Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Generace X, Y a Z vzbuďte se – být rebel neznamená být vládní tlampač!
Zpochybňování zkušeností těch, co zažili něco jiného, je staré jako lidstvo samo. Z Pavlíka Morozova udělal stalinský režim vzor, protože udal za kulactví vlastní rodiče, za Petra Nečase zase frčelo, když Mádl a Issová dělali blbce ze svých prarodičů v programu Přemluv bábu. Za nás to nebylo jiné. My, dva miliony dětí Husákova systému (zplozených, či spíše antikoncepci se vyhnuvších díky Husákovu programu, který udržoval domácí populaci jasnou finanční preferencí genetické rodiny), jsme v dětství také poslouchali: „Krásný úděl máte dnes – neposlouchejte řeči starých, jaké hodnoty zanikly od první republiky!“ (Krajské listy)

Maďarský milionář Istvan Varga chce koupit Zakarpatsko
Maďarský milionář jménem Istvan Varga (77) chce od Ukrajiny koupit Zakarpatskou Rus. Nabídl, že zaplatí za tuto dohodu se zlatým dolem, který se nachází v severní části Maďarska blízko Dunaje. Předběžné studie ukázaly, že v hloubce 500 metrů mohou existovat zlaté rezervy odhadované na 500 miliard eur. (Aviapro)

PS. Proč ne, carské Rusko také prodalo Aljašku...

Hlasování o Bidenově impeachmentu by se mohlo uskutečnit v polovině září
Sněmovna reprezentantů USA by mohla hlasovat o obžalobě prezidenta Joea Bidena již v polovině září. To řekl James Comer, předseda právního sněmovního výboru. Republikánská kongresmanka Marjorie Taylor Greene uvedla, že většina členů Sněmovny podporuje vyšetřování Bidena s tím, že se má pokračovat v přípravě obžaloby. (AC News)

University v USA podle svobody projevu (studie)
Již čtvrtý rok v řadě Nadace pro individuální práva a vyjádření (FIRE), nezisková organizace, která se zavázala bránit a udržovat individuální práva všech Američanů na svobodu projevu a svobodného myšlení, a College Pulse zkoumali vnímání a zkušenosti vysokoškoláků ohledně svobody projevu v jejich školách. Letošního průzkumu se zúčastnilo 55 102 studentských respondentů z 254 vysokých škol a univerzit. Studenti, kteří byli zapsáni do čtyřletých studijních programů, byli dotazováni prostřednictvím mobilní aplikace a Webového portálu College Pulse od 13. ledna do 30. června 2023. Nadace publikovala čtvrtý ročník College Free Speech Rankings, pořadí kultur svobody projevu 248 největších a nejprestižnějších amerických kampusů v pořadí od nejlepších (Michiganská Technologická univerzita) po nejhorší (Harvardská univerzita, 248. místo). (fire.org)

PS. Harvard je líheň US-mozků pro Deep state, takže to sedí.

Financování Ukrajiny: Evropa předběhla USA
Evropa zvýšila svou pomoc Ukrajině, podle jedné Studie tak výrazně předstihla USA. V evidovaném období do 31. července se celková hodnota přislíbeného objemu od evropských dárců dostala na 156 miliard eur ve srovnání s téměř 70 miliardami eur od USA, uvedl ve čtvrtek Kielský Institut pro světovou ekonomiku (IfW). "Poprvé od začátku války USA jasně zaostávají. Hlavním důvodem je nový takzvaný "Ukrajinský nástroj" Evropské unie (EU) ve výši 50 miliard eur. Další evropské země však svou podporu posílily novými víceletými balíčky. "Je pozoruhodné, jak rychle Evropa přešla k trvalému, víceletému programu pomoci Ukrajině," řekl analytik IfW Christoph Trebesch. (DWN)

PS. Takže Rusko je nyní díky válce 5. nejsilnější ekonomikou světa a je první v EU, protože předstihlo Německo. USA jistě chce pro EU stejně dobrou věc jako Rusko, takže financujeme válku na Ukrajině a její neonacistický režim.

