Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Západ prepol na novú pesničku a ta sa ozýva odvšadiaľ viac ako predvianočné koledy
Pridal sa Foreign Affairs s článkom “Ukrajina musí prejsť do defenzívy a ponúknuť Rusku prímerie,” rovnako The Economist prišiel s depresívnym titulkom “Vojna na Ukrajine možno smeruje k patovej situácii” a tento naratív je momentálne v západnej tlači nezastaviteľný a je všade. Všetky médiá prinášajú plno kritiky Zelenského, ktorý bol doteraz nedotknuteľný. A nevdojak vzniká dojem, že ho chce Západ vymeniť. Slovenské dezinformačné médiá hlavného prúdu pravdepodobne čoskoro tiež prepnú na túto novú pieseň. I tak nič iné nerobia iba šíria americkú propagandu. (hlavnespravy.sk)

EK uvedla, že prodlouží o deset let licenci pro používání glyfosátu
Evropská komise (EK) prodlouží licenci k používání pesticidu glyfosátu o dalších deset let. Bude ale potřeba dodržet nové podmínky a omezení, uvedla komise ve svém sdělení. Reagovala na dnešní hlasování v odvolacím výboru, kde se zástupci členských států opět neshodli na návrhu, zda licenci prodloužit. (ekolist.cz)

Čo odhaľuje Bihariovej vystúpenie? Alebo čo mimovládky a im spriaznené médiá odmietajú pochopiť
“Všetky mimovládky sú politické!”. Táto veta Ireny Biháriovej, typickej predstaviteľky mimovládkarskej kaviarne, dokonale odhaľuje mentálny svet týchto ľudí, konštatuje Draxler. “Oni to totiž naozaj inak nevedia. Obdobne naše kaviarenské médiá sa bežne pýtajú hercov či športovcov, čo si myslia o politike (a beda, keby odpovedali “zle”). To je inak mimoriadne nezvyčajné v porovnaní s inými krajinami a je to kaviarňou priamo prevzaté z praxe bývalého režimu. No a rovnako mimovládkarska kaviarenská spoločnosť si nevie predstaviť občianske združenia, ako si len robia svoju prácu. Nie, podľa nich všetko musí byť sprevádzané nejakou politizujúcou rétorikou. Nemôžete sa len venovať ochrane vtáctva či zachovávaniu regionálnych remeselných zručností, musíte sa aspoň používanou terminológiou hlásiť k niečomu “správnemu”, progresívnemu, prozápadnému (aspoň v ich hlavách) a podobne,” píše vo svojom statuse exminister. (hlavnespravy.sk)

Dopis Usámy bin Ládina do Ameriky

List Guardian dne 15. 11. 2023 smazal kopii Bin Ládenova dokumentu ze svých webových stránek, kde byla ke stažení od 24.11. 2002. List neuvedl žádný důvod. Ale diskuse o dokumentu nyní explodovala na Tiktoku. Čtenáři zjistili, že zdůvodnění notoricky známého "vůdce teroru", má ve skutečnosti smysl vzhledem k brutálním válkám Západu. (sott.net)

Rakušan: K odkazu 17. listopadu patří i svoboda pro nadávání politikům
"To, že tady lidé jsou a pokřikují na mě různé věci, vyjadřují svoje názory, a vůbec nic se jim nestane, je nejlepším důkazem toho, že 17. listopad, to, co jsme chtěli - svobodu, aby lidé mohli mluvit, nadávat politikům, svobodně cestovat, pohybovat se a, jednoduše, žít - tak tento odkaz jsme dokázali naplnit," míní Rakušan. "Se všemi chybami, které se staly," dodal. (ceskenoviny.cz)

PS. To chucpe Rakušana fakt nemá meze, vždyť jeho ministerstvo Polistopadové Lásky nechává přes prokuraturu soudit asi 100 lidí, viz jejich vlastní vyjádření ZDE.

