Načítání...
 

Zprávy_jednou_větou

Položky 14175

ID Cislo Nadpis Url Text
14440 Putin je jejich mandelinka bramborová. A zbrojení říkají obrana. Foldyna popsal, co se taky schválilo v rozpočtu https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Putin-je-jejich-mandelinka-bramborova-A-zbrojeni-rikaji-obrana-Foldyna-popsal-co-se-taky-schvalilo-v-rozpoctu-746940

Putin je jejich mandelinka bramborová. A zbrojení říkají obrana. Foldyna popsal, co se taky schválilo v rozpočtu
Sněmovna hlasy poslanců vládní koalice a přes kritiku opozice schválila státní rozpočet na příští rok se schodkem 252 miliard korun. Hnutí ANO vyzvalo k férové diskusi v Poslanecké sněmovně o zdražování energií. Co na schválený rozpočet říkáte vy?
Schválený rozpočet je devastující. Je řada odborníků, kteří říkají, že opatření, které vláda nastoluje, se budou míjet účinkem, klesá spotřeba, životní úroveň lidí. Místo toho, že dáváme peníze na zbrojení, tak že dáváme peníze na obranu? Hra se slovíčky, padesátá léta zpět, akorát se tomu dává nový kabát. Předtím nás strašili komunisti mandelinkou bramborovou ze Spojených států amerických, tihle nás straší Putinem. (PL)

14439 Pro smích: Scholz utíká ze Spolkového sněmu! https://www.extremnews.com/lifestyle/internet/ff43195a204fc1d

Pro smích: Scholz utíká ze Spolkového sněmu!
Ještě nikdy se to nestalo: i když my Němci máme v současné době cokoli, jen ne důvod k smíchu, "náš" kancléř je až příliš často zdrojem pobavení nebo zábavy. Nyní se Bundestag mohl od srdce zasmát i kancléři, který se poté dal na útěk. (extremnews.com)

14438 Nový šéf Úradu vlády Juraj Gedra (Smer) sa vyjadril ku “kopaniu” predstaviteľov mimovládok https://www.hlavnespravy.sk/radio-expres-posluzilo-mimovladkarom-ako-uzitocny-idiot-gedra-sa-rozhodol-konat-zapojili-aj-pravne-oddelenie/3333906

Nový šéf Úradu vlády Juraj Gedra (Smer) sa vyjadril ku “kopaniu” predstaviteľov mimovládok
"Priatelia je mi fakt smiešne z tých mimovládnych aktivistov. Neviem či sú tak jednoduchí alebo tak naivní. Včera som o tom hovoril a dnes sa to presne stalo. Na Úrade vlády nejdeme mimovládkam po ruke a tak nastúpili spriaznené médiá. Neprešlo ani 24 hodín a od nášho včerajšieho videa, kde sme avizovali upratovanie politických aktivistov na Úrade vlády a čo sa nestalo? Dnes presne na poludnie na rádiu Exprese sedia dvaja bývalí globsekáci pán Milo a bývalá šéfka boja proti hybridným hrozbám pani Sawiris, ktorí sa museli porúčať pre svoju politickú zaujatosť a hodinu vyplakávajú akí sme my zlí a akí boli oni dobrí. Neuveriteľné." (Hlavné spravy)

PS. Na Slovensku se pátá US-kolona úplně odkopala a nastoupila do boje za "lidská práva" . Čurilovcům hrozí kriminál a US-neziskovky prijdou o prachy z daní.

14437 Německo nemá čas diskutovat o rozpočtu EU https://www.rt.com/news/588383-eu-commissioner-germany-no-time-budget/

Německo nemá čas diskutovat o rozpočtu EU
Kabinet německého kancléře Olafa Scholze se doma potýká s masivním deficitem. Ústavní soud minulý měsíc zakázal použít 60 miliard EUR (65 miliard USD) v nevyužitých prostředcích, které zbyly z pandemie kovidu. Web Politico citoval Johannese Hahna, který řekl, že největším problémem je, že Německo je tak rozptýleno domácími problémy, že si nenajde čas na řešení financí EU. Hahn tvrdil, že Berlín jako největší ekonomika v Evropské unii má zvláštní odpovědnost a že bez účasti Německa "se nedohodneme". Komisař také odmítl návrhy, které dříve předložila skupina členských států v čele s Německem, která vyzvala Brusel, aby znovu nasadil stávající prostředky na financování nových priorit. Hahn vysvětlil, že to bude obtížné realizovat v praxi, protože rozpočet EU je již v červených číslech. (RT)

PS. Přesně ve stejném stylu jede pětikolka český rozpočet, jsou to podobní hoši vybraní americkými think-tanky. A opozice k tomu zbaběle mlčí, neb je koupená.

