Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Jak ověřování faktů zahlazuje pravdu
Pravda je krása a krása je pravda a je opravdu krásné, když můžete manipulovat s pravdou tak, aby vyhovovala vašim vlastním cílům. (The Epoch Times)

Europoslankyně Konečná: Podpořili jsme hromadnou dopravu proti »zelenému šílenství«
Jsem ráda, že součástí přijatých pozměňovacích návrhů bylo i několik mých. Mezi ně patří například nižší a realističtější cíle pro snížení emisí CO2 či vyjmutí nízkopodlažních meziměstské autobusy z požadavků vztahujících se na městské autobusy s nulovými emisemi. Povedlo se mi přeřadit je do stejné kategorie jako vysokopodlažní meziměstská vozidla a autobusy. Nyní je míč na straně výboru pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin, kde hrozí, že i toto malé vítězství kopnou do autu. Doufám ale, že i tam rozumná a realistická politika, která je šetrnější k životnímu prostředí, porazí „zelené šílenství“. (nasepravda.cz)

TO SNAD ANI NENÍ MOŽNÉ! Zelenskyj a celý kanadský parlament tleskali 98letému veteránovi z SS!
KANADA: Ukrajinskému prezidentovi Zelenskému se dostalo ovací vestoje v kanadském parlamentu. Nebyl ale jediný. Kanadští zákonodárci také tleskali ukrajinskému veteránovi. Ovšem z druhé světové války. Jaroslavu Hunkovi, kterému je 98 let, tleskal jak Trudeau, tak Zelenskyj. Ačkoliv byl příslušníkem první ukrajinské divize známé také jako SS Galicie. (CZ24News)

Prigožinův nejbližší spolupracovník kritizoval vyšetřování letecké havárie zahrnující bývalého šéfa Wagnerova PMC
Šugalej jako blízký spolupracovník Jevgenije Prigožina vyjádřil znepokojení a zmatek v souvislosti se zahájením trestního řízení podle článku 263 trestního zákoníku Ruské federace ohledně porušení pravidel bezpečnosti provozu a letecké dopravy. Tento případ byl zahájen po havárii letadla Prigožina. Šugalej nechápe, proč nebylo zahájeno trestní řízení podle závažnějšího článku 205 trestního zákoníku Ruské federace, který se týká teroristického činu. "Je pro mě zvláštní a nepříjemné číst o tomto přístupu k vyšetřování." Se současnými technologickými schopnostmi je možné zjistit příčinu havárie a znovu vytvořit obraz toho, co se dělo na obloze 23. srpna 2023 v co nejkratším čase. Není jasné, proč to ještě nebylo provedeno." (Aviapro)

PS. Asi jde o ruskou variantu ukrajinského letu MH 17 a americké exploze Nordstream. Vyšetřovat se bude roky a známý viník se nikdy nenajde.

Michelko pre HS: Na to, aby zmanipulovali voľby, sú príliš zbabelí
Prečo ste presvedčený, že voľby nebudú zmanipulované?
Základnou charakteristikou súčasnej garnitúry je okrem ich kolosálnej neschopnosti aj zbabelosť. A na masívne zmanipulovanie volieb potrebujete mať guráž. Na sfalšovanie volieb totiž treba „znásilniť“ viacero zložiek štátnej správy: Štatistický úrad SR, okresné a krajské volebné komisie a centrálnu volebnú komisiu. A na niečo také treba poriadnu odvahu, ktorú títo zbabelci nikdy nemali. O zbabelosti Matoviča a spol. sme sa mohli jasne presvedčiť, keď zjavne protiústavné obmedzenia ľudských práv nechal na subalterného úradníka Mikasa. Treba si uvedomiť, že voľby na Slovensku sú stále analógové, teda nemáme žiadne hlasovacie stroje ani hlasovanie cez internet, hlasuje sa volebnými lístkami, ktoré sa ručne zratúvajú. Opozícia urobila všetky opatrenia, aby ustrážila samotný proces spočítavania hlasov. (hlavnespravy.sk)

PS. Tak mluví na Slovesku lidé, kteří chtějí vyhrát volby.

