Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Hamás slibuje, že předloží důkazy o tom, že Izrael zasáhl nemocnici v Pásmu Gazy
Mluvčí Hamásu Fawzi Barhúm prohlásil, že radikální palestinská skupina poskytne mezinárodnímu společenství důkazy o tom, že smrtící úder na nemocnici Al-Ahlí v pásmu Gazy provedl Izrael. Barhúm uvedl, že Hamás má výbor, který má za úkol shromáždit důkazy o tom, že Izrael způsobil masakry v pásmu Gazy, včetně útoku na nemocnici Al-Ahli. Těchto důkazů je podle něj dostatek a zahrnují výpovědi očitých svědků a videozáznamy.
Podle mluvčího Izrael zasáhl nemocnici řízenými střelami několik hodin poté, co se Generální bezpečnostní služba země několikrát spojila s vedením nemocnice a pohrozila, že ji vyhodí do povětří. (TASS)

Redaktorka amerických státních médií zadržena v Rusku
Ruské orgány činné v trestním řízení zadržely Alsu Kurmaševovou, redaktorku amerického státního média Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL), kvůli tomu, že se nezaregistrovala jako zahraniční agentka a shromažďovala citlivá vojenská data. Podle RFE/RL i místní tiskové agentury Tatar Inform byla Kurmaševová zadržena v Kazani. Normálně žije v Praze. Podle zdroje se předpokládá, že redaktorka získala údaje o několika místních univerzitních profesorech, kteří byli údajně mobilizováni kvůli ukrajinskému konfliktu. Poté tyto informace použila k sestavení "alternativních analytických materiálů" pro zahraniční instituce k diskreditaci Ruska, tvrdí tisková agentura. Úřady se domnívají, že Kurmaševová porušila ruské zákony, protože neposkytla potřebné dokumenty, aby mohla být uvedena jako zahraniční agentka. Obvinění může nést trest odnětí svobody až na pět let nebo pokutu až 300 000 rublů (3 000$). (RT News)

PS. K čemu je dobrý americký zákon o povinné registraci zahraničních agentů... Teď ho chtějí zavést i na Slovensku.

Šéf Gazpromu tvrdí, že dodávky plynu do Číny nahradí trh v EU
Dodávky ruského plynovodu do Číny brzy dosáhnou objemu prodaného do EU, než blok uvalil sankce na dovoz energie z Moskvy, uvedl generální ředitel Gazpromu Alexej Miller. Pouze vývoz do Číny je schopen nahradit objemy odmítnuté kupujícími z EU v důsledku sankcí souvisejících s Ukrajinou. V červnu ministr Novak oznámil plány na zvýšení vývozu ruského plynu na asijské trhy na 170 miliard metrů krychlových během sedmiletého období, jakmile budou realizovány velké infrastrukturní projekty. Rusko očekává, že vybuduje plynovod Power of Siberia 2 do Číny přes území Mongolska a zvýší dodávky prostřednictvím stávajícího plynovodu Power of Siberia. Podle IEA nakoupila EU 155 miliard kubíků ruského plynu v roce 2021, což představovalo 45% veškerého dovozu plynu v bloku a přibližně 40% spotřeby plynu. (RT News)

PS. Zelení EU-mozci budou za 7 let tancovat pod lopatkami zbylých větrníků. Nové nepostaví, protože beztak rozdrbaná energetická síť se rozpadne pod náporem čínských technologií a laciných eko-výrobků, které musíme embargovat. Bývalé vedení EU sebere důchod a přestěhuje do ekologicky čisté Číny.

Haló, počujete? Opíšeme americký, nie ruský!
Podľa niektorých slovenských prestitútov, ak doslova opíšeme americký zákon, tak v USA to je demokratické, ale u nás to bude totalitné. Že logika hovorí, že je to nezmysel? „Chcem vám oznámiť, že týmto okamihom sa skončila éra, keď v tejto krajine vládli mimovládne organizácie,“ oznámil médiám a celej verejnosti Robert Fico po podpise koaličnej zmluvy. Bolo to veľmi jasné posolstvo, ktoré spôsobilo v radoch globalistov veľký nárek. Hneď začali svorne kričať – nejaký konšpirátor by takmer mohol povedať, že sú dohodnutí, lebo tie články boli ako by ich jedna mater mala. Fico totiž spomenul, že potrebujeme zákon o zahraničných agentoch, ktorý by politickým mimovládkam mohol riadne skomplikovať ich doposiaľ beztrestné zasahovanie do slovenskej politiky a verejného života. (hlavnespravy.sk)

Zdrojem pochybného tvrzení "sťatých dětí" je vůdce izraelských osadníků, který podněcoval nepokoje k "vyhlazení" palestinské vesnice
Poté, co izraelský rezervní voják jménem David Ben Sion řekl reportérovi, že Palestinští ozbrojenci "uřezali hlavy dětí", Biden, Netanjahu a mezinárodní média toto pochybné tvrzení poslali do světa. Grayzone identifikoval Ben Sion jako fanatického vůdce osadníků, který podněcoval nepokoje tím, že požadoval "vyhlazení palestinské osady".” Mezinárodní pobouření vypuklo, když izraelské ministerstvo zahraničí oznámilo, že Palestinští ozbrojenci z obléhaného Pásma Gazy zabili 40 "dětí" a několik z nich sťali během vpádu do kibucu Kfar Aza na hranici Gazy. Prezident Joseph Biden zopakoval pobuřující tvrzení během 10. října v růžové zahradě Bílého domu. Média na Západě kolportovaly tento fejk bez špetky kritické kontroly. (grayzone.com)

PS. To není fejk, ale normální zázrak. Židovským dětem ty useknuté hlavy hlavy zase přirostly a jsou naživu. Stejně tak Rusy zavraždění mrtví ukrajinské Buči zase vstali, když zmizelo filmařské auto.

