Načítání...
 

Archiv Zpráv jednou větou

Občané nevěděli, že zákony jsou pro pětikoalici jenom trhací kalendář
Podnikatelé, ale nejenom podnikatelé, ale také občané si mysleli, že stále platí princip předvídatelnosti práva, že je stále jedním ze základních atributů právního státu a podstatným způsobem souvisí s principem právní jistoty a je zcela nezbytným předpokladem obecné důvěry občanů v právo. To je tedy to, o co tady teď hrajeme. Oni totiž netušili, že se krátkozraké rozpočtové triky ministra financí a jeho zdivočelých poradců při sestavování státního rozpočtu přibližují hranici absolutní diskreditace fiskální politiky České republiky a výrazně prodražují dluhovou službu v důsledku těchto postupů. (Alena Schillerová, PL)

PS. Stanjura lepí díry ve vylhaném rozpočtu, kde musel uspokojit všechny volební kámoše pětikolky a spol. Ti by je zažalovali za penále, pokud by nedostali slíbené kapitoly z toho prolhaného rozpočtu. Teď tam nemá nic, a tak neplatí chudé lidi, což je do nebe volající nespravedlnost. Ale lidovcům ve vládě je to jedno.

Lhali Putinovi? Zprávy už jsou mezi Rusy. Co se teď bude dít v Rusku? Analytik Kotrba zná scénář
„Pochod za spravedlnost“, tak nazval šéf wagnerovců Jevgenij Prigožin své tažení směrem k Moskvě, kde si to chtěl vyřídit s vedením ruského ministerstva obrany. Co ale předcházelo takto zásadnímu kroku, který byl západními představiteli označován za vzpouru v Rusku, Putinem zase jako zrada na ruském národu? Vhled do dění nabízí analytik Štěpán Kotrba. A co bude v Rusku dál? (Parlamentní listy)

Přísný monitorovací režim soudruha prezidenta
Musím říct, že žádný český prezident od roku 1993 nepronesl nehoráznost takto debilní. (D-Fens)

Německo ztrácí ruské trhy
Německý vývoz do Ruska v květnu 2023 ve srovnání s loňskými čísly prudce poklesl, ukázala ve čtvrtek data Spolkového statistického úřadu (Destatis). Podle výpočtů vývoz klesl o 36,7% na 700 milionů eur. Rusko se posunulo na 16. místo mezi hlavními německými exportními partnery mimo EU. V únoru 2022, před konfliktem na Ukrajině a následnými sankcemi EU vůči Moskvě, se Rusko umístilo na pátém místě. (RT News)

Gazprom schválil program rozvoje na období 2024-2033
Rada ředitelů Gazpromu schválila dlouhodobý program rozvoje společnosti na období 2024-33 a požádala generálního ředitele Alexeje Millera, aby ze systému strategického plánování vyloučil podíl na evropském trhu s plynem, uvedl ve čtvrtek plynárenský holding. (TASS)

PS. A je vymalováno, začala deindustrializace EU.

Učitelka Bednářová, popotahovaná za Rusko, byla soudem osvobozena
Bednářová vinu odmítá a hájí se mimo jiné tím, že její výroky při výuce na pražské základní škole zazněly na hodině mediální gramotnosti a že téma zvolila v souladu s pokynem ministerstva školství. Média podle ní o situaci na Ukrajině lhala „Za názor paní obžalovaná být souzena nemůže a nebude,“ konstatovala soudkyně Klára Jantošová z Obvodního soudu pro Prahu 6. Připomněla, že učitelka už byla za své selhání postižena jinými prostředky než trestním právem – škola jí dala výpověď. Státní zástupce pro Bednářovou navrhoval osmiměsíční podmínku a také pětiletý zákaz pedagogické, výchovné či jiné práce s dětmi. (PL)

PS. Aspoň něco málo se povedlo a soudkyni-chytrou horákyni je třeba pochválit za dodržování ústavních práv a svobod. Za náš web jsme telefonicky pogratulovali pí Bednářové k rozsudku.

