Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Průlom! Zmlácený Jakl podává stížnost na chování policie. Známe identitu útočníka
Bývalý tajemník prezidenta Klause a nynější člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Ladislav Jakl, který byl koncem května v metru napaden, podává stížnost pražské vrchní státní zástupkyni. Policie podle něho porušila pravidla a znevážila jeho důvěryhodnost. Zároveň Jakl zveřejnil jméno útočníka. (Parlamentní listy)

Nechceli ste Čubove Slušovice, máte Babišov Agrofert
Všetkým obdivovateľom Václava Havla od pražskej Letenskej pláne až po bratislavský Prezidentský palác by som preto rád pripomenul, že ak dnes kritizujú oligarchické praktiky Andreja Babiša, mali by si uvedomiť, že ich základy položila Havlova garnitúra. Nechceli ste slušovické družstvo, máte Babišov Agrofert. (Facebook Eduarda Chmelára via Nová republika)

Občanské fórum, zombie verze
Přízračný zjev druhého nejbohatšího Čecha v premiérském křesle navozuje místy dojem Otce Ubu, a tak se zdá, že cokoli může být lepší než toto. Je to přesně ten stejný dojem, na základě kterého Babiš svého času vyhrál. Je to dojem, který vede k zapomínání na to, že některé léky mohou být horší než nemoc sama. (A2larm)

Turecká armáda ustupuje z jí ovládaných pozic s tím, jak syrská armáda postupuje v Hamá
Turecké ozbrojené síly se stáhly z oblastí, jež měly pod kontrolou na severu provincie Hamá, přičemž syrské vládní jednotky v této oblasti postoupily. Oznámila to arabskojazyčná média. (Farsnews)

V Lidicích
O tom co se (mi) hodí a co nehodí ke jménu Lidice. (Kulturní noviny)

Vztyčený Johnson, zbořený de Gaulle
Předminulý pátek 19. července zbourali noví obyvatelé Francie ve městě Évreux v Normandii pomník někdejšího vůdce francouzské zahraniční války proti Hitlerově nadvládě a prezidenta Charlese de Gaulla... (Kulturní noviny)

Hlasová umělá inteligence: Začátek omezování lidského myšlení
Vstupujeme do světa intelektuální pasivity, kde bude lidské myšlení drasticky omezováno nebo dokonce vyloučeno? (The Freedom Articles via Zvědavec)

Haradinaj odmítl v Haagu vypovídat
Haradinaj údajně nevypovídal na radu svých právníků. Před soudem už stál Haradinaj podruhé, první proces v roce 2012 skončil pro nedostatek důkazů, kdy řada svědků byla odstraněna, či strachy odmítli vypovídat. Zde je zajímavé si povšimnout, že na rozdíl od vysoce postavených obviněných Srbů, kteří měli zájem u soudů vždy hovořit a naopak jim v tom bylo všelijak zamezováno, včetně přímého vypínání mikrofonu, Haradinaj raději mlčí. (Messin)

Jezuité jako vzor
Minulý týden novináři opět dostali příležitost ukázat svoji pravověrnost: Státní rada ČLR vydala Bílou knihu Čínská národní obrana v nové éře. Publicisté z oficiálního informačního proudu reagovali, jak je v kraji zvykem: povětšině vytrhli z kontextu ty myšlenky, které by mohly vyznít konfliktně, a s nimi se jali strašit veřejnost. Znovu byla propásnuta šance zkusit pochopit, co vlastně Peking chce a kam Čína směřuje. (!argument)

NFNZ spustil nový web. Měří v něm důvěryhodnost zpravodajských serverů
Nadační fond nezávislé žurnalistiky spustil nový web, na kterém lze získat podstatné informace o důvěryhodnosti zpravodajských serverů v ČR. Cílem je umožnit čtenářům lepší orientaci v současné, často nepřehledné džungli informací. (Manipulátoři)