Čína zakázala úředníkům používat iPhony
Peking údajně nařídil úředníkům pracujícím pro ústřední vládní agentury, aby přestali používat iPhony nebo jakákoli jiná zahraniční zařízení pro práci nebo je přinášeli do kanceláře, informoval ve středu Wall Street Journal s odvoláním na lidi obeznámené s touto záležitostí. Několik vládních zaměstnanců řeklo neoficiálně, že jim tyto pokyny v posledních týdnech dali nadřízení prostřednictvím chatovacích skupin na pracovišti a osobních schůzek. (RT News)

PS. Peking říká Západu: Když nás chcete fízlovat, tak jen klasicky.

Cena nezávislosti
Tak nám zařízli Ládika Větvičku… Náš karel gott mezi blogery, mnohonásobný blogger roku, tahoun celého blogovacího prostoru na I-dnesu, je teď právě vaporizován a jeho blog ukončen… prý kvůli devětadvacátému porušení kodexu blogera. Což jsou stejné kecy, jako porušení pravidel komunity. Kodex blogera totiž nejvíc porušuje pravda, která se nehodí. (Litterate.cz)

Přichází Satan!
My tady na Západě tvrdíme, že jsme ti hodní a že sloužíme pravdě, ale už to není pravda, pokud to vůbec kdy pravda byla. Kdybychom za něco stáli, tak byli všichni ti novináři, co tvrdili, že Rus už nemá náboje a lidi a co nevidět se mu sesype ekonomika, byli na dlažbě. Protože prostě lhali, lhali a lhali. Po roce a půl není nikde vidět, že by Rusům cokoliv docházelo. Naopak… (Litterate.cz)

Rozhovor s odstupujícím Reznikovem: Válka stojí Ukrajinu 100 miliónů dolarů denně
Den války nás stojí 100 milionů dolarů. A teď si vezměte rozpočty všech renomovaných velkých dobrovolnických fondů, podívejte se, kolik inkasují. A stát, který utrácí 100 milionů dolarů denně jako celek. Jen se nad tím zamyslete. Není pravda, jak to říká vojensko-politické vedení, od místních politiků přes parlament, vládu, prezidenta, že to všechno dělají dobrovolníci. To není pravda. Ve skutečnosti to dělají občané Ukrajiny - ti, kteří pracují a platí daně a tyto daně jdou do rozpočtu a z tohoto rozpočtu jdou i na armádu. Armáda je dnes největším spotřebitelem státních příjmů. Ale finanční prostředky jsou potřeba i na údržbu země jako celku: na infrastrukturu, na obnovu, na podporu sociálně znevýhodněných. Proto musíme pracovat a platit daně. Je třeba být aktivní a podporovat podnikatele. (ukrinform.ua)

PS. Podle neoficiálních informací financuje EU provoz země a USA s NATO přímo řídí a financuje armádu. Bez této válečné pomoci by se Ukrajina jako stát asi zhroutila nejpozději během několika týdnů.

Polák o tragické situaci na Ukrajině: "Nemá kdo válčit"
Slavomír Vysockij je Polák, který na Ukrajinu pravidelně jezdí s pomocí a vypráví, jak tragická je tam situace. Lidské ztráty jsou obrovské. Západní výzbroj hoří jako sirky a je to mnohem horší, než se to veřejně říká. Nedávno počítal hroby ve Lvově. Stará část hřbitova má 100 nových hrobů, část od roku 2014 už 700, a to je 700-tisícové město. Ve vesnicích je tento mnohem horší, tam jsou nové hřbitovy už vidět z ulice. Na každém z nich je až deset nových hrobů. Každý má vlajky, je snadné je rozpoznat. Byl svědkem situace na autobusovém nádraží ve Lvově. Bylo tam pět policistů a kontrolovali všechny, kteří chtěli ze Lvova odjet. Kdo se nemohl prokázat, byl odveden. Zadrželi tak osm mužů. Podle něj jde hlavně o mlýnek na maso v Bachmutu. Už tu není tu nikdo, kdo by mohl bojovat. (Wiadomosci)