Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Wágnerovci se vrací na frontu jako součást jednotek Achmat a Redut
Podle nejnovějších údajů může být soukromá vojenská společnost (PMC) Wágner integrována do ruské gardy při zachování jejího jména, symbolů a vlajky. Pokud budou informace potvrzeny, umožní to Wágnerovcům oficiálně fungovat v různých směrech. Tito bojovníci se v současné době aktivně účastní akcí Severního vojenského okruhu a připojují se k dalším PMC, jako jsou Akhmat a Redut. Podle zdrojů je Redut pod velením dohledem Troševa, který převzal kontrolu nad základnou v Molinu. Bojovníkům Wágnerovců, se nabízí, aby se stali součástí Redutu s atraktivními podmínkami, včetně zvýšených plateb a postavení bojového veterána. (Aviapro)

Bolsonarovo řeznictví: zásahy CIA v kauze brazilské domorodé genocidy
Od dubna 1964 do března 1985 vládla Brazílii železnou pěstí vojenská junta. Její zločiny proti lidskosti byly v tomto období rozsáhlé, včetně institucionalizovaného mučení, uvěznění, nucených zmizení a masových vražd. Oběťmi byli obvykle političtí odpůrci režimu, ačkoli domorodé obyvatelstvo země bylo specifickým cílem. Ve většině případů "zločinem" byly jejich námitky proti ekonomickým" reformním" projektům, které zničily jejich domovy. Prostě žili na špatném místě ve špatnou dobu. S podporou a vedením Světové banky junta násilně vysídlila domorodé obyvatele a znesvětila jejich země, aby získala cenné přírodní zdroje pro západní kapitál. Po cestě tyto komunity běžně snášely brutální represe, pogromy a masakry. Velká část tohoto barbarství byla prováděna venkovskou domorodou gardou, smrtící elitní policejní silou skrytě vytvořenou CIA. Agentura také vytvořila systém domorodých věznic, které hrály klíčovou a děsivou roli v politice junty v oblasti domorodých čistek. (Mintpress news)

PS. CIA se o ekologii zajímá už dávno, teď prostřednictvím zelených.

Bývalé francouzské kolonie založily vojenskou alianci
Vojenské vlády tří afrických států, které v posledních letech sesadily své vůdce podporované Západem, se dohodly, že si budou navzájem pomáhat, jednotlivě nebo kolektivně, v případě vnější agrese nebo vnitřního ohrožení jejich suverenity. "Jakýkoli útok na suverenitu a územní celistvost jedné nebo více smluvních stran bude považován za agresi proti ostatním stranám," uvádí se v Listině Paktu, kterou citovala agentura Reuters. Prozatímní prezident Mali Assimi Goita v sobotu večer uvedl, že dohodu podepsal s vůdci Burkiny Faso a Nigeru "s cílem vytvořit rámec kolektivní obrany a vzájemné pomoci". Nová aliance států Sahelu zahrnuje tři země, které byly členy pařížského Paktu G5. Oblast Sahelu s Čadem a Mauretánií se zhroutila po sérii vojenských převratů. Ministr obrany Mali, Abdoulaye Diop vysvětlil, že "Aliance bude kombinací vojenského a ekonomického úsilí mezi třemi zeměmi" s prioritou v boji proti terorismu, zejména v regionu Liptako-Gourma, kde se setkávají hranice tří zemí. (goodwordnews.com)

Dovoz ruského hnojiva do USA dosáhl rekordních 944 milionů dolarů
Předchozího rekordu ruských hnojiv dovážených USA bylo dosaženo v loňském roce, přičemž celková hodnota nákupů za sedm měsíců činila 900 mld. USD. Podle údajů americké statistické služby USA dosáhly nového rekordu nákupem ruských hnojiv za 944 milionů dolarů od ledna do července. Druhým největším dodavatelem hnojiv v USA bylo letos Rusko, největším dodavatelem byla Kanada, která za sedm měsíců vyvezla hnojiva za 2,8 miliardy dolarů. Saúdská Arábie, Izrael a Katar tvoří dalších pět zemí, ze kterých USA dováží hnojivo. (Sputnik)

PS. Nyní to vesele prodají pitomým Evropanům, jako ten ruský zkapalněný plyn dovezený do Belgie.

