Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Bývalý šéf Nissanu uprchl z Japonska do Libanonu. Podle libanonské MTV cestoval v bedně na hudební nástroje
Bývalý předseda správní rady japonské automobilky Nissan Motor Carlos Ghosn uprchl z Japonska do Libanonu. V úterý prohlásil, že neutekl před spravedlností, ale před nespravedlností a politickou perzekucí. (Hospodářské noviny)

Dekontaminace JE Fukušima se odkládá o pět let, japonská veřejnost požaduje konec jaderné energetiky
Zpoždění bylo oznámeno několik dní poté, co japonská vláda navrhla vypustit kontaminovanou vodu z elektrárny do moře. (Common Dreams)

Armáda začne budovat prapor dronů. Zaměří se na průzkum, útok na nepřítele i pomoc záchranářům
Detailně prozkoumat cizí území, zneškodnit nepřítele nebo najít v nepřístupném terénu havarované civilní letadlo. To jsou jen příklady úkolů, které bude plnit nový prapor dronů. Vojáci jej začínají budovat od ledna. Jen v roce 2020 potřebují nabrat 40 nových specialistů. (iRozhlas)

Memento Slovensko! A pozor na ST
Kdo umí překonat bolest myšlení a sledoval hlavní zprávy na ST 1 v sobotu 28. prosince, mohl si udělat názornou představu hned o dvou zásadních věcech:
- Jak je to s tzv. 2. pilířem na Slovensku.
- Jak si s námi (v daném případě se Slováky) pohrávají globálně podřízená mainstreamová média (v tomto případě ST).
(Nová republika)

Nově uniklé další dokumenty OPCW ohledně tzv. plynového útoku v Doumě! -II. a časopis Neewsweek
Další částí toho, co jsem dostal jako povánoční nadílku od kosířů je pokračování story o tom, jak OPW zfalšovala zjištění svých vlastních inspektorů,které vyslala do syrského města Douma šetřit tzv. plynový útok chlorem Syrské armády na toto město,které tehdy bylo v držení radikálních islamistů. (KOSA NOSTRA zostra aneb NAŠE VĚC zostra ! Prostě Kosa zostra!)

Rok čínského vlivu. Aktuálně.cz rozkrylo kampaň Home Creditu i čínské peníze na UK
Ještě loni znali Češi hrozby čínského komunistického režimu jen z obecných varování kontrarozvědky BIS. Rok 2019 však přinesl zlom. Média upozornila na řadu konkrétních případů, kdy se Čína nebo firmy na ni napojené snažily rozšiřovat sféru svého vlivu v Česku. (Aktuálně.cz)

Obrtel: Vrátit vyznamenání a odsoudit agresivní politiku NATO bylo správné
Není pravdou, a ať se z toho přisluhovači cizích mocností a korporátních fašistů třeba zblázní vzteky, tak není pravdou, že se u Kábulu bojuje za Prahu nebo za kteroukoliv jinou západoevropskou metropoli. Tak jak „vylhaně“ afghánský konflikt začal, tak úplně stejně „vylhaně“ směrem k veřejnosti po celých těch osmnáct let probíhá. (První zprávy)

Přísně tajné! Špioni dostanou možnost skrytě zadávat výzkumné úkoly vědcům
Novela zákona o podpoře výzkumu umožní českým zpravodajcům úkolovat státní výzkumné instituce. Týkat by se to mělo především akademické sféry. Podle rezortu obrany to výrazné zvýší obranyschopnost země. (Lidovky.cz)

Co se v roce 2020 změní. Zvýší se rodičovská i důchody, zdraží alkohol
S příchodem roku 2020 v Česku nastane několik významných změn. Od ledna kupříkladu vstoupí v platnost daňový balíček, který zvyšuje spotřební daň na alkohol, tabák a hazard. Zvyšuje se také rodičovský příspěvek. (Novinky.cz)

Pět případů zásahů do soukromí aneb Co vše o nás ví Velký bratr
Vybral jsem pět nejzávažnějších a nejrozsáhlejších příkladů zásahů do soukromí. Všechny mají společný rys – jde o plošné shromažďování údajů o řadě osob, tedy nejen o těch, kteří by mohli být podezřelí z páchání protiprávní činnosti. Ve všech případech také údaje používají orgány veřejné moci, nikoli soukromé společnosti s vidinou jejich marketingové a obchodní hodnoty. (Česká pozice)