Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

USA Spojené státy vyrobí za 1 měsíc tolik granátů, kolik Rusko za 1 den

Tolik senátor z Ohia, James David Vance. Rusko vydává na své zbraně dvanáctkrát méně než Američané. Buď se tomu říká korupce, nebo lobbing. (Telegram)

Útok na cvičiště Selidovo měl pro UAF katastrofické následky
Úder raket Iskander-M na vojenské cvičiště v Selidově, které se nachází na území DPR, vedl k rozsáhlému ničení a významným ztrátám ukrajinské armády. Podle korespondenta Kotze byla síla nárazu tak velká, že zasažená oblast měla plochu dvou fotbalových hřišť. Šance na přežití pro ty, kteří byli v době útoku na cvičišti, byly prakticky nulové. Zvláštností použitých hlavic je, že jsou vybaveny 54 fragmentačními hlavicemi, které explodují ve výšce asi 10 metrů nad zemí a zasáhnou pěchotu i v hlubokých zákopech díky svislému směru fragmentů. Podle předběžných údajů dosáhl počet obětí na testovacím místě přibližně jednoho a půl tisíce lidí. Ukrajinské zdroje tvrdí, že během několika hodin po útoku byly z oblasti Selidovo ve směru na Dněpropetrovsk odeslány kamiony s těly mrtvých. (Aviapro)

Kladivo EU na svobodu slova dopadne v únoru
Americký odvolací soud letos potvrdil rozhodnutí, které státním úředníkům zakazuje “vyhrožovat, vyvíjet nátlak nebo jakýmkoli způsobem nutit firmy provozující sociální sítě, aby odstranily, vymazaly, potlačily nebo omezily zveřejněný obsah příspěvků obsahujících chráněný svobodný projev”. Kdyby takový soud rozhodoval v Evropě, musel by soud DSA zrušit, protože právě o to v něm jde. (Pravý prostor)

Tucker Carlson a Vladimir Putin (celý rozhovor)
Tucker Carlson předevčírem uskutečnil rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Mluví v něm o historii Ruska, současné situaci na Ukrajině, geopolitických otázkách, NATO a mnohem více. V článku najdete překlad i přepis celého rozhovoru. (Otevři svou mysl)

Nepřijatelná nabídka temné budoucnosti
Postmoderní člověk se v zrcadle vidí jako potížista. Vnímá sám sebe jako parazita, ohrožujícího přírodu, anebo rovnou celou planetu. Podle toho pak i kreslí svou budoucnost jako souběh krizí všeho druhu. Na horizontu se mu zjevuje to špatné, z čeho se v minulosti snažil vyhrabat: Války, nouze, nemoci a hlad. Přesvědčení, že bude hůř, je to nejhorší, na co si můžeme zvyknout. Je to demotivující virus. (Rádio Universum)

Interview Vladimíra Putina

Tucker Carlson vede rozhovor s Vladimírem Putinem 6. února 2024 v Moskvě. (TCN)

Soud potvrdil Tušlovi čtyři měsíce vězení navíc za pronásledování Kubka
Městský soud v Praze zamítl odvolání v případu Patrika Tušla a potvrdil mu trest ve vězení kvůli obtěžování šéfa České lékařské komory Milana Kubka. Tušl čelil obžalobě z nebezpečného pronásledování, spolu s Tomášem Čermákem a Zdeňkem Masárem je viněn také z výtržnictví kvůli obtěžování evolučního biologa Jaroslava Flegra. (iDnes)

Selským rozumem
Zemědělci nejdou vládě radit, jak má dělat politiku. Mají požadavky a není jejich práce, aby vymýšleli, jak je realizovat. Od toho jsou tam ti královsky placení ministři a parlamentní blběny. Ti mají nastínit řešení a pak se můžeme bavit, jestli je dost levicové, pravicové, konzervativní nebo progresivistické, ale výsledkem prostě má být normální svět. A není-li toho vláda schopná, měla by odtáhnout na smetiště dějin a předat veslo někomu, kdo je větší odborník a lepší politik, který neví, že to nejde, půjde a udělá to! (Vidlákovy kydy)

Dotazník pro Marka Pavku – Postdemokracie / Debatní klub
Marek Pavka vystudoval historii a politologii na Masarykově univerzitě a v současné době působí jako překladatel a označuje Českou republiku jako typický příklad postdemokracie. (Debatní klub)

Konečně je v Evropském parlamentu slyšet pravda

Chorvatský europoslanec Mislav Kolakušić kritizoval Ursulu von der Leyenovou za její vojenskou podporu Ukrajiny a řekl, že si hraje na "bohyni války". Poznamenal, že si již hrála na "bohyni zdraví", když utratila 70 miliard eur za "falešné vakcíny, které zabily 12 000 občanů EU". Nyní si hraje na "bohyni války" poté, co kvůli konfliktu na Ukrajině zemřely statisíce lidí a další miliony opustily své domovy. Nyní jdete v této agónii pokračovat a připravit občany EU o dalších 50 miliard eur. A jaké budou následky? Bude mír? Ne. Zemře nejméně 100 000 dalších lidí, ale ti se mohou zachránit, pokud válku zastavíte. A jak ji zastavit? Vyjednáváním! (Telegram)