Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Očkovaným hrozí vyšší riziko infekce kovidem a hospitalizace
"V kohortě 3 byli jedinci s imunitou vyvolanou vakcínou vystaveni vyššímu riziku než jedinci s přirozenou imunitou vůči infekci (Delta aHR 4,90, 95% CI 4,48-5,36; Omicron 1,13, 95% CI 1,06-1,21) a hospitalizace (Delta aHR 7,19, 95% CI 4,02-12,84). Tyto výsledky ukazují, že riziko infekce a závažného průběhu je způsobeno osobní anamnézou imunity a variantou infekce způsobující SARS-CoV-2". Ve třech řádcích studie University z Tartu (Estonsko) se potvrzuje, že vakcíny proti kovidu jsou prakticky k ničemu. Nyní hrozí riziko různých závažných patologií spojených s toxickým spike-proteinem nebo nákazy takzvaným "průlomem kovid-19". Jiní vědce určili další "selhání vakcíny" genových sér mRNA nebo mDNA. Dokonce hrozí riziko, že očkovaní jsou příčinou jiných onemocnění, které souvisí s poškozeným imunitním systémem. (Veterans today)

Venezuela: ve státě Amazonas bylo vystěhováno 7 253 nelegálních těžařů
Venezuelské úřady podle šéfa Strategického operačního velení Bolívarských národních ozbrojených sil Dominga Hernándeze Láreze během července vystěhovaly 7 253 nelegálních horníků z Národního parku Yapacana v jižním státě Amazonas. "Od 1. července 2023 do dnešního dne bylo vystěhováno 7 253 subjektů environmentálních predátorů kvůli jejich svévolné přítomnosti v zóně státní bezpečnosti," uvedl Hernández Lárez prostřednictvím účtu Twitter. "Respektování přírody a její ochrany je povinností všech občanů," uvedl vojenský náčelník v souvislosti s intenzifikací operací proti nelegální těžbě ve venezuelské Amazonii. (Telesur)

PS. Proč naše zelené mozky netleskají levicovému Madurovi a Lulovi k ochraně Amazonie a naopak drží hubu k šílenému dovozu kapalného frakovaného zemního plynu z USA do EU, a navíc podporují válku na Ukrajině? Záhada ne/placených ne/ziskovek...

Istanbulská úmluva v senátním výboru: Výbuch. Pro jen Němcová a Marvanová
Ústavně-právní výbor Senátu doporučil horní komoře neratifikovat Istanbulskou úmluvu. Podle většiny členů výboru je tato Úmluva Rady Evropy o prevenci a potírání násilí na ženách a domácího násilí ideologickým dokumentem, který je založen na „genderovém třídním boji“. (Nová republika)

Uvnitř financí Pornhubu
Mateřská společnost Pornhub je překvapivě zisková navzdory nedávným finančním a reputačním hitům, podle interních projekcí recenzovaných společností Semafor, které dávají vzácný pohled dovnitř firmy. Vedoucí pracovníci očekávali zisk desítek milionů dolarů, přestože společnosti MasterCard a Visa odmítly zpracovávat platby za určité webové stránky, včetně Pornhubu. Provozní marže jsou přibližně 27% v roce 2021 a téměř 30% v roce 2022. To jsou odhady, společnost ukázala potenciálním investorům v roce 2021. Pro srovnání, Meta Facebook měl v roce 2022 provozní marži 25%. (semafor.com)

Soudce odmítl špinavou dohodu Huntera Bidena
Včera Delaware americký okresní soudce Maryellen Noreika nixed dohodu o prosbě vyjednané mezi Hunter Biden právník Chris Clark a prokurátor tým z Joe Biden Ministerstva spravedlnosti. Hunter Biden je obviněn ze dvou daňových přestupků a provinění v případu zbraně. Dohoda byla vytvořena neobvyklým způsobem, který by Hunterovi Bidenovi poskytl imunitu kvůli dalším obviněním z toho, že se podle zákona FARA nezaregistroval jako zahraniční agent. Případy daní a zbraní byly rozděleny a soudci by byl poskytnut pouze soudní dohled nad žalobou na daňové otázky, zatímco část imunity byla skryta v dohodě o žalobě na případy zbraní, dohoda o odklonu, kde by soudní dohled zůstal u státního zástupce. Rozsáhlá část imunity by tak byla veřejnosti skryta. (Moon of Alabama, July 27, 2023)