14436 Cena za nerovnost https://equalitytrust.org.uk/sites/default/files/resource/attachments/ReportCostofInequality-1.pdf

Cena za nerovnost (PDF)
Podle zprávy nazvané Cost of Inequality (Náklady na nerovnost) vydává Británie ročně 133,8 miliardy USD na dotování nerovnosti v příjmech, bohatství a moci ve srovnání s průměrnou zemí OECD. V porovnání s pěti nejrovnějšími zeměmi stojí nerovnost Velkou Británii ročně 161,8 miliardy USD v podobě škod na ekonomice, komunitách a jednotlivcích, odhalila zpráva. "Nerovnost způsobila, že Spojené království je více nezdravé, nešťastné a nebezpečné než naše rovnější země," uvedla Priya Sahni-Nicholas, spoluvýkonná ředitelka trustu. "Způsobuje také obrovské škody naší ekonomice: Máme kratší zdravý pracovní život, horší vzdělávací systémy, více kriminality a méně šťastnou společnost." (equalitytrust.org)

PS. Bohatí se mají v neoliberalismu jak prasata v žitě, tedy v jimi a pro ně spravovaném státě.

14435 Stálý zástupce Severní Koreje v OSN Hwang Jun-kook https://t.me/VasiletsDmitriy/16949

Stálý zástupce Severní Koreje v OSN Hwang Jun-kook
"USA nadále trvají na tom, že Severní Korea porušuje rezoluci RB OSN, protože k vypuštění svého satelitu použila technologii balistických raket. Pak má otázka zní: Vypouští USA své satelity pomocí balónu nebo katapultu?"

PS. Veliký a velmi milovaný vůdce Kim se už díval na fotky z korejského špionážního satelitu, který snímkuje americkou hlavní základnu v Guamu. USA se to nějak nelíbí.

14434 EU vyčlení 50 miliard EUR na Ukrajinu a obejde veto Maďarska https://avia-pro.net/news/es-vydelit-ukraine-50-mlrd-evro-v-obhod-zapreta-so-storony-vengrii

EU vyčlení 50 miliard EUR na Ukrajinu a obejde veto Maďarska
Evropská unie vyvíjí strategii, jak obejít možné maďarské veto ohledně přidělování finanční pomoci Ukrajině ve výši 50 miliard eur, informuje agentura Reuters s odvoláním na anonymní představitele EU. Pokud Budapešť rozhodnutí zablokuje, EU zváží alternativní plán, podle kterého vlády členských států EU připraví jednotlivé balíčky pomoci pro Kyjev. Celkový objem těchto balíčků bude odpovídat plánovaným 50 miliardám EUR. Jeden úředník poznamenal, že i když toto "řešení" může být zdlouhavé, je proveditelné. Situace s Maďarskem je popsána jako okamžik, kdy " lidé jsou unavení z Budapešti, která drží všechny jako rukojmí." Partneři agentury zdůraznili, že otázka přidělování finančních prostředků Ukrajině bude vyřešena tak či onak a Kyjev obdrží nezbytnou pomoc od EU. (Aviapro)

PS. Vojín Kotas: Kdo prosím rozhoduje v EU? ... Vojín Potas: Kde je prosím vojín Kotas?

14433 Írán je připraven posílit vojenské vztahy se Saúdskou Arábií https://www.farsnews.ir/en/news/14020909000498/Iran-Annnces-Readiness-Enhance-Miliary-Ties-wih-Sadi-Arabia

