Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Absurdné a nelogické správanie… Vráťme sa však k podstate problému
Na čele slovenskej diplomacie musí stáť politik. V skutočnosti tými najlepšími ministrami zahraničných vecí neboli diplomati. Boli to profesori medzinárodných vzťahov ako Henry Kissinger, historici ako Bronisław Geremek, novinári ako Jiří Dienstbier, ekonómovia ako Andrej Gromyko a Čou En-laj mal dokonca literárne vzdelanie. Zahraničná politika je kráľovská disciplína a vyžaduje si erudovaného politika so štátnickým rozmerom. Zvlášť, ak chce aktívne vstupovať do zabehaných vzťahov a vysvetľovať vlastné zámery. Nemôžeme sa nechať vystrašiť zacyklenou mantrou o prozápadnej orientácii. Ak si to niekto vysvetľuje tak, že nebude klásť nijaký odpor hlúpym nápadom politikov v Berlíne či Paríži, je to absurdné popretie zmyslu existencie vlastnej zahraničnej politiky. (hlavnespravy.sk)

3x Caitlin Johnstone o Izraeli
Znovu opakují slovo „nevyprovokovaný“, tentokrát na obranu Izraele
Obyvatelstvo, které nemá co ztratit
Za všechnu tu smrt může západní tisk
(Caitlin Johnstone via Disput)

Partnerství s Ruskem je v národním zájmu Maďarska
Budapešť se bude držet dohod s Ruskem v energetické sféře navzdory sankcím souvisejícím s Ukrajinou a tlaku ze strany kolegů z EU, maďarský ministr zahraničí Peter Szijjarto řekl RT v pátek (13.10.) během každoročního fóra Ruského týdne energie: "Naším národním zájmem je určitě spolehlivá a vzájemně respektující spolupráce s Ruskem. Bez ruské energetiky bychom nebyli schopni zaručit bezpečnou dodávku energie pro naši zemi." Szijjarto dodal, že pro Maďarsko není dodávka energie "otázkou politickou nebo ideologickou, ale existenční.” (RT News)

PS. Fialovou existenční otázkou je přežití jeho ideologie. Takže kupujeme dvakrát předraženou ruskou ropu, kterou Němci nakupují u Indů.

Pouze 15% předškoláků v Kyjevě aktivně mluví ukrajinsky
Podle průzkumu Spilomonova, nevládní organizace s deklarovaným cílem "studovat a měnit jazykovou situaci" v zemi, pouze asi 15% předškoláků v Kyjevě "aktivně používá" ukrajinštinu. Výsledky průzkumu odhalil zakladatel Spilnomovy Andrey Kovaljov v rozhovoru pro outlet Texty.org.ua, zveřejněno v úterý (17.10.). Ukázalo se, že přibližně 20% předškoláků vůbec nemluví ukrajinsky, místo toho používá ruštinu v každodenním životě. Například pouze 10% SMS používaných kyjevskými teenagery je v ukrajinštině, 90% v ruštině nebo angličtině. Zde vyvstává otázka: může být dítě kreativní s jazykem, který pro něj není dominantní?” (RT News)

PS. Na frontě potřebují angličtinu a polštinu, jinak se nedomluví se zahraničními instruktory NATO.

Prečo po voľbách odišli? Čo tým chceli ukázať a čo tým o sebe nechtiac prezradili?
Hystéria, ktorú rozpútali u svojich pacientov globalistické médiá v zúfalstve z výsledku volieb, zanechala na niektorých labilnejších jedincoch vážne psychické následky. Až také vážne, že utiekli zo Slovenska. Zatiaľ za túto obrovskú intelektuálnu škodu a šírenie poplašných správ nebol nikto braný na zodpovednosť. Odišiel slávny spisovateľ a demokrat Arpád Soltész. Odišiel nadobro, momentálne je v Česku, odkiaľ nám posiela svoje odkazy plné múdrosti a lásky k Slovensku. Pre nás je to nenahraditeľná strata – autor diel ako Sviňa či Mäso sa jednoducho nahradiť nedá. Vo svojom liste na rozlúčku napísal: „Chorobou je tých zhruba 75 percent slovenského elektorátu, ktorý opäť volil rôzne odtiene hnedej, plus ten ťažko odhadnuteľný podiel voličov liberálnej demokracie, ktorí sú ochotní jej hodnoty do nejakej miery tolerovať výmenou za západný blahobyt, ale inak im skôr prekážajú.“ (hlavnespravy.sk)