Výpověď Johna Durhama před soudním výborem Sněmovny reprezentantů
Další bomby přineslo svědectví Johna Durhama ve středu (22.6.). Před soudním výborem Sněmovny reprezentantů uvedl, že CIA věděla, že Hillary Clintonová schválila plán očernit tehdejšího kandidáta Donalda Trumpa obviněními z Ruska, aby odvedla pozornost od svého skandálu s utajovanými e-maily. FBI "dostatečně neprověřovala informace, které dostávala", ani "neuplatňovala stejné standardy na obvinění, která dostávala o kampaních Clintonové a Trumpa". "FBI byla příliš ochotná přijímat a používat politicky financované a nepotvrzené opoziční výzkumy, jako je například Steeleův spis," uvedl Durham a dodal: "FBI se spoléhala na spis a žádosti FISA, protože věděla, že v nich pravděpodobně jsou materiály pocházející z politické kampaně nebo od politického protivníka." (Zero hedge)

PS. FBI se zapojením do aktivit Deep state změnila z krimininální policie na politickou, což bylo v nacistickém Německu gestapo.

Lavrov: Ať NATO bojuje, Rusko je na to připraveno
V rozhovoru pro německý Welt am Sonntag, který byl zveřejněn v neděli, Stoltenberg prohlásil, že mír nemůže znamenat zmrazení konfliktu a přijetí dohody, která je diktována Ruskem. Stoltenberg dodal, že pouze Ukrajina může definovat podmínky, které jsou přijatelné, což je výslovné potvrzení slibu Kyjeva vyhnat ruské síly zpět k hranicím před konfliktem a zmocnit se ruského území Krymu. Lavrov na tiskové konferenci k tomu řekl: "Pokud NATO ústy Stoltenberga znovu prohlásí, že jsou proti zmrazení, jak se říká, konfliktu na Ukrajině, pak chtějí bojovat. Tak je nechte bojovat, jsme na to připraveni, dlouho jsme rozebírali cíle NATO na Ukrajině a tato situace se zde vyvíjela po mnoho let." (RT News)

Ruský protiválečný bloger zatčený v Sevastopolu

V Sevastopolu zadrželi pachatele tzv. fejků o speciální vojenské operaci. Je obviněn z cílené a vědomé diskreditace ozbrojených sil Ruské federace na sociálních sítích a z banderovské propagandy. Nyní mu hrozí až pět let vězení. (vesti.ru)

PS. Do stejného auta českých tajných fízlů půjdou redaktoři nezávislých médií, pokud NATO potáhne na Ukrajinu, začne přímá válka s Ruskem a budou tu platit zákony na ruský způsob, nebo upravený americký Patriot Act.

Hunter Biden hledá dohodu a přiznal se k daňovým únikům, po federálním vyšetřování
Hunter Biden, syn prezidenta Bidena, dosáhl předběžné dohody s americkým prokurátorem v Delaware, přiznal vinu v případě dvou žalob za neplacení daní a přiznal se k držení zbraní. Hunterovo přiznání zahrnuje užívání drog jako faktor přispívající k jeho nezákonnému držení zbraní. Nyní se řeší pokus o mimosoudní dohodu. Informovaný zdroj uvedl, že se očekává trest dvou let Bidena bez drog a nesmí spáchat další trestné činy. Pokud by to Hunter Biden úspěšně splnil, nezákonné držení zbraní by bylo prominuto, i bez přiznání této viny. Federální soudce v Delaware musí dohodu schválit. (CBS News)

PS. Za nezávislý tisk jsme se zbavili jednoho podezření z fejku když jsme psali, že mladý Biden je určitě narkoman a nejspíš zloděj. A teď je na řadě jeho kognitivně nadupaný otec, jeho vyšetřování teprve běží.