Rusko dramaticky zvýší výdaje na obranu v roce 2024
Příští rok mají ruské úřady v úmyslu výrazně zvýšit výdaje federálního rozpočtu na obranu země. Jak uvádí Bloomberg s odvoláním na předložený návrh rozpočtu, výdaje na obranu v roce 2024 budou činit 6% rozpočtu, což je o 3,3% více, než bylo na tyto účely přiděleno v roce 2021. Pokud jsou v roce 2023 výdaje na obranu plánovány na 6,4 bilionu rublů, pak v roce 2024 toto číslo dosáhne 10,8 bilionu rublů. Toto rozhodnutí je výsledkem zvýšení rozpočtových přídělů pro národní bezpečnost z 3,2 bilionu rublů na 3,5 bilionu. Celkově bude ruský plánovaný obranný rozpočet v roce 2024 trojnásobkem 3,6 bilionu rublů, které ruská vláda na tento účel přidělila v roce 2021. (Aviapro)

Co má progresivní levice připraveno pro lidi s jiným názorem
Google blokuje webové stránky prezidentského kandidáta za Demokratickou stranu Roberta Kennedyho. Nemá správné názory na očkování a farmaceutické firmy. (Sýr zdarma)

Putinův arménský gambit
Na Kavkaze celá léta platilo, že Rusko, Arménie, Irán a Sýrie, stojí proti Turecku, Ázerbájdžánu a Izraeli, a bitevní pole je Náhorní Karabach. Co platilo léta, se od kyjevského Euromajdanu v roce 2013, a hlavně díky sankcím na Rusko kvůli válce s Ukrajinou, začalo prudce měnit. A bývalí nepřátelé si začali stále silněji uvědomovat, že mají společný zájem – vybudovat vysokokapacitní logistické tranzitní systémy, které budou přes iránské přístavy v Perském zálivu, a turecké přístavy v Černém moři, obcházet západní sankce, a propojí jejich ekonomiky s Indií, Čínou a zeměmi BRICS. (Michal a Petr)

Spleť podivných událostí kolem Číny a Ruska
Ministr zahraničí Qin Gang, který zmizel v červnu, je obviněn z implicitní špionáže a ohrožení národní bezpečnosti kvůli „sexuální historii“ ve Spojených státech, kde byl velvyslancem. Majitelem „červeného tlačítka“ se stal osobní a oddaný spolubojovník Kormidelníka Si, nový velitel Raketových jednotek generálplukovník Wang Houbin. Ten 2. října 2021 vydal rozkaz zneškodnit jadernou ponorku “Connecticut” Námořnictva Spojených států, tehdy jako zástupce velitele Námořních sil Číny. (Pokec24)

Vůdce opozice v Moldavsku: prezidentka Sanduová je řízena ze zahraničí
Vůdce Moldavské opozice obvinil hlavu státu Maiu Sanduovou z toho, že je řízena vnějšími mocnostmi, které se snaží přivést zemi do NATO. Igor Dodon, bývalý prezident, varoval v přímém přenosu na sociálních médiích v pátek (22.09.), že prezidentka Sandu a vládnoucí strana akce a Solidarity "udělají vše v blízké budoucnosti – za rok a půl – aby Moldavsko změnilo ústavu a opustilo svůj neutrální status. Sandu má za úkol od těch, kteří ji ovládají ze zahraničí, aby se Moldavsko stalo součástí NATO," prohlásil Dodon. (RT News)

PS. Existuje stejně malá země s prezidentem dvojitým agentem, kde už jsou tyto drobné úkoly dávno vyřešeny. Po porážce Ukrajiny musí do hrnce drobná drůbež kolkolem Ruska, aby bylo co přihodit do horkého imperiálního guláše.