Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

V Římě mnohé nasvědčuje na zhroucení nové vlády
Tak si to nová vláda v Římě asi nepředstavovala. Od 9.září z koalice Sociálně demokratické strany (PD) a Hnutí pěti hvězd (M5S) odchází poslanci - a v parlamentu se tak drolí většina. (První zprávy)

Demokraté z Wall Streetu hrozí, že odejdou nebo podpoří Trumpa, pokud strana nominuje Warrenovou
S tím, jak se dramaticky mění situace ve prospěch Elizabeth Warrenové, začínají sponzoři z řad velkopodnikatelů, velká zvířata z Wall Streetu
hrozit, že vynechají americké presidentské volby v roce 2020, či dokonce podpoří Donalda Trumpa, pokud Demokraté nominují senátorku z Massachusetts. (Money and Markets)

Jak létá UFO aneb SU-57
Zkušební pilot Sergej Bogdan ukázal možnosti SU-57 na přehlídce MAKS 2017. Totéž pro let SU-35. Podívejte se, proč mají američtí vojenští piloti zakázáno dívat se na nahrávky vysoké pilotáže ruských letadel. (Airguardian via YouTube)

Ľuboš Blaha: 100 dní Čaputovej
Stihla ohroziť naše dobré vzťahy s Českou republikou, Maďarskom, Poľskom, Čínskou ľudovou republikou a Ruskou federáciou. To, čo Kiskovi trvalo štyri roky, táto panička zvládla za 100 dní. Pokyn zněl jasně. Od Veľkého brata. (Vaše Věc)

Británie: Labouristická strana na kongresu rozhodla, že se vzdává role opozice
Absolutní manipulace na výročním kongresu Labouristické strany. Delegáti hlasovali, aby strana podpořila setrvání Británie v EU. Předsedkyně oznámila, že tato rezoluce byla hlasováním schválena. Pak jí generální tajemnice "opravila". Řádné hlasování kartami nebylo dovoleno. Naprosto ostudné. Falešná demokracie... (Britské listy)

Agrofert: Žádné dotace se vracet nebudou
V zemědělství máme nárokové dotace úplně stejné jako všichni ostatní zemědělci. Na chované zvíře, na krávu, na prase, na obdělávaný hektar půdy a tak dále. Kdyby tyto dotace nebyly, tak už v Čechách žádné zemědělství dávno neexistuje. To nemluvím ani tak o Agrofertu, ale o menších farmách. Nepřežily by. (Novinky.cz)

Rusko vzkazuje Pentagonu, který se chvástal, že zablokuje Kaliningrad: Každý má plán, dokud nedostane do nosu
Ruská armáda: "Americké stíhačky jsou neviditelné jen pro americké daňové poplatníky..." (Newsweek via Checkpoint Asia)

Trump vyšle vojáky do Saúdské Arábie, je to reakce na útoky dronů
Šéf Bílého domu Donald Trump schválil vyslání amerických vojáků do Saúdské Arábie a Spojených arabských emirátů. Mise bude zaměřena především na vzdušnou a protiraketovou obranu po útocích drony na saúdskoarabská ropná zařízení, z nichž Spojené státy viní Írán. (iDnes)

Kissingerova noční můra spojenectví Ruska a Číny se stává skutečností
Rusko už nemá žádná očekávání ohledně toho, že by se stalo partnerem USA a Západu při formování globálního světa. Očekávání, že by v delším časovém úseku došlo k adaptaci na normy západního světa za podmínky vzájemné úcty k zájmům, jsou pryč. (!argument)

Jan Schneider: Chvála smějících se bestií
...komunisté se dnes mezi sebou i s námi hádají tvrdě a fest, ale docela demokraticky. Kdyby tedy Kolářové a jemu podobní svými totalitarizujícími metodami tak zdiskreditovali takzvané „demokratické“ politické strany, že by kvůli znechucení z nich – podobně jako v roce 1946 – vyhráli komunisté, smějí se některé nenapravitelné bestie, že bychom si snad mohli polepšit! (První zprávy)