Proč si generál Surovikin nechal narůst vousy
Objevily se nové fotky generála Surovikina z Alžírska a spolu s nimi i otázky. Co dělá Surovikin v Africe? Surovikin byl ve vedoucí pozici na Ministerstvu obrany, měl úzké kontakty s "Wágnerovci" a jejich představitelé k němu vyjádřili náklonnost. Je logické předpokládat, že Surovikin byl poslán navázat spojení a převzít kontrolu nad oddíly Wagnerovců, jejíž sférou činnosti byla mimo jiné i práce v afrických zemích. (Wargonzo)

Borrell přiznal výdaje EU, výcvik nedokázal posílit demokracii v Africe
Nejvyšší diplomat EU uvedl, že 640 milionů dolarů vynaložených na výcvik bezpečnostního personálu v Sahelu nedokázalo posílit demokracii poté, co se Niger stal posledním partnerem, kde proběhl převrat. "Pokud se podíváme na finance, pak za posledních 10 let jsme utratili více než 600 milionů euro na civilní a vojenské výcvikové mise v Sahelu," řekl šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell v úterý (12.09.) v projevu Evropského parlamentu. Borrell uvedl, že během tohoto období bylo v zemích včetně Nigeru a Mali vyškoleno přibližně 50 000 bezpečnostních a vojenských pracovníků. "Nepomohlo to upevnit ozbrojené síly v jejich schopnosti podporovat demokraticky zvolené vlády," řekl. (TRT World)

PS. Takže EU za naše prachy neudělalo ani jednu barevnou revoluci v Africe a nakonec všechno projeli v převratech? Ať je konečně vyhodí a zavolají tam Nulandovou z USA. Ta za 500 miliónů dolarů udělala Majdan na Ukrajině a dostala ji do války proti Rusku. Afričani jsou o jeden level chytřejší než tady. Vzali stejná eura a pak ty euráky vyhodili ze země.

USA zasadily smrtelnou ránu těžbě českého lithia
USA oznámily, že v obrovské vulkanické kaldeře McDermitt, (ovál o délce 45 km, a šířce 35 km, mezi státy Oregon a Nevada), bylo nalezeno největší světové naleziště lithia – odhadem až 40 milionů tun. Jílovitá hornina v Kaldeře McDermitt má koncentraci 2.4% lithia, a je velmi snadno těžitelná i zpracovatelná. Naopak krušnohorský cinvaldit má koncentraci jen 0.45% lithia. Podle Thomase Bensona z Lithium Americas Corporation se v Kaldeře McDermitt začne těžit už v roce 2026. (michalapetr.com)

Po dovolenkách a prázdninách Nemci nebudú príliš spokojní (1. časť)
Nemecký „motor EÚ“ už dlhší ťahá slabšie: v štáte pretrvávajú vážne sociálno-ekonomické problémy. Slabá Scholzova vláda, ktorá sa nedokáže postaviť proti Washingtonu, si s nimi však nevie poradiť. Jej podpora (dôveryhodnosť) upadá na historicky najnižšiu úroveň od zjednotenia (pohltenia bývalej Nemeckej demokratickej republiky) v roku 1990. (Nové slovo)

Kauza metropolity Pavla
Pavlo je uváděn na webu Peacemaker jako protiukrajinský aktivista s přezdívkou Mercedes Paša (pozn.: údajně měl zálibu v těchto vozech). Na tomto webu jsou lidé zaznamenáváni včetně osobních údajů, adres a telefonních čísel. Tam byla uváděna například Darja Duginová. Být na černé listině Peacemakeru představuje riziko smrti. (Disput)

Rusko překonalo sankce za rozšíření výroby raket, tvrdí představitelé
Před válkou jeden vysoký představitel západní obrany řekl, že Rusko by mohlo vyrobit 100 tanků ročně; nyní jich vyrábí 200. Západní představitelé se také domnívají, že Rusko je na dobré cestě k výrobě dvou milionů dělostřeleckých granátů ročně. To je dvojnásobek množství, které Západní zpravodajské služby původně odhadovaly, že by Rusko mohlo vyrobit před válkou. V důsledku tohoto tlaku nyní Rusko vyrábí více munice než Spojené státy a Evropa. Kusti Salm, vysoký představitel estonského ministerstva obrany, celkově odhadl, že současná ruská produkce munice je sedmkrát větší než produkce Západu. (NYT)

PS. To je západní intel, jak za Hitlera. Ten také vrhl do Ruska a nedošlo mu, že ty hlavní vojenské fabriky jsou až za Uralem.