Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

John Bolton vzal šestimístnou částku od ukrajinského oligarchy, který financoval Clintonovu nadaci. Něco za něco?
Bývalý poradce Bílého domu pro národní bezpečnost John Bolton obdržel 115 tisíc USD od nadace ukrajinského železářského magnáta Viktora Pinčuka. Stalo se tak krátce předtím, než nastoupil do funkce poradce pro národní bezpečnost presidenta Donalda Trumpa po generálu Michaelu Flynnovi. (National File)

Sdílené vzpomínky, reálie a naděje
8. února zemřel filosof Erazim Kohák, člen Družstva Kulturní noviny. Vůbec první číslo Kulturních novin v roce 2009 otevíral právě rozhovor s ním, který pořídil Jan Šícha. (Kulturní noviny)

Stupňující se třídní válka proti Bernie Sandersovi
Více než kdy jindy se Bernie Sanders stává veřejným nepřítelem pro mocenské elity, jež těží z ekonomické nespravedlnosti. (CounterPunch)

OSN postihuje nezákonné podnikání v okupovaných územích Palestiny
Rada pro lidská práva OSN ve středu zveřejnila databázi 112 firem, které podnikají v nelegálních izraelských osadách v okupované části Palestiny. Zpráva pro OSN měla být hotova březnu 2016, ale byla opakovaně zpožděna z důvodu společného politického tlaku Izraele, Spojených států a některých evropských zemí. (972mag.com)

Petice pro zachování historického názvu náměstí Pod Kaštany
My níže podepsaní jsme přesvědčeni, že Bubeneč a jeho místopis není politické pískoviště, na kterém komunální politici mají oprávnění dělat mezinárodní gesta, a trváme na zachování historického názvu náměstí Pod Kaštany. (Parlamentní listy)

Šéf iowské Demokratické strany odstupuje v důsledku volebního chaosu
Šéf iowské Demokratické strany ve středu oznámil svoji rezignaci po katastrofálním průběhu primárek. Ty byly provázeny technickými potížemi, jež způsobily, že se o několik dní opozdilo oznámení vítězství, nesrovnalostmi v číslech a tím, že nebyl určen jasný vítěz. (LethbridgeNews Now)

Tvrdá rána pro Manchester City! Anglický gigant byl na dvě sezony vyloučen z Ligy mistrů
Fotbalisté Manchesteru City byli na příští dvě sezony vyloučeni z evropských pohárů. Evropská fotbalová unie UEFA potrestala anglický klub za vážné porušení pravidel finanční fair play a licenčních předpisů. "Citizens" navíc musejí zaplatit pokutu 30 milionů eur (asi 747 milionů korun). (Sport.cz)

Rostislav Opršal: Až se narodíš
Až bude umírat poslední kamarád
zkusíš ohlédnout se vzad
prostě
Až to všechno vykonáš
tak přijde slečna Poslední a řekne...
(Kulturní noviny)

Podle von der Leyenové musí EU z rozpočtu vyčlenit 25 procent na klima
Šéfka Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová na středečním plenárním zasedání Evropského parlamentu prohlásila, že nepřijme rozpočet Evropské unie, který nevyčlení alespoň čtvrtinu prostředků na boj proti klimatickým změnám. (Lidovky.cz)

Třetina pracujících v USA nevyjde s platem
Podle průzkumu zveřejněného společností Salary Finance asi 32 procent amerických pracovníků není schopno platy pokrýt výdaje v domácnosti. Problém se netýká jen dělnických profesí, ale i střední vrstvy. Bylo dotazováno 2700 pracujících ve středních až velkých firmách. I mezi těmi, kteří mají příjmy nad 200 000 $ ročně, bylo 32 % těch, kteří "vždy" nebo "většinou" nemohli vyjít s platem před další výplatou. (Salary Finance)