Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Žoldnéři bývalého Blackwateru fízlují odboráře v USA
Erik Prince, notoricky známý zakladatel žoldnéřské organizace Blackwater, najal bývalé špiony a agenty tzv. "Project Veritas", aby pronikli do občanských a odborářských organizací. Prince je bratr ministryně školství Betsy DeVossové. Jeho aktivity byly objeveny prostřednictvím dokumentů ze soudního procesu mezi Veritas a Americkou federací učitelů. Ta je druhým největším odborovým svazem učitelů v USA a aktivně bojuje proti privatizací základních a středních škol v USA. (RT News)

Spojené království vytvořilo mýtus o „syrské revoluci“
Na veřejnost unikly nové dokumenty o organizování britské propagandy proti Sýrii. Poskytují náhled na to, jak mohli být seriózní novináři permanentně opájeni mýtem o „syrské revoluci“, a proč se Spojené království stáhlo ze Sýrie navzdory úspěchu této operace. (Thierry Meyssan via Zvědavec)

„Italská stávka“ ve vládě RF: Pokoušeli se strefit do Mišustina, ale trefili Medvěděva
Celá série publikací o Mišustinově vládě přešla do pokusu o zasažení nového premiéra a nové vlády. Vyprávěli dokonce o „italské stávce“ ve vládě, že prý se odmítají podřídit novému velení. Nicméně se velmi brzy ukázalo, že objednatelé materiálů místo Mišustina trefili Medvěděva. (TV Cargrad via Outsidermedia)

Nazvala migranty invazivním druhem. Policie žádá vydání poslankyně SPD
Policie podle předsedy mandátového a imunitního výboru požádala Sněmovnu o vydání k trestnímu stíhání poslankyně Karly Maříkové z SPD kvůli jejímu výroku o migrantech z loňského roku. Výbor bude o případu jednat příští týden, o vydání poté rozhodnou poslanci. (iDnes)

Erdoğanova hra o nervy
Turecký prezident se pokouší zjistit, co všechno my Evropani kolektivně vydržíme. Situace na řecko-turecké hranici se přiostřila: Turci údajně vysílají svoje drony do Řecka a stříkají na řecké pohraničníky slzný plyn. Vyslali do oblasti tisíc policistů, kteří mají zabránit Řekům ve vracení migrantů zpět na turecké území. (Literární noviny)

Stojíme na prahu turecké invaze do Evropy a v Bruselu se řeší uhlíková neutralita
Turecká armáda a bezpečnostní složky svezly na hranice s Řeckem více než 200 tisíc migrantů, které chce turecký prezident Recep Erdogan (AKP) protlačit do EU. Řecká vláda proti nim vyslala speciální policejní jednotky, které se spolu s pohraničníky snaží migrantům zabránit v nelegálním překročení řecko-turecké hranice. Počátkem března byl k opevněné vnější Schengenské hranice EU vyslán 4. řecký armádní sbor. (Literární noviny)

Návod George Sorose pro poslance (nejen) Bundestagu, jak argumentovat v případě ruských válečných zločinů v Sýrii
George Soros sepsal osobně článek pro středeční Financial Times. Včera jsem slyšel mladou zapálenou poslankyni za německé Zelené Agnieszku Brugger mluvit při přímém přenosu z Bundestagu, a až na obhajobu Erdogana snad citovala tento článek, který jsem chvíli předtím četl. Titulek zní: „Evropa musí stát po boku Turecka tváří v tvář Putinovým válečným zločinům v Sýrii“. (Nová republika)

Ajaj…Takhle se to neplánovalo
Podle analytiků místo posílení důvěry rozhodnutí FRS vyděsilo investory a problémy v ekonomice se ukázaly být mnohem vážnější. (Sputnik)

Bild: Pro Putina a Asada úspěch a pro Erdogana naprostá ostuda
V závěrečné deklaraci jsou tři body:

  • Všechny vojenské operace skončí o půlnoci.
  • Na dálnici M4 bude zřízena nárazníková zóna o délce šesti kilometrů, která bude na severu sledovat Turecko a na jihu Rusko.
  • Od 15. března budou jednotky ruské a turecké armády hlídat dálnici, aby udržely povstalce a Asadovy jednotky odděleny.

(Pražské novinky)

Západní propaganda proti Turecku
Podle západního tisku roste nesoulad mezi tureckými a ruskými ozbrojenými silami, což zvyšuje obavy o "nebezpečnou eskalaci v Idlíbu". Způsob, jakým je zacházeno s touhle skutečností, je v totálním rozporu s tím, co o ní říkají její aktéři. Tento rozpor je příležitostí pro nás, abychom vysvětlili naši analytickou metodu. (Voltairenet.org)