Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Prohlášení USA o arktickém LNG-2 se rovnají hrozbám
Prohlášení Washingtonu ohledně projektu Arctic LNG-2 se rovnají výhrůžkám, uvedla na briefingu mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. Upozornila na výroky náměstka amerického ministra zahraničí pro energetické zdroje Geoffreyho Pyatta, že Washington tlačí na ukončení projektu Arctic LNG-2. Kauza Nord Stream začala "přesně stejnými prohlášeními amerického prezidenta a zástupců amerického ministerstva zahraničí o nutnosti zničení těchto projektů. Výbuchy těchto infrastrukturních projektů následovaly o půl roku později. Nyní se objevily další hrozby proti infrastrukturním projektům ve stejné sféře," uvedla Zacharovová. Podle ní se USA vydaly cestou zastrašování a realizace hrozeb proti infrastrukturním projektům. "Jedná se o konkurenční preference USA. Nejsou schopny jich dosáhnout v konkurenčním prostředí, tuto soutěž prohrávají, ničí vše, co jim brání v postupu," dodala diplomatka. (TASS)

PS. To si EU oddychne, až to bouchne tak daleko. Tento teroristický útok nebude na jejím území, tak nebude muset předstírat, že to vyšetřuje jako Nordstream.

Občané podepisují návrh na vyhlášení krajského referenda
Děkuji za možnost poskytnout informace, o kterých většina médií hovořit nechce, i když je od nás mají k dispozici. KSČM a my, jako zastupitelé kraje, jsme podporovali návrat armády do regionu. V minulosti jsme byli proti, když armáda region opouštěla. Mít tady vojáky, to je výhoda při mimořádných situacích. A jednoznačně to posiluje složky a spolupráci s Integrovaným záchranným systémem. Náš postoj jsme přehodnotili, když byl zveřejněn obsah smlouvy o tzv. obranné spolupráci mezi USA a Českou republikou. Tento dokument byl zveřejněn až po jeho podepsání ve Washingtonu. Občané byli postaveni před hotovou věc. V příloze této smlouvy jsou vyjmenovány "dohodnutá zařízení a prostory" ve vlastnictví armády, které bude moci amáda USA využívat. A jako čtvrté v pořadí je uvedeno Logistické centrum Mošnov. To zatím ani nestojí, je pouze v plánu. Stát k němu nemá žádný právní vztah. Pokud respektujeme vlastnické právo, nacházejí se v současnosti pozemky v této lokalitě v majetku Moravskoslezského kraje nebo soukromých vlastníků. (Naše pravda)

PS. Kdo jste z "razoviteho kraja", nenechte si ujít referendum! Hlasujete za celou ČR!

Ukrajinská realita diktuje konec války
Vytáhly se nože a začal boj o ukrajinský trůn. Různá ukrajinská média v ruštině informují o plánech vyhodit toho či onoho generála. Andrej Jermak je Zelenského šéf úřadu, ale skutečná moc za ním je v současné době v USA. Jermak chce zelenou od USA k propuštění vrchního velitele ukrajinské armády generála Zalužného. Další ukrajinská média volají po tom, aby se Zalužný stal novým prezidentem. Ve čtvrtek (16.11.) se očekává, že ředitel CIA Burns bude v Kyjevě. Má říci Zelenskému, že jeho čas vypršel a že půjde od válu. (moonofalabama.org)

Jak se (blbě) dělá válečná propaganda

Izraelský voják v dobyté nemocnici al-Rantísí ukazuje "nepopiratelný důkaz", že palestinští ozbrojenci se dělili na směny, aby chránili rukojmí. Našel kalendář, kde jsou v arabštině psány dny v týdnu. Prý jde o odpočítávání dnů od zahájení operace Povodeň Al-Aksá. V arabském textu jsou dny "sobota", "neděle", "pondělí" a tak dále. Izraelec na kameru tvrdí, že jde o jména. OK, chápeme, že každý sebevědomý izraelský Robinson Crusoe má svůj pátek-svátek, ale jde o chybné čtení originálu. (rybar)

PS. A tito týpci tvrdí, že pod nemocnicí al-Šifá našli skladiště zbraní. Legrace je v tom, že čistě hypoteticky by tam skladiště být mohlo. Ukrajinci také velmi pravděpodobně skladují střelivo ve svých jaderných elektrárnách, aspoň Rusové to tvrdí celou dobu. Ale takovým lhářům jako na videu se nedá věřit ani slovo.

