Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Svědectví Joševed Lifšitzové, izraelské ženy propuštěné Hamásem
"Když jsme dorazili do Gazy, řekli nám, že věří v Korán a že nám neublíží. Byli jsme přísně střeženi. Lékař se ujistil, že léky, které používáme, jsou v pořádku, měli jsme dobrou zdravotní péči. Byli ohleduplní a jídlo jsme dostávali slušné, stejné jako oni. Lékařsky jsme byli zabezpečeni, včetně dalších potřeb. Byly s námi ženy, které se staraly o naše hygienické potřeby, abychom měli všechno. Hamás vše plánoval určitě dlouho dopředu. Připravili vše, co jsme potřebovali, včetně šamponu a kondicionéru. Lhostejnost armády a Šin Bet nás velmi zarmoutila. Stali jsme se obětními jehňaty státu.” (Twitter/X)

PS. To řekla po propuštění. A také to, že odmítla papouškovat do médií text, který ji připravil izraelský režim. Zajatá rukojmí se měla vyměnit za 5300 palestinských vězňů v Izraeli.

Bývalý izraelský premiér tvrdí, že Netanjahu podporoval Hamas
Bývalý premiér Izraele obvinil současného premiéra Netanjahua z provádění dlouhodobé politiky podpory Hamásu. Ehud Olmert potvrdil zprávu anonymních zdrojů o odporném podvodu-na jedné straně odsoudil Hamás jako teroristy a na druhé straně propagoval islámskou skupinu. Ehud Olmert byl předsedou vlády v letech 2006 až 2009. V rozhovoru 18. října pro britský Daily Telegraph řekl Olmert: "Když po mně Netanjahu v roce 2009 převzal funkci tak řekl, že první prioritou je zničit Hamás, a ve skutečnosti to, co udělal, bylo naopak. Pokusil se zničit Abú Mazena (palestinský prezident Mahmúd Abbás) a palestinskou samosprávu, protože jednání s nimi by vyžadovalo politické ústupky od Izraele. A začal prosazovat Hamás, protože oni nikdy nebudou partnery pro vyjednávání, takže je pak můžete odkopnout. (vtforeignpolicy.com)

PS. Zhruba 80 % Izraelců ví, že Netanjahu má morální úroveň našeho PePa, navíc mohutně lže. A kdo mohutně lže, ten také notně krade. A jeho kluk (32 let) seděl ještě na začátku války na Floridě, a přitom měl narukovat.

Čína to zase dokázala. Trhák s pamětí NAND
Společnost TechInsights vyvinula nejpokročilejší paměťový čip 3D NAND ve spotřebitelském zařízení na světě. Překvapivým technologickým skokem je, že pochází od společnosti YMTC, předního čínského výrobce 3D NAND. Paměť 3D NAND je nezbytnou součástí pro vysoce výkonné počítače (HPC), jako je umělá inteligence (AI) a strojové učení. 232vrstvý QLC 3D NAND vyráběný společností YMTC se nachází v 1TB SSD disku ZhiTai Ti600, který byl bez velkých fanfár uveden na trh v červenci 2023. Tato nová QLC má nejvyšší hustotu bitů, jaká byla zaznamenána v komerčně dostupném produktu NAND, a to 19,8 Gb/mm2. Stejně jako inovace odhalené společností TechInsights v procesoru HiSilicon Kirin 9000s v telefonu Huawei Mate 60 Pro (který používá 7nm (N+2) proces SMIC) se množí důkazy, že čínská snaha překonat obchodní omezení a vybudovat vlastní domácí dodavatelský řetězec polovodičů je úspěšnější, než se očekávalo. (techinsights.com)

Nápis na Koterovské vyhlídce v Plzni přesně vystihuje stav ČR
„Píše se rok 2023. Republice vládne Fialova pětikoalice. Rapidně se zhoršuje život obyčejných lidí, ceny všeho vylétly strmě nahoru. Je druhý rok války mezi Ruskem a Ukrajinou podporovanou EU, NATO a Amerikou. Celkově je tendence elit zmanipulovat lidi ke svému prospěchu. Lež jako způsob života nahradila pravdu. Nezapomeňte, zrodili jste se ke svobodě.“ (pokec24)

Gaza, beze slov

Máma jde do práce a malého nemá kdo hlídat, jsme v rozbombardované Gaze.

