Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Spor o ústavu
Právník Miroslav Tejkl vysvětluje, proč prezident M. Zeman nejedná v případě odvolání ministra A. Staňka v souladu s Ústavou ČR a proč to prezidentovi neuškodí. (!argument)

Saúdská Arábie rozmístí v zemi americké jednotky
Král Saúdské Arábie schválil rozmístění amerických vojáků v zemi. Oznámila to agentura Reuters. Zdroj agentury sdělil, že USA plánují vyslat do království asi 500 vojáků. (Lenta.ru via Nová republika)

MH17: Volání po spravedlnosti
Vyšetřovací tým nezávislých novinářů Bonanza prezentuje mediální exkluzivní rozhovory s jedním z podezřelých ze sestřelení MH17, malajsijským premiérem, plukovníkem, který přebral černé skříňky a dalšími. Očitá svědectví a nevyvratitelné důkazy odborníků. Exkluzivní záběry natočené v Malajsii, Nizozemsku a v oblasti havárie na Ukrajině. (Outsidermedia)

Oranžová fraška pokračuje
Sociální demokracie si pro zásadní kauzy volí bojové linie, které jsou pro (vlastně nejen) levicového voliče nepochopitelné. (!argument)

Rusko dalo zelenou projektu první soukromé magistrály mezi Evropou a Čínou
Ruský premiér odsouhlasil nový projekt soukromé dálnice v ceně více než 600 miliard rublů (asi 213 miliard korun). (!argument)

Německé přímé investice v Rusku vyrostly o třetinu
V prvním čtvrtletí se jednalo o částku 1,76 miliard eur, které německé firmy vložily do ruské ekonomiky. (!argument)

"Ukrajinská skupina" se chystala otevřeně zabít proruského vvicepremiéra Itálie
Arsenál zbraní, který byl zabaven proukrajinské neonacistické skupině v Itálii, plánovali využít k atentátu na italského ministra vnitra a vicepremiéra Matteo Salviniho. Sdělil to sám ministr. (Hlas Sevastopolu)

USA desítky let utajují hrozivou jadernou katastrofu
Populární seriál "Černobyl" byl Američany vytvořen jako živá ilustrace neduhů sovětského systému, který skrýval i to, co ohrožuje život a zdraví lidí. A právě v těchto dnech uplyne 60. výročí hrozivé jaderné katastrofy ve Spojených státech. Přitom úroveň jejího utajení je mnohem vyšší než u Černobylu. (Vzgljad)

Rusko nasadilo v Idlibu speciální vojska. Ruská armáda v Sýrii poprvé útočí přímo
Rusko vyslalo speciální jednotky, aby pomohly syrské armádě v dosud neúspěšné ofenzivě v provincii Idlib, která je poslední baštou povstalců proti režimu prezidenta Bašára Asada. S odvoláním na vyšší velitele rebelů o tom ve čtvrtek informovala agentura Reuters. (Aktuálně.cz)

Facka rodinnému klanu Kroupů a Klímovi. Emocionální výkřiky, ale pravdu si neověří!
Petr Žantovský varuje čtenáře a diváky. Na konkrétním pochybení. (Parlamentní listy)