Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Jemenci se těší na příchod flotily USA
V rozhovoru pro Al-Mayadeen TV, vysoce postavený člen politického křídla hnutí Ansar Alláh v Jemenu, Mohammed al-Buhaiti řekl: "Když jsme se dozvěděli, že se USA rozhodly vyslat svou flotilu k jemenským břehům, byli jsme štěstím bez sebe". Al-Buhaiti zdůraznil, že Jemenci se amerických hrozeb nebojí a potvrdil jejich záměr pokračovat ve vojenských operacích proti Izraeli. "Americké hrozby nás neznepokojují, pokračujeme ve vojenských operacích proti sionistickému státu," řekl v rozhovoru. Vyjádřil přesvědčení, že přiblížení amerických námořních sil dává Jemenu příležitost k protiútoku. "Máme radost, když se americké flotily přiblíží k našim břehům, protože je budeme moci zasáhnout." (Aviapro)

PS. Jak málo stačí někomu ke štěstí...

Palestinský Červený půlměsíc odsoudil izraelský útok na zdravotnický konvoj al-Šifá
Palestinská společnost Červeného půlměsíce (PRCS) vydala v pátek prohlášení odsuzující izraelský útok na zdravotnický konvoj Al-Shifa, při kterém bylo zabito 15 lidí. "Raketa vypálená izraelskými silami na sanitku PRCS zabila 15 lidí a zranila více než 60 dalších u vchodu do nemocnice," uvedla PRCS. Podle organizace bylo osm sanitek Červeného půlměsíce "zničeno kvůli izraelským náletům" od začátku války v Gaze 7. října. Organizace zdůraznila, že "úmyslná střelba na lékařské týmy představuje vážné porušení Ženevských úmluv a jde o válečný zločin." (Telesur)

Gedra: Na Úrade vlády bude zjednaná náprava
“Asi si spomeniete na aktivistických úradníkov a politických mimovládkarov s krycím názvom bojovníci proti hoaxom a konšpiráciám, ktorý sa boli svojho času sťažovať na Smer a Hlas” – pokračuje Gedra – “ako vtedajšiu opozíciu a Roberta Fica a Petra Pellegriniho označili priamo za hybridnú hrozbu, ktorú je potrebné riešiť urgentne, priamo z najvyššej úrovne európskej komisie a NATO.” Gedra ďalej osvetľuje situáciu. Keďže si teraz preberajú veci na úrade vlády došlo aj na politických aktivistov. Gedra upozorňuje, že sa nejedná len o pár ľudí. “Ide o politické bunky ľudí na Úrade vlády, ministerstve zahraničných vecí, policajnom zbore, ministerstve obrany a ministerstve vnútra, ktorí sa mali starať o to, aby na Slovensku bol na témy ako napríklad vojna na Ukrajine, Európska únia, NATO, migračná kríza, alternatívne médiá, ten jeden povinne správny názor.”

PS. Na Slovensku nevládky zbavují politické moci, protože je nikdo nevolil a jsou to zahraniční agenti. Naše nevládnoucí fialová pětikolka na ně dělá nábor a maskuje je, kde může. A hradní PePa jim zvýšil plat.

Uzavření Baltského moře pro Rusko by znamenalo jeho uzavření pro všechny
Náměstek ruského ministra zahraničí Alexandr Gruško to řekl novinářům na okraj Eurasijského ekonomického fóra ve Veroně: "Především se (Baltské moře - TASS) nikdy nepromění ve vnitřní moře NATO. Takové fráze používají lehkovážní politici. Myslím, že ti, kdo v NATO rozhodují, stejně jako vojenští stratégové, velmi dobře chápou, že uzavření Baltského moře pro Rusko znamená uzavření Baltského moře pro všechny," řekl. "Tyto sny jsou naprosto neopodstatněné," upozornil vysoký ruský diplomat. "A ten, kdo se snaží tyto sny proměnit v nějaké praktické činy, by si měl být vědom všech negativních důsledků," dodal Gruško. (TASS)

Hledí, jestli je tam Žid, nebo ne. A celý svět se nám dnes směje
Šéf Dagestánu Sergej Melikov komentoval své pocity z fotografie, na které Dagestánci hledají Židy v turbíně letadla. Když poprvé viděl fotku, tak se smál. Pak se ale uvědomil, že kvůli takovým "expertům" se jim teď směje celý svět.


PS. Dagestánští muftí chtějí, aby se udělala výjimka z ruského práva a demonstranti z letiště Machačkala byli potrestáni podle islámského práva. To jim fakt nepřeji, vzpoura proti islámské umě je asi tak na stětí nebo rozčtvrcení. Snad jim dají politický asyl v Rusku.