Mírumilovné scény z dnešního Izraele...

Jedna sionistka říká pro-palestinské demonstrující židovce: "Měli by vás znásilnit a natočit si vás přitom. A pokud je vaše matka naživu, měli by poslat video vaší matce, aby to viděla. To si přeji.” Přitom byla dotyčná vlastenecká sionistka napomenuta, že je naživo natáčena na kameru... (Telegram)

Pentagon neprošel každoročním auditem
Americké ministerstvo obrany propadlo už v šestém ročníku nezávislého auditu, protože auditorům neposkytlo dokonce ani dostatek finančních údajů k dokončení jejich hodnocení. To odhalila zpráva zveřejněná ve středu 15. listopadu. Celkové výsledky tohoto šestého auditu, který Pentagon zfušoval od doby, kdy byl v roce 2018 povinen zahájit audit sám – byly dány známkou "odmítnut návrh", což je nejhorší ze tří možných stupňů. Stejné hodnocení získal Pentagon loni. Výsledek zohlednil 29 dílčích auditů, z nichž 18 bylo rovněž odmítnuto. (RT News)

PS. Demokracie nutně kontruje armádu, pokud si ovšem armáda sama nevládne v americkém režimu Deep state. Pak je vojákům jedno, jestli jim někdo dělá audit nebo ne; jednoduše se s tím demokratickým civilem nebudou bavit.

Kreml se ohrazuje proti "nepřijatelným" sankcím České republiky vůči ruským nemovitostem v zahraničí
Česká republika se stala první zemí, která zmrazila ruské nemovitosti v zahraničí. V České republice se tyto nemovitosti nacházejí především v Praze a Karlových Varech (západní část České republiky). Státní nemovitosti již nelze využívat k žádným podnikatelským účelům, zejména k přijímání nájemného od nájemců. Ti musí platit nájemné na speciálně zřízený bankovní účet, ke kterému Rusko nebude mít přístup. Toto opatření se týká desítek bytů, které sankcionovaná společnost pronajímá. Zároveň se rozhodnutí českých úřadů nevztahuje na prostory ruského velvyslanectví, které jsou využívány k diplomatické činnosti. (TASS)

PS. Jako by nestačilo, že dělají kvalitní bordel doma, ještě musí být premianti v rámci EU. Ta fialová pětikolka je fakt děsná.

Izrael lhal: nemocnice Al-Šífá v Gaze neobsahovala ani izraelské vězně, ani sídlo Hamásu
Jair Širkej, ultraortodoxní komentátor záležitostí na izraelském TV 12: "Víme o velkém zklamání v Izraeli, a to nejen od těch, kteří sedí doma, ale také od vojáků, kteří se vrátili z Gazy a strávili asi dva týdny uvnitř... existuje velké zklamání ohledně izraelských vězňů v Pásmu Gazy". Tzivi Jehezkeli, analytik arabských záležitostí pro TV 13: "Je jasné, že v nemocnici Al-Šífá nebylo nic vojensky zajímavého". Dodal, že otázka nemocnice Al-Šífá a je trikem, kterému je Izrael vystaven více než týden. Tyto falešné narativy způsobí zklamání mezi izraelskou veřejností, vyvolají ztrátu důvěry ve vládu a brzdí snahu dosáhnout cílů války. (Reseau international)

PS. Tak to bychom jako měli. Jedna story válečného zločinu a státního terorismu je kompletně uzavřena, fakta potvrdil samotný Izrael. A někteří izraelští rukojmí po vysvobození tvrdili, že na ně přímo střílely izraelské tanky a vrtulníky. Izrael o nich vyjednává tak, že vždy na poslední chvíli dá nějakou nemožnou podmínku a jednání se vrátí na začátek. Mezitím se rovná Gaza se zemí a začal vysídlovací pochod smrti (Naqba) ze severu na jih.

EDF a zbraně Hamásu v nemocnici al-Šifá