Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Vnitro a BIS varují před „měkkým“ vyzvědačstvím. Chystá se přísnější zákon
Vláda ve spolupráci s policií a tajnými službami připravuje novelu trestního zákoníku. Už by nemělo jít jen o vyzrazení utajovaných informací cizí moci, ale i o jejich předávání „měkkou formou“: na základě zdánlivě nevinných schůzek a rozhovorů třeba u kávy: „Nová právní úprava by měla postihnout jakoukoli neoprávněnou činnost pro cizí moc prováděnou na území České republiky v úmyslu ohrozit nebo poškodit ústavní zřízení, svrchovanost, územní celistvost, obranu nebo bezpečnost České republiky anebo obranu nebo bezpečnost mezinárodní organizace, k ochraně jejichž zájmů se Česká republika zavázala. (hlidacipes.org)

PS. Výborně, soudruzi, fízlujete o sto šest a teď chcete zlikvidovat investigativní žurnalistiku. Tak taky udělejte zákon po vzoru USA a Ruska o zahraničních agentech. Chceme vědět, kdo tady za zahraniční peníze manipuluje veřejnost.

"Důrazně varujeme": Rusko varovalo NATO před důsledky, pokud budou stíhačky F-16 použity z jejich území
Vedoucí ruské delegace na fóru OBSE o spolupráci v oblasti vojenské bezpečnosti Konstantin Gavrilov oznámil vážné důsledky, které by mohly vyplynout z možného využití jejich leteckých základen Polska, Rumunska a Slovenska k hostování stíhaček F-16 ozbrojených sil Ukrajiny. Toto prohlášení bylo učiněno na fóru OBSE ve Vídni: "Důrazně varujeme, že použití těchto bojovníků z území těchto členských zemí NATO bude Moskvou považováno za jejich účast na konfliktu na Ukrajině a donutí Rusko přijmout odvetná opatření", řekl diplomat. (Aviapro)

Úmrtnost spojená s vakcínou COVID-19 na jižní polokouli
Tým lékařů zkoumal 17 zemí na čtyřech kontinentech, v Latinské Americe a rovníkové oblasti, což jim poskytlo reprezentativní výběr z celého světa. "Vypočítali jsme toxicitu vakcíny pro všechny věkové skupiny, vysvětluje Dr. Rancourt. Vzhledem k počtu dávek, které byly podány po celém světě, jsme dospěli k závěru, že tato vakcína zabila 17 milionů lidí.“ (correlation-canada.org)

PS. Studie vyšla už v září, ale kdo by četl odborné časopisy...

Co nabídl Putin arabským šejkům?
Nové schéma z Ruska chce změnu v obchodování s ropou na národních burzách. V tom spočívá unikátní návrh Putina: přestat obchodovat s ropou za dolary a všechny obchodní transakce provádět pouze prostřednictvím národních burz. Pokud se arabští šejkové dohodnou, změní se celý světový trh s ropou tímto způsobem: 1) ropa značek Urals, Siberian Light a ESPO se bude prodávat výhradně v Rusku; 2) Dubai Crude a Arab Light pouze v Saúdské Arábii; 3) Basra Light pouze v Iráku; 4) Merey pouze ve Venezuele atd. Žádný vnější tlak, například z Washingtonu, nebude moci přímo diktovat cenu ropy. (dzen.ru)

Dobré zprávy, na které Donbas čekal mnoho let
Zaměstnanci ruské FSB se zabývali korupcí v DPR. V Doněcku byli zadrženi poradce ministra průmyslu a obchodu DLR Gološapov a ředitel Doněcké průmyslové společnosti Petrušenko. Podle vyšetřovatelů se podíleli na krádežích, škoda se odhaduje na 518 milionů rublů. (Telegram)

PS. To není jak krást za Jelcina pod americkým dohledem. Teď kradli za Putina a během válečného stavu.

