Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

AP smazal izraelské hrozby, že zaútočí na Gazu jako spojenci na Drážďany během WWII
Izraelští představitelé začali hrdě srovnávat bombardování Pásma Gazy se spojeneckým bombardováním Drážďan. Associated Press tiše odstranil část, která vyvolala americké zděšení s tímto historickým srovnáním. AP v tichosti smazal odkaz na oficiální izraelské hrozby, že budou bombardovat Pásmo Gazy v drážďanském stylu. To je nejnovější krok v pokračujícím tlaku médií na bagatelizování dopadů obléhání více než dvou milionů Palestinců. "Čtyři američtí představitelé obeznámení s diskusemi uvedli, že američtí diplomaté jsou stále více znepokojeni komentáři svých izraelských protějšků ohledně jejich záměru odepřít do Gazy vodu, jídlo, léky, elektřinu a palivo, stejně jako nevyhnutelnost civilních obětí," uvedl článek AP. (thegrayzone.com)

Joe Biden dostal od komunistické Číny vyprané peníze ve výši 40 000 dolarů
Sněmovní Výbor pro dohled a odpovědnost republikáni pod vedením předsedy Jamese Comera (R-KY) právě vydali memorandum o bankovních záznamech odhalující, jak Joe Biden obdržel 40 000 $ vypraných peněz z komunistické Číny ve formě osobního šeku z účtu jeho bratra Jamese Bidena a jeho švagrové Sary Bidenové. Minulý měsíc sněmovní Výbor pro dohled a odpovědnost zveřejnil bankovní záznamy. Ty ukazují, že 1. března 2018 finančně problematický provozovatel venkovské nemocnice Americore poslal neuvěřitelných 200 000 dolarů na osobní bankovní účet Jamese a Sary Bidenových. Ve stejný den napsal James Biden šek ve výši 200 000 dolarů ze stejného osobního bankovního účtu přímo Joe Bidenovi. (gop.gov)

PS. Když byly ty prachy vyprané, tak už přece nesmrděly komunismem...

Číňané vyvinuli procesor pro strojové vidění, který je 3 000krát rychlejší a 4 milionkrát výkonnější než moderní GPU
Výzkumníci z čínské univerzity Tsinghua vyvinuli plně analogový fotoelektronický čip ACCEL, který slibuje revoluci v úlohách vysokorychlostního strojového vidění. Čip, který kombinuje elektronické a optické technologie, je schopen prokázat bezprecedentní energetickou účinnost a nejvyšší výpočetní rychlost pro úlohy strojového vidění. V této oblasti nový čip radikálně překonává současné grafické procesory. V laboratorních testech ACCEL dosáhl výpočetní rychlosti 4.6 petaflops, což je 3000krát rychlejší než široce používaný komerční AI čip Nvidia A100. (3dnews.ru)

PS. O pokroku v čínské optoelektronice jsme psali zde. Tento čip zatím plně nenahradí klasické procesory, to teprve přijde.

Íránský velitel armády: CENTCOM řídí válku v Gaze
Velitel velitelství Khatam ol-Anbia generálmajor Gholam Ali Rashid zaútočil na Washington kvůli pokrytecké politice v Gaze. Řekl, že armádní velení USA (CENTCOM) spolu s izraelskými vojenskými veliteli vedou válku proti obležené enklávě: "Íránské ozbrojené síly obdržely informace, že velitelé CENTCOM, stejně jako americká armáda a námořnictvo, se spojili s izraelskými veliteli na podzemní základně v Tel Avivu, aby dohlíželi a řídili brutální agresi sionistického režimu proti palestinskému lidu," uvedl. (farsnews.ir)

PS. V Gaze došly v nemocnicích anestetika, děti se operují při vědomí, lékaři nemají léky a vybírají, kdo z pacientů bude žít a kdo zemře bez ošetření. Nemocnice jsou pod palbou.

