Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Palestinci mají právo na ozbrojený boj proti izraelské okupaci a nelze takový boj označovat za terorismus!
Čínský zástupce ministerstva zahraničí poprvé v historii před Mezinárodním trestním soudem v Haagu uznal právo Palestinců na ozbrojený boj proti Izraeli všemi prostředky, včetně ozbrojeného boje! Soudci v Haagu mají na stole žalobu proti Izraeli za okupaci Gazy! Proč došlo ke změně neutrálního postoje Pekingu? (AE News)

Krach Bidenovy vize ohledně e-aut
Jedna z "vizí" Bidenovy administrativy, jak donutit lidi vlastnit elektromobily, nefunguje přesně podle plánu. Tentokrát se týká logistiky dodavatelského řetězce. Agentura Bloomberg tento týden uvedla, že za rok a půl od přijetí zákona o snížení inflace výrobci automobilů zjišťují, že přísná kritéria pro výrobu baterií z materiálů ze Spojených států a jejich spojenců ve volném obchodu by je mohla učinit nákladově neefektivními ve srovnání s globálními konkurenty. (Zero hedge)

Avdějevka 21. 2. 2024

Rusko připravuje územní nároky vůči USA v Beringově průlivu
Rusko má v úmyslu znovu projednat podmínky sovětsko-americké dohody definující status a hranice Beringova průlivu, což by mohlo vést k novému napjatému vývoji vztahů s USA. Uvedla to členka výboru Státní dumy pro mezinárodní záležitosti Roza Čemerisová během plenárního zasedání. Rusko zvažuje možnost vypovězení dohody Ševardnadze-Baker z roku 1990. Tato dohoda stanovila vymezení námořního prostoru v oblasti Beringova průlivu, v důsledku čehož USA získaly přístup k významným vodním zdrojům, které dříve patřily SSSR. Hovoříme o přibližně 30 tisících kilometrů čtverečních výlučné ekonomické zóny a více než 40 tisících kilometrů čtverečních šelfu. (Aviapro)

PS. Proto USA narychlo zabraly velkou část arktického šelfu, kterou jednostranně prohlásily za svou výlučnou zónu.

Fialova jaderná blamáž
Laciný titulek bohužel odpovídá situaci, do které jsme se po tiskové konferenci vlády dne 31. ledna ohledně dalšího postupu ve výběrovém řízení na výstavbu nových jaderných bloků dostali. Titulek tiskové konference, že tendr na výstavbu nového jaderného bloku v Dukovanech se dostává do další fáze, by byl přesnější, že se dostává na scestí, a to z více důvodů. (!argument)


Ministerstvo vám náhradu za újmu po očkování nevyplatí, pokud to nebudou „následky srovnatelné s usmrcením“
Stát v určitém okamžiku zbavil výrobce vakcín odpovědnosti za případné újmy na zdraví způsobené povinným očkováním a občanům sdělil, že odškodnění provede sám. Tedy že újmu uhradí z peněz daňových poplatníků. Systém je však nastaven tak, že na odškodnění zatím nikdo reálně nedosáhl. (The Epoch Times)

Rostislav Čuba: Feudalismus 2.0
Volby budou brzy zvláštním výjevem z minulosti, říká globalista Klaus Schwab, který poukazuje na umělou inteligenci jako na nového krále demokracie. Žijeme ve zvláštním světě, kde některým z nás začíná být zle z těchto vyznavačů svobody v rámci takzvané liberální demokracie. (Naše pravda)

Soudce Assange pracoval pro MI6 a ministerstvo obrany
Jeden ze dvou soudců Nejvyššího soudu, kteří budou rozhodovat o žádosti Juliana Assange o zastavení jeho vydání do USA, zastupoval britskou tajnou zpravodajskou službu (MI6) a ministerstvo obrany, zjistil server Declassified. Soudce Jeremy Johnson byl rovněž speciálně prověřeným advokátem, který má od britských úřadů povolení k přístupu k přísně tajným informacím. Johnson bude o osudu spoluzakladatele WikiLeaks rozhodovat společně s Dame Victorií Sharpovou, jeho starší soudkyní. V případě vydání Assangeovi hrozí maximální trest 175 let. (Zero Hedge)

Nevlastní syn nejvyššího ukrajinského generála Syrského je pro Rusko

Nevlastní syn nejvyššího ukrajinského generála Syrského navštívil ruský konzulát v Sydney, aby řekl "Sláva Rusku". (Telegram)

PS. Je to chytrá rodina, ta už teď nemůže prohrát.

Po obsazení Avdějevky postupují Rusové na všech frontách

Fakticky se zhroutila obrana Koksochimu u Avdějevky, odkud s velkým překvapením NATO utekli neonacisté z pluku Azov. Jejich tzv. "elitní jednotka" mohla opevněný závod dobře bránit, ale asi nechtěli skončit jako v Azovstalu. Panický ústup Ukrajinců se zatím podařilo zastavit jen částečně. (South Front)