Ukrajinské ozbrojené síly panikaří kvůli nové taktice ruské armády v Avdějevce
Ve válečné zóně poblíž Avdějevky začaly ruské síly používat novou taktiku. Jak uvádí New York Times s odvoláním na Antona Kotsukona, tiskového tajemníka 110. samostatné mechanizované brigády ukrajinských ozbrojených sil, ruská vojska se přizpůsobila podmínkám bojových operací a začala stavět tunely, aby minimalizovala rizika při pohybu zaminovanými oblastmi. Tyto tunely umožňují ruskému vojenskému personálu neočekávaně se objevit poblíž pozic ukrajinských ozbrojených sil. Ruské jednotky navíc používají roboty k bezpečnému doručování munice do předních linií. To naznačuje použití high-tech řešení během vojenských operací. (Aviapro)

PS. To je jak za První světové. Na zamrzlé frontě se začaly kopat tunely na druhou stranu.

V Armaviru se kurýr z Melitopolu pokusil otrávit 70 ruských pilotů
V Armaviru na Krasnodarském území téměř došlo k tragédii při oslavě 20. výročí promoce pilotů protivzdušné obrany. Podle telegramového kanálu Flightbomber bylo v předvečer slavnostní události 77 pilotů obdarováno anonymními dárky v podobě 20 kg dortu a alkoholu. Později vyšlo najevo, že oba produkty obsahovaly silný jed. Díky pozornosti jednoho z důstojníků, který se rozhodl podezřelé dary odložit, bylo zabráněno možné otravě 77 hostů banketu. Jeden z přítomných policistů později poskytl fotografii kurýra, který otrávené dárky doručil. Snímek byl pořízen na CCTV kamerách. Po zatčení se ukázalo, že kurýr byl rodák z Melitopolu. Přiznal, že jídlo, které přinesl, obsahovalo jed. (Aviapro)

PS. V Sýrii podobnou oslavu vyřazování kadetů jednoduše rozstříleli raketomety. A všichni se divili, od koho dostala Al-Kájda souřadnice a přesný čas.

Gerhard Schröder: Proč selhaly mírové rozhovory mezi Ukrajinou a Ruskem
Bývalý kancléř hovoří o izraelské politice Olafa Scholze, migračním antisemitismu, o morálce Baerbockové a o tom, jak by mohl vypadat nový mírový plán pro Ukrajinu.
Není tam nějaký vnější tlak? Telefony od spojenců, z USA?
Ne, takhle to nefunguje. Existuje mnoho lidí, kteří připravují informace k tomuto tématu. Jejich šéfem je bezpečnostní poradce v kancléřství. Poté dokumenty vidí státní tajemník, v mém případě současný spolkový prezident Frank-Walter Steinmeier, a předkládá je kancléři. Rozhodnout však musí sám kancléř. Vezměme si Irák. Nebyli jsme si jisti, zda odmítnutí války v Iráku nenaruší přátelství s Amerikou. Nakonec musíte říct ano nebo ne. Řekl jsem ne. (Berliner Zeitung)

Boje v Gaze 20. října 2023

Mapy bojů ukazují hlavní směry útoků Izraele. Útok na nemocnici v Gaze (500 mrtvých) zatím nevyšetřen, obě strany se obviňují navzájem. Gaza je systematicky bombami rovnána se zemí. Přes hlavní přechod z Egypta do Gazy přešla první várka humanitární pomoci. (rybar.ru)

Američtí mariňáci testují raketomet připojený k robotickému psovi koupenému v čínské Alibabě
Robotický pes, kterému mariňáci z nějakého důvodu přezdívají "koza", vypadá podobně jako robotický pes s kulomety, který předvedl čínský dodavatel obrany před více než rokem. A to není náhoda. Robotický Fido testovaný na moři na záběrech je zjevně čtyřnásobný GO1 pro "search and rescue" dostupný na čínském obchodu Alibaba za pouhých 3 500 $ za kus. Pro srovnání: slavná firma Boston Dynamics prodávala stejného robotického psa v roce 2020 s cenovkou 74 500 $, což je více než jednadvacetkrát tolik. Robot Go1 Pro vyrobila čínská společnost Unitree Robotics, která se inzeruje jako "globální průkopník čtyřnohých robotů.” (Sputnik)

PS. A naše zbrojní kšeftařka Černochová koupí ten "americký" psí výkřik za bratru dvojnásobek, pochopitelně od nezištných Amíků. O tom je válka za demokracii.