Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Jaderná elektrárna v Zwentendorfu: Příběh síly veřejného mínění v demokratické zemi (7. část)
Zavedení jaderné energie nakonec ztroskotá na nedůvěře občanů. (Kulturní noviny)

Návštěva britského politického vězně
Vyrazil jsem za úsvitu. Vězení Jejího Veličenstva Belmarsh se nachází v rovinaté venkovské oblasti v jihovýchodním Londýně, je to nekonečný pás zdí a drátů. V tak zvaném návštěvnickém centru jsem musel odevzdat pas, peněženku, kreditní karty, lékařské karty, peníze, telefon, klíče, hřeben, pero a papíry. (ICH via Zvědavec)

Potřebujeme něco lepšího, než je „udržitelný růst“
Na jedné straně je zásadní odstranit extrémní chudobu, ale na druhé straně je také naléhavě potřeba omezovat extrémní bohatství. Superbohatí lidé totiž mají neproporčně velký podíl na poškozování životního prostředí. Přinejmenším je třeba důsledně omezit možnost daňových úniků a obcházení příslušných zákonů. Globální progresívní daň z majetku (čistého jmění) by snížila nerovnosti a pomohla zrušit tzv. daňové ráje. (Kulturní noviny)

Možnosti a způsoby řešení návratu lidí bez domova do bydlení (Den první: Pracovní skupina)
31. října – 1. listopadu 2019 se na půdě Centra pro sociální a ekonomické strategie FSV UK odehrálo kolokvium s titulním názvem, které se snažilo najít odpovědi na otázky ohledně jednoho z nejpalčivějších fenoménů naší dnešní skutečnosti.
(Kulturní noviny)

Výroční zpráva BIS Chvojkovice-Brod
Ti čučkaři musejí být fakt slušnej oddíl - vydat výroční zprávu za r. 2018 na konci roku 2019 ... ta rychlost, ta operativnost, zkrátka solidní výkon hodný uznání. (Zvědavec)

V Rumunsku se naplno odhalují manipulace z krvavé revoluce roku 1989
Uvidíme, jaké informace se k nám z nyní zahájeného procesu s 89letým Ilieskem ještě dostanou, ale informační deficit by rozhodně zasloužil napravit. Iliesku spolupracoval jak s odpadlíky z KGB tak s americkou tajnou službou a plánoval vojenský převrat na přelomu roku 1989/90. Ovšem už nyní se nám začíná rýsovat obvyklý temný vzor práce tajných služeb při zapojení do různých převratů, ale i konfliktů v rámci občanských válek. Úmyslná střelba speciálních jednotek do vlastních lidí za účelem vyvolání patřičné reakce doma i v zahraničí. (Messin)

Jelena Lukaš v Konfrontaci
Kvalifikovaná kritika poměrů na Ukrajině od právničky Jeleny Lukaš. (Newsone)

Johnson nechce, aby se Trump vměšoval do britských voleb
Podle slov britského premiéra by bylo „nejlepší“ kdyby se Trump k britským volbám nevyjadřoval. Mezi konzervativci panuje nervozita z toho, že by to stranu poškodilo. (!argument)

Z lavice do montovny: Děti v Plzni nastupují po 9. třídě do továren
V Plzeňském kraji už některé děti nejdou po základní škole na střední školu nebo na učiliště. Rodiče je stále častěji posílají rovnou do montážních továren, které kvůli nedostatku pracovníků nepožadují maturitu ani výuční list. Rodiče vidí, že si děti mohou vydělat i bez školy 20.000 korun. Až zase přijde krize, tak tito lidé budou první, kteří vypadnou a pak bude problém, co s nimi. (Blesk)

Trump podepsal zákony na podporu protestujících v Hongkongu, Čína zuří
Trump se snaží o dosažení obchodní dohody s Pekingem a s podpisem zákonů otálel. Nicméně čelil vetu ze strany Kongresu. (!argument)