Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Západ uvažuje o svržení Zelenského, má seznam nástupců
Sergej Naryškin, ředitel zahraniční zpravodajské služby Ruska: "Zahraniční zpravodajská služba dostává spolehlivé informace, že vysoce postavení činitelé předních západních zemí diskutují o potřebě nahradit úřadujícího prezidenta Ukrajiny Vladimíra Zelenského." Mezi četné možné důvody patří Zelenského vojenská selhání, rozšířená korupce a jeho neschopnost správně se orientovat v probíhajícím konfliktu způsobem, který je v souladu se zájmy Washingtonu. (Sputnik)

PS. To je jak u nás, Nutellový Joe má jít do kytek a korporátní presstituté oprášili starou zázračnou zbraň zvanou "Kalousek".

VIDEO: Steve Kirsch v prejave k poslancom britského parlamentu približuje šokujúci obsah údajov z uniknutých lekárskych záznamov: „Vlády po celom svete zabili 13 miliónov ľudí......Teraz máte dáta, ktoré dokazujú, že ste zabili svojich občanov. Kde je vaše vyšetrovanie? Budete sa zodpovedať? Kto a kedy sa za to bude zodpovedať? Prečo britský Národný štatistický úrad tieto údaje tají?“ (Infovojna)

Krach ukrajinské protiofenzívy: Jak šel čas
Washington Post přinesl dosud nejkomplexnější zhodnocení ukrajinské protiofenzívy. Co komplikovalo přípravy a proč protiofenzíva nakonec nedosáhla ani svých minimálních cílů? (Seznam Médium)

Tak rychle ještě Fico lidi nenaštval, píše slovenský tisk
Slovenský tisk připomíná, že uběhlo jen šest týdnů od jmenování čtvrté vlády Roberta Fica a v Bratislavě se už konal první protest proti jeho snaze zlikvidovat Úřad speciální prokuratury. Ve čtvrtek přišly na Náměstí svobody protestovat tisíce lidí. (Novinky.cz)

Dobré časy pro vojensko-průmyslový komplex
Pentagon již nyní plánuje v příštích desetiletích modernizovat svůj rozsáhlý jaderný arzenál v hodnotě možná až 2 bilionů dolarůČesky – jen v příštím desetiletí to bude 756 miliardČesky dolarů. A pozor, mluvíme o zemi, která již máČesky aktivní zásoby 4 500 jaderných zbraní dlouhého doletu, přičemž více než 1 600 z nich je rozmístěno – tedy dost zbraní na to, aby stačily na několik zemských planet. (Disput)

Korporace odsávají z Česka miliardy skrze fígle s převodními cenami
Na dividendách, tedy podílech na zdaněném zisku, letos odvedou firmy z Česka do zahraničí opět přes 300 miliard korun. Další miliardy ročně ale odsávají nadnárodní korporace do ciziny i skrze takzvané převodní ceny, kdy svým českým firmám prodávají zboží nebo poskytují poradenství a licence třeba v oblasti informačních technologií za účelově přemrštěné ceny. (novinky.cz)

Cenzura v Rusku
Státní orgán pro dohled nad médii Roskomnadzor oznámil nezávislé televizní stanici Dožď, že musí smazat 30 článků a videí založených na reportážích investigativního média Projekt. Ruské úřady přinutily několik zpravodajských organizací, aby smazaly reportáže z černé listiny o údajné nemanželské dceři prezidenta Vladimira Putina a údajné druhé manželce čečenského vůdce Ramzana Kadyrova. (TV Dožď)

PS. Ale je dobré vědět, že v Rusku je podle OSN stíháno asi 200 lidí za politické projevy proti válce na Ukrajině (ZDE). V 15x menším Česku je za podobný "extremismus" stiháno asi 100 občanů.

Nová železná opona v Evropě
Studenoválečnická demarkace Evropy a širšího světa se mstí, podporována stejnými imperialistickými mocnostmi, které vytvořily i tu minulou. Evropská unie, která se stala virtuálním klonem vojenské aliance NATO vedené Spojenými státy, staví napříč kontinentem novou železnou oponu – více než 30 let od údajného konce studené války. (Strategic Culture via Disput)

17 vůdců odborů je perzekvováno policií, represe odborů roste
Odbory CGT ve Francii platí vysokou cenu za to, že jsou jedním z hlavních oponentů macronismu. Myriam Lebkiri, sekretářka konfederace CGT, je tento pátek (8.12.) předvolána na policejní stanici Pontoise (Val-d'Oise). Během 3 měsíců jde o druhou členkou vedení odborové centrály po Sébastienu Menesplierovi, který byl povolán na policii v září, aby vysvětlil protesty CGT proti důchodové reformě. Tento pátek je také naplánováno veřejné shromáždění před policejní stanicí v Pontoise na 9 hodin ráno. Celkem je v současné době více než 1 000 odborářů trestáno disciplinárním či soudním řízením nebo předvoláním na policii. (Humanité)

PS. Elity dobře vědí, kdo je jich skutečný nepřítel a kdo si na opozici jen hraje.

Zvoní svobodě slova u nás hrana? Dva roky vládnutí za pomoci dezinfománie
Žába se má vařit pomalu, aby nepoznala rostoucí teplotu vody. I cenzura se zavádí takovou rychlostí, aby ve chvíli, kdy to pozná většinová veřejnost, byla zavedena už nenávratně. Přinášíme vám průlet zhoršujícím se stavem svobody projevu v České republice, abyste měli možnost posoudit, jak horká je dnes voda, v níž se vaříme. (SOSP)