Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Putin a Zelenskyj dohodli výměnu zajatců, spor o Donbas pokračuje
Úplné respektování příměří a výměna zajatců do konce roku jsou výsledky pondělní schůzky ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského a ruského prezidenta Vladimira Putina v Paříži. (Novinky.cz)

Pandořina skříňka generála Vlasova. Proč se v debatách o konci války stále míjíme?
Do české politické diskuse opět zasahuje téma druhé světové války. Spor o sochu maršála Koněva vystřídaly aktivity řeporyjského starosty Novotného. Ani tento případ nepřispívá k vyrovnání se s rozporuplnou minulostí. (A2larm)

Vánoční strom před budovou BBC byl po týdnu rozřezán a odvezen coby "bezpečnostní hrozba".
I někteří lidé uvnitř korporace jsou naštvaní a rozpačití z toho, co vnímají jako neúctu k životnímu prostředí a koncesionářům. Obava vedoucí ke zničení krátkodobé dekorace podle nich způsobuje, že BBC působí "stupidně". (The Telegraph)

Ex-náměstek hradeckého hejtmana je obviněn z krádeže dlažebních kostek. Policii k němu dovedly stopy ve sněhu
Neobvyklou krádež vyšetřuje policie v Rychnově nad Kněžnou. Pachatel, kterému už sdělila obvinění, naložil a z veřejné stavby odvezl deset tun dlažebních kostek. Když zjistil, že policisté událost vyšetřují a jsou mu na stopě, kostky vrátil. Podle policistů se činu dopustil bývalý náměstek královéhradeckého hejtmana Helmut Dohnálek. (Česká televize)

ROZHOVOR: Oslové z pražské kavárny
Tak o tohle podle mě jde. Že je to podle hesla „Gauner nebo hrdina, všichni jedna rodina“ z onoho slavného filmu? No a proč po třiceti letech konečně ne. I Starý zákon říká, že „sedmý rok“ má zdravá společnost odpouštět dluhy. Morální snad mají delší lhůtu, ale pokud se nejedná o skutečné zločince, 3 × 7, tedy dvacet jedna let, ne li třicet, je už moc. Kolem nás to už dávno udělali. Němci, Rakušané, Italové, Francouzi. Španělé blbnou a pěstují si nenávist a mají to, co mají. Stát na hraně rozpadu. Babiš prý už nemá kde brát voliče. No tak už má. (Neviditelný pes)

Potvrzeno. Minimální mzda se od ledna zvýší na 14 600 korun měsíčně, naroste tak o 1250 korun
Minimální mzda se od ledna zvýší o 1250 korun na 14 600 korun, vláda schválila příslušné nařízení. Informoval o tom předseda sociálních demokratů Jan Hamáček. (Lidovky.cz)

Je třeba zabranit utrpeni migrantu a přijmout kvoty 1:1
Možna si myslite, že sem se zblaznil, ale neda se nic robit. (Blog Ladislava Větvičky na iDnes)

Slovenská policie obvinila Kisku. Je to kampaň, brání se exprezident
Slovenská policie podle listu Sme obvinila bývalého prezidenta Andreje Kisku, a to v souvislosti s jeho rodinnou firmou KTAG. Kiska stíhání označil za politickou kampaň. Policie dříve obvinila jednatele KTAG v souvislosti s daňovým deliktem firmy při financování Kiskovy kampaně před prezidentskými volbami v roce 2014. (iDnes)

Saudi Aramco: Prvotní nabídka akcií se vyšplhala na 25,6 mld. dolarů
Jedná se o rekord, nicméně ne o částku, kterou Saúdové původně očekávali. (!argument)

Můj kamarád Pepa aneb Tři dekády českého národohospodářského zázraku pro méně chápavé
Vítězslav Betlach píše satiricky o tom, jak vlastně funguje český ekonomický zázrak v uplynulých třech desítkách let. (!argument)