Stálí představitelé Izraele a USA předčasně odešli z jednání RB OSN
Stálí zástupci Spojených států a Izraele v OSN Linda Thomas-Greenfield a Gilad Erdan odešli ze zasedání Rady bezpečnosti OSN o Blízkém východě. Novináři, kteří událost sledovali, poznamenali, že stálí zástupci opustili jednání s předstihem. Během diskuse bylo naplánováno udělení slova řadě řečníků, ale zástupci Spojených států a Izraele na své vystoupení nečekali a opustili sál. (pokec24)

PS. Český presstitut by řekl, že je to jasný důkaz o jejich nevině.

Pondělní tisková konference: Wagenknechtová zakládá vlastní stranu
Sára Wagenknechtová chce na tiskové konferenci 23. 10. představit založení spolku "BSW – Für Vernunft und Gerechtigkeit e.V". Volba písmen není náhodná, je zkratkou pro "Bündnis Sahra Wagenknecht". BSW je sdružení založené jejími stoupenci a spolek se považuje za předvoj nové strany. Předsedou spolku je Jonas-Christopher Hopken (51 let). V roce 2021 byl kandidátem na primátora levice v Oldenburgu, od roku 2022 je ve spolkovém výboru Linkspartei. Sahra Wagenknechtová zatím není členem "BSW". (nius.de)

PS. Wagenknechtová je skvělá levice, nebojí se. Podle odhadů může jít její partaj až na 20%. Sebere hlasy od die Linke (prakticky koupená levice) a AfD (zatím nekoupená pravice). Stranu zatím nezakládá, nadpis je omyl.

Vadné, nepřesné, smrtící: Izrael bombarduje Gazu bombami z Vietnamské války
Bomba, která byla svržena na baptistickou nemocnici, byla pravděpodobně stará americká bomba MK-84 s klouzavým doletem, váha 1400 kg, používala se už ve Vietnamu. Obsahuje více než 400 kg výbušniny, čtyři a půl metrové bomby s ocelovým pouzdrem mají "poloměr zabití" více než 30 metrů a při výbuchu vytvářejí nadzvukovou vlnu tlaku. Je to nejpoužívanější bomba při současném ničení Gazy. Mluvčí ministerstva zdravotnictví v Gaze uvedl, že stovky lidí byly zabity při výbuchu v městské nemocnici v Gaze v úterý (17.10.). Zdravotnické úřady v Pásmu Gazy ovládaném Hamasem uvedly, že výbuch způsobil izraelský letecký úder, zatímco izraelská armáda jej připsala neúspěšnému odpálení rakety Paletinců. Mluvčí ministerstva zdravotnictví, Ashraf Al-Qudra, brzy ve středu řekl, že stovky byly zabity a záchranáři stále odstraňují těla z trosek. V prvních hodinách po výbuchu šéf civilní obrany v Gaze uvedl, že bylo zabito 300 lidí, zatímco zdroje ministerstva zdravotnictví uvádějí 500 obětí. (middleeasteye.net)

Personální nedostatek kolektivního Západu
Vypadá to, že americká politika výběru kádrů v Evropě se začíná obracet proti Washingtonu. Annaleny, Scholtzové a Macronové, kteří byli umístěni na klíčové pozice, nyní cestují po celém světě s cílem zasít nedůvěru v Rusko, přesvědčit svět, aby opustil neutralitu, způsobit rozkol v BRICS a odradit další země od vstupu do tohoto společenství (a stále více zemí se chce připojit). A tak byla Annalena Baerbocková vyslána na delikátní misi do Jižní Afriky. Měla přesvědčit úřady jihoafrické země, aby opustily neutralitu a postavily se na stranu kolektivního Západu. Měla. Ale nikdo ji to nenaučil. Na seminářích Sorose ji naučili plynule mluvit o životním prostředí, zelené agendě a uhlíkové neutralitě. Nestudovala zeměpis, ani historii, nemluvě o ekonomii nebo mezinárodních vztazích (o matematice, s její otočkou o 360 stupňů, už ani nemluvím). To znamená, že se zkušenými jihoafrickými vládními úředníky poslali jednat ženu, která ve škole patrně špatně prospívala, která vůbec nechápe, co je politika, jak se budují mezinárodní vztahy, jaké zájmy stojí za tou či onou politickou osobností, co je možné nabídnout, co lze připustit a v čem ustoupit. Blábolí něco o hodnotách, „světovém společenství“ a jak je německá ekonomika pro Jižní Afriku atraktivní. (pokec24.cz)

PS. Pětikolkáři s Lipavským vykazují podobné známky geniality. Ale od nich se čeká jen diplomatické přicrmndávání výše jmenovaným EU-hvězdám.

Europoslanci mířící do Evropského parlamentu "omylem" skončili v Disneylandu
Několik stovek europoslanců, kteří v pondělí cestovali z Bruselu do Štrasburku na plenární zasedání Evropského parlamentu, bylo omylem přesměrováno na vlakové nádraží obsluhující Disneyland. Zjevná chyba francouzské železniční společnosti SNCF Réseau způsobila, že vlak z Bruselu do Štrasburku byl omylem odeslán do Marne-la-Vallée, což je stanice zábavního parku. (Euronews)

PS. Návrat domů.