Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Výsledky studie EuReCa TWO zveřejněny – Česká republika je „na bedně“!
Výsledky, vycházející ze zkoumaného období 1.10. – 31.12.2017, jsou tentokrát už opravdu srovnatelné a rovnou mohu s potěšením konstatovat, že ČR se nenechala zahanbit a mezi evropskými zeměmi jsme v nejvýznamnějších parametrech skončili na pomyslné „bedně“. (Záchranná služba)

Mariánský příkop na Staromáku
Proč máme v roce 2248 instalovat nad Hrad kopii srdce a proč máme v roce 2020 instalovat na Staroměstské náměstí kopii Mariánského sloupu, který měl vizualizovat vítězství rakouské monarchie a katolické církve nad kacířsky smýšlejícími Čechy? (Kulturní noviny)

"Teprve se rozjíždíme". Stávky za Trumpa už teď drží 35letý rekord v USA
Zpráva Institutu pro hospodářskou politiku (EPI), nazvaná „Pokračující nárůst stávek kvůli nespokojenosti s růstem mezd", uvedla, že současný stav je na 35letém maximu vzhledem k počtu zaměstnanců zapojených do stávek během dvouletého období. Odboráři v USA prohlásili, že hlavní vlna stávek teprve přijde. (Common Dreams)

Bitva o Ostravsko 1945
Historický dokument o jedné z největších válečných operací na území Horního Slezska, Sudet i Protektorátu Čechy a Morava. Často neznámé archívní materiály proložené řadou animací zachycují významné událostí 30. a 40.let minulého století na Ostravsku, Opavsku a Těšínsku. (Polar Ostrava via YouTube)

Karel Prach: Vyjádření České botanické společnosti k probíhající diskusi, zda vysazovat douglasku, či ne
Chápeme, že douglaska může být ekonomicky výhodnou dřevinou pro produkci dřeva. Z ekologického hlediska je to však dřevina velmi nevhodná, hrozící nekontrolovatelným šířením (invazí) v budoucnosti. (Ekolist.cz)

Nenechat se zdomestikovat
Leckdy tyto svérázné figurky říkají věci, na které začínají profesionální expertní týmy přicházet se značným zpožděním: „Lidi jsou buď ajťáci, anebo pracují v reklamě. Kdo vytváří nějakej produkt? Když nebudeme mít co jíst, tak se povraždíme. Tohle není sranda, lidi se zvednou a půjdou tam, kde se najedí. Představ si to, ty tlupy zdivočelejch ajťáků, jak táhnou krajinou a hledají, kde co strčit do huby!“ (Kulturní noviny)

Nulový zisk automobilky Ford
Koncern Ford v úterý informoval, že v předchozím roce vydělal jen 47 milionů dolarů, což je pokles ze zisku 3,68 miliardy USD v roce 2018. Jde o pokles zisku o téměř 99 procent. Akcie Fordu obchodované následující den klesly o 9,5 procenta, což je jejich největší pokles za devět let. Připravuje se velké propouštění managementu firmy. (WSWS)

Nová strana Levice chce spojovat lidi v boji proti miliardářům
K prioritám nové strany patří zvyšování minimální mzdy, zvyšování důchodů, snižování daní běžným lidem, razantní omezení výdajů na zbrojení, daně za ničení životního prostředí nebo zrušení exekutorské mafie a zastropování nájemného. (A2larm)

Město nakoupilo další autobusy na plyn, svoje nemůže kvůli korupci prodat ani zastavit
Autobusy na plyn za evropské dotace přitom již liberecký dopravní podnik nakupoval. Pořídil je v roce 2017 a má je ve své flotile. Jenomže podle policie tento nákup provázela korupce a samotná obchodní transakce je věcí policejního šetření. Policie zde navíc zablokovala devět autobusů. Dopravní podnik s nimi může zatím jezdit, ale nesmí je například prodávat nebo použít jako zástavu pro úvěr. (Náš Liberec)

Filipíny zrušily vojenskou smlouvu s USA
Vztahy mezi dvěma tradičními spojenci dosáhly nového minima poté, co Manila varovala USA, že končí dohoda, která umožňuje americkým jednotkám vstoupit na území Filipín. (Russia News)