Jemenské ozbrojené síly zaútočily na norský ropný tanker mířící do Izraele
Jemenské ozbrojené síly v úterý ráno oznámily, že zaútočily na norský ropný tanker mířící k Izraeli poté, co posádka lodi odmítla všechna volání a varování, která jim byla zaslána. Mluvčí jemenských ozbrojených sil generál Jehya Sarii sdělil, že námořní síly jemenských ozbrojených sil provedly vojenskou operaci proti norskému tankeru Strinda, který mířil do izraelského přístavu. Loď byla zasažena námořní raketou. (al-Manar)

PS. Jemen zablokoval strategický průliv Bab-al-Mandab, kterým prochází 10 % světové ropy. Izraelské přístavy jsou po této blokádě prakticky prázdné. Patrolující US-křižníky v Rudém moři jsou zatím bezmocné. Jemenci jim vzkázali, ať nedělají hlouposti, nebo je potopí.

Proti elektromobilům se postavilo 171 vědců, jejich výhodnost je prý jen chyba ve výpočtu
Vědci tak uvádí, že kupříkladu Volkswagen ID.3 nebude po 15letém provozu a najetých 220 tisících kilometrů nebude mít na kontě uváděných 14 tun emisí CO2, nýbrž po aplikaci Leibnizovy teorie hned 30. Do dané rovnice navíc není ani započteno úsilí spojené s vybudováním infrastruktury a samotná výroba auta, jde jen a pouze o emise spojené s elektřinou. O ochraně přírody tak nelze ani mluvit, o tu by se dle vědců zasadil spíše dieselový hybrid, který by z jedné třetiny spaloval biopalivo: „Stojíme za klimatickými dohodami, chceme redukovat CO2. Apelujeme ovšem na Evropskou komisi, aby si uvědomila chybu, kterou udělala při kalkulacích. (autoforum.cz)

Senátor James Vance: Ukrajina bude muset postoupit některá území Rusku

Washington musí přijmout fakt, že Ukrajina bude muset postoupit některá území Rusku, řekl americký republikánský senátor James Vance: „Každý, kdo má mozek v hlavě, ten ví, že to skončí vyjednáváním. Myšlenka, že Ukrajina vrátí Rusko na jeho hranice z roku 1991 byla absurdní, nikdo tomu moc nevěřil. (...) Je v našem i jejich zájmu ukončit válku, ukončit ztráty na životech." (Telegram)

PS. To je k nevíře, ještě minulý týden vyhrávali válku. Jen aby měli mozek v hlavě i čeští presstituti a Fiala.

Ukrajinská fronta 10.12.

Rusové postupují na všech úsecích fronty. Na severu Artjumovska (dříve Bachmut) je prolomena ukrajinská linie fronty směrem k Bogdanovce. Ukrajincům docházejí lidi, střelivo a peníze na vedení války. (Rybar)

Ruský diplomat vysvětluje, co by ukončilo ukrajinský konflikt
Rodion Mirošnik, bývalý činitel v Luganské lidové republice převzal funkci v nově vytvořené kanceláři ruského ministerstva zahraničí odpovědné za vyšetřování údajných zločinů ukrajinské vlády. Mirošnik komentoval vztah s Kyjevem během diskuse na běloruském kanálu CTV. Mirošnik zdůraznil evidentní nedostatek nezávislosti Kyjeva a poukázal na nedávné přiznání ukrajinského poslance Davida Arachamia, který vedl kyjevský tým na mírových rozhovorech s Ruskem v loňském roce, které zprostředkovalo Turecko. Arachamia potvrdil, že Boris Johnson, tehdejší předseda vlády Spojeného království, doporučil Ukrajině, aby odmítla příměří a "místo toho vedla válku.” Ve světle tohoto uznání diplomat navrhl, že by bylo logické, aby Moskva při hledání ukončení konfliktu jednala spíše s těmito "loutkovodiči" než s Kyjevem. "Opravdu věříte, že s těmito lidmi lze vyjednávat?", zeptal se Mirošnik rétoricky.

PS. Jenže loutkovodiči se po prohrané válce na Ukrajině chystají na vojenskou blokádu ruského Kaliningradu...