Vůdce nigerského puče se připojil k dlouhé řadě vzbouřenců vycvičených USA
Brigádní generál Moussa Salaou Barmou, který trénoval ve Fort Benning v Georgii, pomohl sesadit demokraticky zvoleného nigerského prezidenta. Tento náčelník speciálních sil a jeden z vůdců probíhajícího puče v Nigeru, byl vycvičen americkou armádou. Američtí vojenští důstojníci se od roku 2008 zúčastnili 11 převratů v západní Africe. "Měli jsme velmi dlouhý vztah se Spojenými státy," řekl Barmou v roce 2021. "Být schopen spolupracovat v této funkci je pro Niger velmi dobré." Minulý měsíc se Obama setkal s generálporučíkem Jonathanem Bragem, šéfem velitelství speciálních operací americké armády, na letecké základně 201. To je základna dronů v nigerijském městě Agadez, která slouží jako báze pro americké základny v západní Africe. (Intercept)

PS. Mezitím běží Rusko-Africký summit v Petrohradě, kde se jedná o dodávkách obilí a hnojiv. USA pomáhají tím, že ve stejné době udělaly vojenský puč v Nigeru, aby si zajistily prakticky zadarmo zdejší ropu. Každý pomáhá Africe, jak jen může.

Slon v místnosti – racionální důvody proti E-governmentu, Digitálu a Cashless, o kterých nikdo nemluví
Ze zaměstnání můžete podat výpověď. I z manželství, které by mělo být „až dokud vás smrt nerozdělí“, se můžete rozvést. Z branné povinnosti se můžete vyvléknout na výhradu svědomí. Dokonce i státního občanství se můžete vzdát… Ale datovka je na věčné časy bez jakékoli cesty zpět, bianco směnka na jakoukoli Digitální svévoli a zvůli státu a spřátelených IT firem, vůči které nebudete mít naprosto žádnou obranu ani zastání. (D-Fens)

Na místě dopadu UFO se našla těla mimozemského původu, prohlásil v Kongresu bývalý zpravodajec
Američané našli na místech dopadu či přistání neidentifikovaných létajících objektů těla mimozemského původu. Na půdě Kongresu to ve středu pod přísahou vypověděl někdejší příslušník tajných služeb David Grusch. Ten na sebe strhl pozornost tvrzením, že americká armáda má a v utajení střeží havarované i nepoškozené létající talíře. (Novinky.cz)

Kreml odhalil detaily Rusko-afrického summitu
Ruský prezident Vladimir Putin zahájí druhý Rusko-africký Summit v Petrohradě oslovením přítomných hlav států na plenárním zasedání ve čtvrtek (27.7.), řekl novinářům jeho poradce Jurij Ušakov. Pouze pět afrických zemí nebude na summitu zastoupeno, řekl Ushakov. Poznamenal, že vysoká míra účasti "potvrzuje touhu Afričanů posílit vazby s naší zemí, bez ohledu na okolnosti.” Ze 49 afrických vlád bude 17 zastoupeno hlavami států. Pět vysílá své místopředsedy, čtyři budou zastoupeni předsedy vlád a jednoho šéfem parlamentu, vysvětlil Ušakov. Dalších 17 zemí zastupují místopředsedové vlád nebo ministři zahraničí a 5 zemí velvyslanci. Putin promluví na ranním zasedání 17 hlav států a očekává se, že oznámí několik ruských iniciativ na pomoc Africe se "suverénním rozvojem", včetně přístupu k potravinám, hnojivům, moderním technologiím a energiím, uvedl poradce. (RT News)

PS. Prakticky celá reprezentace Afriky přijde do Ruska, protože to vede válku a zvládlo krizové řízení země tak, že se platy meziročně zvedly o 10 %. Měl by tam jet i Fiala z pětikolky, třeba by prohlédl, ale na to je už pozdě. Česko není Afrika.

Američtí vojenští plánovači označují ukrajinskou protiofenzivu za "stupidní"
Bývalý americký diplomat a bývalý poradce pro zahraniční politiku republikánského Senátu Jim Jatras řekl, že washingtonským politikům a vůdcům Pentagonu prakticky nezáleží na těch, kteří umírají na frontě. Američtí vojenští analytici připomněli, že Pentagon by nikdy takovou vojenskou kampaň nespustil bez získání vzdušné převahy. Jenže Ukrajina na to nikdy neměla. Bývalý diplomat Jim Jatras řekl Sputniku, že americký plán pro jižní ofenzívu Ukrajiny byl nejen "stupidní", ale i "zločinný". (Sputnik News)