Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Putin: Některé země v Evropě uzavřely spiknutí s fašistickým Německem, existují dokumenty
Právě takoví lidé, kteří jednali s Hitlerem, dnes ničí památky sovětských osvobozeneckých vojáků v Evropě, dodal. (Sputnik)

Pohnojené životní prostředí: zamořují zemědělci vodu?
Ověření faktických tvrzení provedené redakcí taz ukázalo toto: průměrný zemědělec hnojí příliš mnoho a znečišťuje podzemní vodu. To představuje nebezpečí pro zdraví a životní prostředí. (Kulturní noviny)

ČR zřejmě pošle v letech 2021 a 2022 vojáky do stejných misí
Česká republika v letech 2021 a 2022 pravděpodobně pošle své vojáky do stejných vojenských misí jako v současnosti. Soustředit se chce zejména na Afghánistán a oblast severní Afriky. ČTK to řekli ministr obrany Lubomír Metnar (za ANO), náčelník generálního štábu Aleš Opata a náměstek pro řízení sekce obranné politiky a strategie Radomír Jahoda. Příslušný mandát, který musí schválit vláda i Parlament, chce mít Metnar hotov do poloviny roku. (České noviny)

Rozsudek jménem republiky
Zamítá se žaloba s návrhem, aby žalované 1 a 2 byly povinny zveřejnit na svůj náklad omluvu za zveřejnění článku s nadpisem: „Problémem senátora Valenty není jen střet zájmů, ale ruská žumpa jménem Parlamentní listy“. (Městský soud v Praze)

Vánoční nadílka výtvarna
...i já doporučuju hledat v abstraktních obrázcích nějaké reálné předměty, a když tam nic reálného nenajdeme, tak alespoň můžeme vidět „hudbu“ barev. (Outsidermedia)

Boeing vyhodil svého šéfa Muilenburga, aby obnovil důvěru po krizi 737
Společnost Boeing vyhodila svého generálního ředitele Dennise Muilenburga poté, co opakovaně nedokázal odvrátit pád akcií po fatálních haváriích, které zastavily výrobu jeho nejprodávanějšího dopravního tryskáče 737 MAX a poškodily jeho reputaci u leteckých společností a regulačních orgánů... Krize dosud Boeing stála 9 mld. USD... Novým šéfem se stane David Calhoun, bývalý generální ředitel General Electric. (Reuters)

Švýcaři odpojili svou první jadernou elektrárnu, do roku 2034 ji budou rozebírat. V provozu byla 47 let
V pátek třicet minut po poledni odpojili Švýcaři definitivně od rozvodné elektrické sítě svou první jadernou elektrárnu Mühleberg. Nejmenší ze čtyř jaderných elektráren v této alpské zemi leží 40 kilometrů západně od Bernu a v provozu byla od roku 1972. Společnost BKW, která elektrárnu vlastní a provozovala, plánuje, že ji v lednu začne rozebírat. Celý proces má trvat do roku 2034 a vyjde na tři miliardy švýcarských franků (přes 70 miliard korun). Informovala o tom agentura AP. (iRozhlas)

OKD přerušila těžbu ve všech dolech, zaútočili na ni hackeři
OKD z bezpečnostních důvodů přerušila těžbu ve všech svých dolech na Karvinsku. Důvodem je hackerský útok, ochromil počítačovou síť firmy, řekl dnes mluvčí OKD Ivo Čelechovský. Na místě jsou odborníci z Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost. (EuroZprávy)

Co jsou naše národní zájmy
…a shodneme se na jejich obsahu? (Outsidermedia)

Den památky obětí invaze. A Den zrady?
Co vede české zákonodárce k tomu, že okupaci v roce 1938 a 1968 měří dvěma metry? (!argument)