Vyhubte všechny bestie
Všechny osadnické koloniální projekty, včetně Izraele, dospějí do bodu, kdy přejdou k masovému vraždění a genocidě s cílem vyhubit původní obyvatelstvo, které odmítá kapitulovat. (Scheerpost via Disput)

Středa 25. října: 40 let ode dne, kdy USA spustily svou bratrskou pomoc jedinému anglicky mluvícímu (staro)marxistickému státu
Právě před čtyřiceti lety, od 25. září do 2. listopadu 1983, svrhly USA jediný anglicky mluvící marxistický režim v dějinách. A když píšu marxistický, myslím marxistický, ne neomarxistický. (Disput)

Alžírský parlament požaduje, aby prezident zahájil válku proti Izraeli
V historickém rozhodnutí se Alžírský parlament rozhodl dát prezidentovi země (Abdelmadjid Tebboune), formální pravomoc zahájit vojenskou akci proti Izraeli. Tento krok přichází uprostřed zvýšeného napětí v regionu a mohl by signalizovat velké změny v rovnováze sil na Blízkém východě. Alžírští představitelé uvedli, že rozhodnutí parlamentu odráží jednotu a odhodlání národa v reakci na nedávný vývoj v regionu ohledně vztahů s Izraelem. Podrobnosti o tom, jaká opatření by mohla být přijata a kdy, však nebyly zveřejněny. Dnes je Alžírsko vyzbrojeno řízenými střelami Kaliber a dalšími zbraněmi dlouhého doletu, což nevylučuje, aby se tato země zapojila do války proti Izraeli. (Aviapro)

PS. Rusko vyzbrojilo Alžírsko po teroristickém útoku Západu na Libyi prakticky na úrovni Indie, má téměř nejmodernější armádu v Africe. Za každý Kalibr vypálený na Izrael dostanou od Ruska náhradu. Tomu se říká proxy-válka na americký způsob. Jemen už střílí rakety na Izrael celý týden, zatím jen testují jejich PVO napojené na křižníky USA. Nové rakety dodá Írán v příštím kole, je to stejný scénář jako v Alžíru.

Hizballáh mobilizuje bojovníky k válce proti Izraeli, pokud nebude uzavřeno příměří v Gaze
Vůdce šíitské strany Hizballáh šejk Hasan Nasrulláh dal prostřednictvím zprostředkovatelů ultimátum Spojeným státům a požaduje ukončení izraelské vojenské operace v Gaze do 3. listopadu, informoval kuvajtský list Al-Džarida s odvoláním na íránské diplomatické zdroje. Podle těchto zdrojů, pokud USA tento požadavek nesplní, vyhlásí šejk Nasrulláh ve svém pátečním televizním projevu "všeobecnou mobilizaci šíitských jednotek pro válku s Izraelem a zahájí vojenské operace proti Izraeli ze všech směrů". (TASS)

PS. Írán asi začne proxy-válku skrze Hizballáh a Hamás proti Izraeli. Ty vraždy generálů, politiků a vědců v Íránu se Židům fakt nevyplatily.

Co má ministr obrany na mysli výrokem "být válečně zdatný"?
Německý ministr obrany Boris Pistorius hovoří o hrozbě války v Evropě. Požaduje, aby si na to Bundeswehr a společnost zvykly a připravily se. Co to přesně znamená? Boris Pistorius není známý tím, že by z něj jen tak vyklouzly výbušné věty. O to zajímavější je to, co nyní řekl v rozhovoru pro ZDF v pořadu "Berlin direkt": "Musíme si znovu zvyknout na myšlenku, že hrozí nebezpečí války v Evropě. A to znamená: Musíme se stát schopnými války (kriegstüchtig), musíme se bránit a postavit k tomu Bundeswehr a společnost." Boris Pistorius, spolkový ministr obrany. (br.de)

PS. Skvělé. Němci mají být "kriegs-tüchtig" a za chvíli budou pod vedením USA "kriegs-süchtig", stejně jako němečtí pacifisti Zelení. Ti už by rádi opět vyrazili oficiálně na Rusa, zatím to dělají jen neoficiálně na Ukrajině. Leopardy hoří na ukrajinské frontě jako za Hitlera. Evropa směřuje k trvalému válečnému stavu. To máme místo očkování a zavedení výjimečného stavu kvůli epidemii. Teď to bude trvalé, to víte paní Müllerová, to je ta válka.