Geopolitika potopy zvané Al-Aksá
Operace Hamásu Al-Aksá byla pečlivě naplánována. Datum spuštění bylo podmíněno dvěma spouštěcími faktory. První byl izraelský premiér Benjamin Netanjahu, který se v září na Valném shromáždění OSN chlubil svou mapou "nového Středního východu", ve které zcela vymazal Palestinu a zesměšnil každou jednotlivou rezoluci OSN na toto téma. Druhým jsou sériové provokace ve Svaté mešitě Al-Aksá v Jeruzalémě, včetně slámy, která zlomila velbloudovi záda: dva dny před potopou Al-Aksá, 5.října, nejméně 800 izraelských osadníků zahájilo útok kolem mešity, bilo poutníky, ničilo Palestinské obchody, vše pod dohledem izraelských bezpečnostních sil. Každý s fungujícím mozkem ví, že Al-Aksá je definitivní červená čára nejen pro Palestince, ale pro celý arabský a muslimský svět. (thecradle.co)

PS. Jak je vidět, někdo mozek neměl a hledí to dohnat dodatečným terorem.

Ukrajinské ozbrojené síly se pokusily zničit své válečné zajatce potřetí za týden
Podle zprávy novinářů Baza byl 13. října asi ve 13 hodin učiněn pokus zaútočit na území zajateckého tábora IK-2 v Brjanské oblasti pomocí dronu Rubak. Jedná se o třetí takový incident za týden, který vyvolává vážné obavy ze strany ruských úřadů a místního obyvatelstva. Bezpilotní letoun Rubak, vyvinutý na Ukrajině, byl vybaven kumulativní inženýrskou municí KZ-6 a výbušninou typu S-4 o celkové hmotnosti asi 5 kg. Zařízení spadlo na území tábora, což vyvolalo okamžitá opatření k evakuaci zaměstnanců z administrativní budovy a zajištění bezpečnosti okolních oblastí. Ukrajina ví, že v táboře se nacházejí jejich zajatci. Zdá se, že Kyjev se snaží eliminovat vlastní vojáky. (Aviapro)

PS. Mají smůlu. Nepadli za americké zájmy, ale jsou zajatci Ruska.

Izrael obviněn z "do očí bijícího válečného zločinu", protože HRW potvrzuje bílý fosfor používaný v Gaze
Human Rights Watch ve čtvrtek uvedla, že potvrdila zprávy, že izraelské vojenské síly Tento týden vypustily munici z bílého fosforu během dělostřeleckých útoků na cíle v Libanonu a Gaze, včetně hustě osídlené civilní oblasti obléhaného palestinského pásu—zjevný válečný zločin. HRW uvedla, že vyslechla svědky a ověřila videozáznamy natočené v Libanonu a Gaze v úterý a ve středu "ukazující několik výbuchů bílého fosforu vypáleného dělostřelectvem nad městským přístavem v Gaze a dvěma venkovskými místy podél hranice mezi Izraelem a Libanonem." (commondreams.org)

PS. A to tam Izraelci mají nejméně 100-150 rukojmí, které drží Palestinci zajaté v Gaze. A ty bombardují také a střílejí na ně bílý fosfor, aby hořeli za živa.

Boje v Gaze 10. - 11. října 2023

Mapy bojů ukazují hlavní směry útoků Izraele. Zatím spadlo na Gazu cca 6000 bomb, žije tam 2 milióny lidí. (rybar.ru)

Bývalý agent MI6 Alastair Crooke v rozhovoru pro Sputnik
"Západ zjišťuje, že je těžší a těžší pochopit, co znamená vcítit se do jiných civilizací, ať už je to ruská nebo íránská. Redukují to na jakýsi instrumentalismus, že to dokážou. Myslí si, že pokud shromáždí dostatek dat, tak pochopí, jak myslí Rusko a jak myslí Írán. A samozřejmě, že se nikam nedostanou. Nerozumí základnímu způsobu myšlení, což je zcela jiné. To je úplně jiná řeč. A vůbec nejde o umělou inteligenci, protože je třeba porozumět symbolickému významu, a dokonce některým mystickým prvkům islámského světa. Umělá inteligence závisí na tom, kdo píše algoritmus. Ale určitě to bude někdo, kdo žil celý svůj život na Západě a ničemu jinému nerozumí." (Sputnik news)