Hamás prozradil "červenou linii" Hizballáhu
Hizballáh zvýší svou účast v konfliktu mezi Izraelem a Hamásem, pouze pokud bude Palestinská frakce v Pásmu Gazy zcela zničena. To řekl vysoký mluvčí Hamásu. V pondělí (13.11.) zástupce Hamásu v Bejrútu Ahmed Abdul Hadi uvedl, že spojenecká militantní skupina Hizballáh ještě není připravena vstoupit do bitvy. Operace proti Izraeli by eskalovaly pouze v případě úplné porážky Hamásu: "Teď není vhodná doba," řekl Hadi podle NBC News. "Červená čára pro Hizballáh je dána úplným zničením odporu v Gaze.” (RT News)

PS. Izrael nemůže bojovat na všech frontách současně (Sýrie, Gaza, Libanon, východní Jeruzalém). Zatím tak nějak bojuje na 3 frontách (Sýrie, Gaza, Libanon). Ale palestinské hnutí odporu se postará, aby byli zavlečeni do opotřebovávací proxy-války na několik let, což je nakonec může zničit jako Ukrajinu.

Scholz říká, že je připraven mluvit s Putinem
Německý kancléř Olaf Scholz uvedl, že je připraven na nové rozhovory s ruským prezidentem Vladimirem Putinem o ukrajinském konfliktu, a zároveň zdůraznil svůj postoj, že Moskva musí Kyjevu učinit vážné ústupky, aby ho přesvědčila, aby přišel k jednacímu stolu. V rozhovoru pro německý deník Heilbronner Stimme v neděli Scholz prohlásil, že ruská kampaň proti Ukrajině "je návratem imperialismu v Evropě", a řekl, že Berlín má v úmyslu podporovat Kyjev zbraněmi a jinými formami pomoci "tak dlouho, jak to bude nutné.” (RT News)

PS. To jsou předvolební žvásty Scholze v situaci, kdy mu hrozí volební debakl. Mluví s Kremlem, jako kdyby vyhrál válku na Ukrajině. Je to buď paranoia (to zatím není), nebo domácí předvolební tah.

Nerozborná jednota Netanjahuovy vlády

Poté, co Netanjahu dokončil svůj projev, ministr obrany Yoav Gallant a Benny Gantz, členové válečného kabinetu, Netanjahua ignorovali a otočili se k němu zády. (Nouvelle Palestine)

PS. Video je z 11. listopadu, celkem 80 % Izraelců mu dává přímou odpovědnost za nezvládnuté povstání v Gaze, armáda protestovala proti jeho zásahům do soudních pravomocí, kvůli jeho obvinění z korupce. Jeho syn měl narukovat do Gazy a válel si šunky na Floridě.

Už téměř stovka. Policie stále řeší případy schvalování války na Ukrajině, zajímá se i o případy okolo Gazy
Trestních stíhání kvůli schvalování ruské invaze na Ukrajinu, útoků proti lidskosti či jiné formy propagace hnutí a teroristických organizací opět přibylo. Od začátku ruské invaze se policie zabývala už téměř čtyřmi stovkami těchto případů a téměř stovce lidí už také sdělila obvinění. Ještě na začátku roku bylo přitom obviněných o třetinu méně. Nově se policie zabývá i případy související s válkou v Pásmu Gazy. (irozhlas.cz)

PS. Teď si představte, že by u nás vládl policejní stát.

Ministerstvo obrany zveřejnilo seznam vojenské pomoci Ukrajině od začátku války. Částka přesahuje 6 miliard korun
České ministerstvo obrany v pátek zveřejnilo seznam vojenské pomoci, která byla poskytnuta Ukrajině od začátku plnohodnotné ruské invaze v únoru 2022. Celková výše veškeré vojenské pomoci Ukrajině z Česka od začátku ruské agrese v plném rozsahu přesahuje 6 miliard korun. Zahrnuje jak moderní, tak sovětskou techniku a munici. V seznamu není u každé položky uveden konkrétní sortiment zbraní, ale je zde uveden celkový objem dodávek a roky výroby příslušné techniky. (pravda24.cz)

PS. Jenže, soudruzi, tam běží proxy-válka "NATO versus Rusko" už od roku 2014. Co jste tam dodávali předtím? A co půjčky, léky a další pomoc? A co udržování Zelenského režimu nad vodou v rámci EU?

USA chtějí, aby Izrael objasnil Netanjahuovy komentáře
Podle zpráv byl Washington zmaten komentáři, které Netanjahu učinil o budoucnosti Gazy po konfliktu. Během sobotní tiskové konference (11. 11.) premiér odmítl možnost, že by Palestinská samospráva po válce převzala kontrolu nad enklávou, a trval na tom, že "nebude existovat civilní autorita, která by vychovávala jejich děti k nenávisti k Izraeli, zabíjení Izraelců nebo k likvidaci Izraele" a že stále neodsoudila Hamás za útok 7. října, při kterém bylo zabito 1400 lidí. "Bude muset existovat něco jiného, ale v každém případě tam bude naše bezpečnostní kontrola. Stojím si za tím a nehodlám se vzdát," trval na svém a zopakoval tvrzení, které v úterý uvedl v rozhovoru pro ABC News. (RT News)

PS. Dříve byla Gara koncentrák pod širým nebem a teď to má být trvalá věznice pro cca 1 milión lidí, kde bude Netanjahu hlavním dozorcem.