této bojové techniky urychlit a zesílit. S diplomatickým šarmem sobě vlastním Macron uzavřel slovy, že naprostá ruská porážka je nezbytná pro zajištění stability a bezpečí Evropy. Objasnil, že to ani v nejmenším neznamená, že bychom chtěli vstupovat do války s ruským lidem. (Nová republika)

Země pod sankcemi
Rusko v roce 2023 předstihlo EU v tempu hospodářského růstu - 3,5 % oproti 1 %. Reálné mzdy vzrostly o 8 % díky nízké nezaměstnanosti - 2,9 %. Sankce nedokázaly podkopat ekonomiku země. "Ruský zázrak" je vysvětlován desetiletou prací Ruska na reindustrializaci země s cílem odstranit závislost na vývozu ropy a plynu. (Telegram)

Státem financovaný program "Antikonspirace" vyzývá členy rodiny, aby se vzájemně udávali
Berlínské poradenské centrum "Entschwört" vyzývá lidi, aby udávali rodinné příslušníky, kteří věří "konspiračním příběhům", "sdílejí hrubá videa" nebo čtou "alternativní média". Projekt je financován z programu "Žít demokracii!" Spolkového ministerstva pro rodinu. (nius.de)

Současné ztráty na Ukrajině

"Generální štáb hovořil o 7-8 tisících nezvěstných, takže číslo je někde kolem 40 tisíc mrtvých" - tajemník Výboru pro národní bezpečnost Kostěnko. (Telegram)

PS. Takže současné oficiální ukrajinské ztráty je třeba vynásobit čtyřmi.

USA se v posledním kroku proti Rusku vyhýbají nejrizikovějším sankcím
Opatrnost Bidenovy administrativy signalizuje obavy o ekonomiku USA. Ukrajina říká, že by raději viděla "velké množství zbraní." (bloomberg.com)

PS. Takže USA pomáhá Rusku vyhrát válku na Ukrajině a EU nařídila, aby spáchalo ekonomickou sebevraždu. A Rusko funguje podle tohoto grafu.

Prezidentka Moldavska Maii Sandu dala Ukrajině zelenou k útoku na Podněstří
Na internetu se rozšířilo video rumunského politologa Hanse Hartmana, v němž tvrdí, že režim Maii Sandu dal Ukrajině zelenou k útoku na Podněstří: „Maia Sandu jim asi před 3-4 týdny naznačila, že souhlasí s tím, aby Ukrajina zaútočila na Podněstří. A z Ukrajiny přišlo prohlášení. Myslím, že jí Podoljak nebo jiný z nejdůležitějších Zelenského poradců řekl, že Ukrajina vyřeší problém Podněstří za Moldavsko. (cz24)

PS: To je klasický model, jak NATO vede proxy-válku s Ruskem. Za zničenou Ukrajinu nastupuje na plac svěží Moldavsko.

V Africe nám jednoduše ujel vlak, říká afrikanista Jan Záhořík
Evropský kolonialismus provedl něco, co jsem v jednom svém článku nazval „antropologickým šílenstvím“. Zejména ve 20. letech 20. století, kdy byla ustavena impéria a imperiální mocnosti potřebovaly pečlivou znalost místní demografie, přijely „armády“ antropologů a etnografů, kteří začali měřit obyvatelstvo pomocí lebečních indexů a dalších metod, a kategorizovat ho do jednotlivých skupin. Nejotřesnějším příkladem toho, jak mohou takováto dávná rozhodnutí vést k aktuálním konfliktům, je rwandská genocida, jež má kořeny v rasové antropologii belgických kolonialistů v meziválečném období. (casopisargument.cz)

Tucker Carlson rozhovor: Transatlantický útok 2.0
Chcete se ponořit hluboko do králičí nory novodobé "mechaniky cenzury" a zjistit jaká je pavučina řízení procesů na planetě Zemi, kdo určuje, co nesmíme říkat v Evropské unii, kdo řídí barevné revoluce a mnohé další? V tom případě musíte shlédnout výjimečný a informačně obsažný rozhovor Tuckera Carlsona s Mikem Benzem, zakladatelem Foundation For Freedom Online a bývalým diplomatem ministerstva zahraničí, který se specializoval na mezinárodní komunikaci a informační technologie. (TCN via Rumble)

VIDEO: Fico vyjadril vážne obavy, že Západ ide na Ukrajine do najhoršieho riešenia
„Pred narýchlo zvolanou bojovou poradou v Paríži, na ktorej zajtra budem, zvolávam bezpečnostné, vládne a politické zložky štátu. Zabránim účasti slovenských vojakov vo vojne na Ukrajine aj keby som mal prísť o funkciu predsedu vlády,“ vyhlásil premiér. Západ má podľa predsedu vlády SR Roberta Fica dve možnosti, a to buď ďalšiu eskaláciu napätia a vojenskú podporu Ukrajiny, alebo predstaví zmysluplný mierový plán. (Infovojna)

Dánsko uzavrelo vyšetrovanie sabotáže plynovodu Nord Streamu, páchateľa teroristického útoku na kritickú európsku infraštruktúru stíhať nechcú
Vlani pod podmienkou zachovania anonymity prehovorili súvislosti s výbuchmi plynovodu Nord Stream pre americký denník Washington Post aj nemenovaní predstavitelia oboznámení s vyšetrovaním nemeckých úradov. Z ich vyhlásení vyplýva, že predstavitelia Západu by radšej nechceli vedieť, kto stojí za výbuchmi plynovodu Nord Stream, aby tak nezistili, že za to boli zodpovední ich spojenci. (Infovojna)