Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Rusko může překročit absolutní rekord SSSR v úrodě obilnin
Odvětvová agentura SovEkon zlepšila prognózu letošní úrody obilnin v Rusku na 133 milionů tun, což je o 5,4 milionu tun víc než činila předpověď. Web SovEkon o tom informoval v pátek. (Sputnik)

Není vyloučeno násilí: Bývalý britský velvyslanec Craig Murray nebyl uspokojen rozhovorem s Julií Skripalovou
Julia Skripalová vypovídala v době, kdy Rusko mělo obavy, že je držena v Británii proti své vůli. Její vzhled mohl některé uklidnit, ačkoli jiné, jako např. Craiga Murraye, přivedl k dalším otázkám. (RT.com)

Odmořování novičoku bylo jen divadlo, říká chemický expert
Když jsem sledoval, jak po pěti nedělích od útoku chtějí britské úřady odmořovat na místě v Salisbury látku, která je podle Mirzajanova velmi nestálá, nabyl jsem dojmu, že tohle už je jen divadlo pro veřejnost – všechno to odstraňování laviček, vytrhávání dlažby atd. (Novinky)

Jan Zahradníček: Neklid
Ó co mne uhranulo v mladém lese,
tam kde jsem včera pod modříny stál?
Nad spletí větví, jimiž vítr třese,
neklidný měsíc kamsi pospíchal.
(Kulturní noviny)

Přijďte se seznámit s Kelty do Národního muzea!
Zajímá vás život Keltů a vše, co s ním souvisí? Pak se přijďte podívat na právě otevřenou výstavu s názvem Keltové do Nové budovy Národního muzea. (Ministerstvo kultury)

Vandal v moskevské galerii potrhal slavný Repinův obraz. Vadilo mu, že ukazuje cara jako synovraha
Jeden z návštěvníků věhlasné Treťjakovské galerie v Moskvě vážně poničil mistrovské plátno malíře Ilji Repina. Vandal poškodil slavný obraz „Ivan Hrozný a jeho syn Ivan 16. listopadu 1581“. Jak uvedla ruská média, muž kovovou tyčí prorazil ochranné sklo a obraz na několika místech protrhl. (Česká televize)

Petr Čtvrtníček o České sodě: Neumím si představit, že bychom z toho dnes odvysílali desetinu
V televizi byla obrovská svoboda a my si v rámci nějakých mantinelů mohli dělat, co jsme chtěli. Neumím si představit, že bychom z toho dnes odvysílali desetinu. (Český rozhlas)

Aktivisté narušili inscenaci na Divadelním světě v Brně, vyvedla je policie
Zhruba na hodinu se dnes aktivistům podařilo narušit kontroverzní inscenaci Naše násilí a vaše násilí v Divadle Husa na provázku v Brně. Krátce po začátku představení vtrhla na jeviště necelá třicítka členů hnutí Slušní lidé, utvořila na jevišti řetěz a bránila hercům v další produkci. Když do divadla dorazil antikonfliktní tým policie, aktivisté jeviště opustili a představení bylo obnoveno. V představení postava Ježíše znásilňuje muslimku, což vyvolalo kritiku a protesty dlouho před uvedením. Narušení představení se očekávalo. (České noviny)

Jak dlouho si to ještě necháme líbit?
Je potřeba připomenout, že německé firmy, které obchodují v Íránu, se chovají dle mezinárodních pravidel. Když Grenell nyní požaduje jejich stažení, tak se neodvolává na právo, ale na ekonomickou sílu USA. Americká ekonomika je pro mnoho firem důležitý odbytový trh. Pro takovéto chování máme jednoduché slovo, píše Schieritz: vydírání. (!argument)

Václav Klaus mladší byl v rozhlase: Tupé ovce, zvedají ruce jak za komunistů. Pak sepsul aktivistického redaktora
Poslanec ODS Václav Klaus mladší usedl proti moderátorovi Českého rozhlasu Michaelu Rozsypalovi a dal se s ním do řeči o nařízení o ochraně osobních údajů známém pod zkratkou GDPR. Toto nařízení již vstoupilo v platnost a všem firmám, které nakládají s osobními údaji klientů, ukládá, aby je mnohem lépe střežili. Klause zřejmě Rozsypal nazlobil, protože Rozsypala označil za „aktivistického redaktora drzého jako opice“. (Parlamentní listy)