Scott Ritter: John Kirby vs. ruská armáda
Vladimír Truchan je záložní plukovník ruské armády přidružený k ústřednímu vojenskému okruhu Ruska, který se nedávno vrátil z frontových linií speciální vojenské operace. Situace na bojišti je podle něj mnohem horší než to, co vylíčil Kirby. V rozsáhlém rozhovoru na podcastu "Zeptejte se inspektora" začátkem tohoto měsíce Truchan poznamenal, že v Avdijevce Rusové nehledají "taktické zisky", ale operační kontrolu nad bojištěm navrženou k vytvoření polo-kotle. Ten by opakoval scénář "mlýnku na maso", který byl v Bachmutu a jeho okolí začátkem tohoto roku. Okolí Avdijevky, řekl Truchan, není cílem. Ruským cílem je postavit ukrajinské velení do dilematu, kde by opuštění Avdijevky mohlo vést ke zhroucení morálky mezi ukrajinskými obránci; obrana místa zase povede k masivním ztrátám na životech. (consortiumnews.com)

PS. Tak sorry jako, NATO a Západ to zničení Ruska naplánoval skvěle, ale Zelenský to pokazil... Špatný chlapec je to, příště musíme vybrat někoho jiného, kdo na toho zlého Rusa půjde pod naším vedením lépe.


Čečenský prezident Kadyrov nařídil policii střílet do protestujících během protiizraelských nepokojů

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov vydal rozkaz k zastřelení demonstrantů, aby zabránil nepokojům podobným nedělním protiizraelským nepokojům v sousedním Dagestánu, informovala v úterý státní média: "Udělejte tři varovné výstřely do vzduchu, a pokud dotyčný ani poté neuposlechne zákon, udělejte čtvrtý výstřel do čela," řekl Kadyrov.

PS. V Čečensku je teď životně důležité umět počítat aspoň do tří.

Boje v Gaze 30. října 2023

Mapy bojů ukazují hlavní směry útoků Izraele na Gazu, postup je za cenu velkých ztrát. USA chtějí po Izraeli, aby ofenzívu odložil na neurčito. Základny USA na Blízkém východě jsou pod trvalou palbou (Sýrie, Irák) a je ohrožen přísun irácké ropy do US-základen v Jordánsku. (rybar.ru)

Iráčané hrozí, že zadrží převod ropy do Jordánska v případě, že se dostane k Izraelcům
Demonstranti na irácko-jordánské hranici oznámili, že se chystají zastavit přísun dotované irácké ropy do Jordánska pro případ, že by se dostala k Izraelcům, zatímco válka proti Gaze pokračuje. Vysvětlili, že bude zastavena pouze ropa, nikoli přeprava zboží nebo cestujících. Irák vyváží do Jordánska 10 000 barelů ropy denně . (al-Manar)

PS. V Jordánsku jsou absolutně nezbytné vojenské US-základny na Blízkém východě, odtud se přímo dovážejí zbraně do Izraele. Bez ropy se Američané a Izraele může jít klouzat a válka skončí sama od sebe. Proto se v Sýrii ostřelují ropná pole, která vojensky okupují USA a kradou tam Sýrii ropu.

Šojgu řekl, kolik ukrajinských vojáků padlo během protiofenzivy
Ruský ministr obrany Sergej Šojgu oznámil ztráty ukrajinských ozbrojených sil během letní protiofenzivy, která začala v červnu 2023. Podle něj celkový počet zabitých a zraněných mezi ukrajinskou armádou přesáhl 90 tisíc lidí. Tyto údaje oznámil Šojgu během svého projevu na 10. pekingském fóru Xiangšan. Ministr obrany také poznamenal, že ukrajinská strana ztratila asi 600 tanků a přibližně 1900 obrněných vozidel. Ukrajinská armáda nebyla navzdory tak vážným ztrátám schopna dosáhnout na bojišti žádných významných úspěchů. (Aviapro)

Bayer má zaplatit Američanovi v přepočtu čtyři miliardy korun. Herbicid Roundup mu měl způsobit rakovinu
Bayer, který v roce 2018 koupil výrobce tohoto glyfosátu, firmu Monsanto, čelí ve Spojených státech desítkám tisíc podobných žalob. V některých případech musí platit odškodné, v jiných je společnost úspěšná. řada sporů stále běží, ačkoliv se Bayer snažil před dvěma lety co nejvíce sporů urovnat a na odškodné vyhradil miliardy dolarů. Tehdy se dohodl s třicítkou advokátních kanceláří, které jménem svých klientů dohromady na Bayer podaly asi 125 tisíc žalob. Přesto ještě zhruba 40 tisíc žalob běží. (Hospodářské noviny)