Írán je připraven posílit vojenské vztahy se Saúdskou Arábií
Předseda náčelníků štábů íránských ozbrojených sil ocenil úsilí obou zemí o zlepšení přátelských vztahů a rijádské uspořádání mimořádného setkání Organizace islámské spolupráce (OIC) o izraelském útoku proti Palestincům v obleženém Pásmu Gazy. Bin Salmán uvedl, že Saúdská Arábie vítá zlepšení spolupráce mezi ozbrojenými silami obou zemí. Baqeri a bin Salman také diskutovali o klíčových otázkách muslimského světa a navzájem se pozvali k návštěvě svých příslušných zemí. V březnu 10, po několika dnech intenzivních jednání pořádaných Pekingem, Írán, a Saúdská Arábie souhlasila s ukončením diplomatické roztržky, obnovit diplomatické vztahy a znovu otevřít velvyslanectví po sedmi letech napětí. Ve společném prohlášení po podpisu dohody Teherán a Rijád zdůraznily potřebu respektovat národní suverenitu ostatních a zdržet se vzájemného zasahování do vnitřních záležitostí. (farsnews.ir)

PS. Gaza začíná spojovat bývalé arabské nepřátele. To je konec US-impéria na Blízkém východě.

14432 Rusko převezme kontrolu nad největším iráckým ropným objevem za posledních 20 let https://greatgameindia.com/iraq-biggest-oil-discovery/

Rusko převezme kontrolu nad největším iráckým ropným objevem za posledních 20 let
Rusko ovládlo největší objev ropy v Iráku za posledních 20 let, což je pole Eridu, které se nachází v bloku 10. Irácké ropné pole Eridu má podle předběžných odhadů zásoby sedm až deset miliard barelů. Minulý týden přišlo z ruského ropného sektoru, že skutečné číslo může být až o 50% vyšší než je horní hranice odhadu. Irácké Ministerstvo ropy schválilo. že japonský Inpex může prodat 40 % podílu v bloku 10. To umožňuje společnosti Lukoil získat úplnou kontrolu nad celou zónou. V bloku 10 vlastnil Lukoil 60 % akcií a Inpex zbývajících 40 %. (greatgameindia.com)

PS. Moskva a Peking vytlačují Západ z těžby ropy a plynu v Iráku. Společně s Čínou chtějí přiblížit Bagdád k ose "Írán-Saúdská Arábie".

14431 Írán může změnit Tel Aviv v měsíční krajinu https://avia-pro.net/blog/za-400-sekund-doletit-do-lyuboy-tochki-izrailya-iran-nameren-prevratit-tel-aviv-v-lunnyy

Írán může změnit Tel Aviv v měsíční krajinu
Izraelská média, zejména Jerusalem Post, vyjadřují pochybnosti o reálnosti a účinnosti nové rakety. Írán tvrdí, že Fatáh-2 je již hotov a je schopen hypersonického letu s manévrovací schopností. To představuje vážné riziko pro izraelské území. "Za 400 sekund doletí na libovolné místo v Izraeli. Jedná se o jeden z nejrychlejších systémů na světě," uvedla íránská média. (Aviapro)

14430 Větvička: Pro profesora Nutellu su duležitějši čunici než doktoři https://www.radiouniversum.cz/ladislav-vetvicka-pro-profesora-nutellu-su-dulezitejsi-cunici-nez-doktori/

Pro profesora Nutellu su duležitějši čunici než doktoři
Tak nam to vypada, že temu fialovemu panačkovi už došlo, že mu scypla kobyla. Jinak by nemohl zrobit taku marketyngovu chybu, tajak nedavno s tu nutellu. Ja temu synkovi nepřikladam jakesik nadpřirozene politycke vlastnosti, to ani zdaleka ni. Možna aji PePa Stosedmička by ho překonal. (Rádio Universum)

14429 Sionistka k protestujícím rabínům: Hitler vás měl zplynovat https://t.me/HAMASW/3747

Sionistka k protestujícím rabínům: Hitler vás měl zplynovat

Polarizace společnosti v Izraeli je nejméně dvojí. Všichni včetně armády nesnášejí Netanjahua a ortodoxní Židé navíc odmítají genocidu v Gaze. (Telegram)

14428 Odbory a stávka? Když sloužíš ďáblovi, on se ti odmění. Za vším hledej peníze. https://cz24.news/odbory-a-stavka-kdyz-slouzis-dablovi-on-se-ti-odmeni-za-vsim-hledej-penize/

Odbory a stávka? Když sloužíš ďáblovi, on se ti odmění. Za vším hledej peníze
Je zajímavé, že v těchto týdnech vehementně žádají o peníze lidé z profesních a společenských skupin, které během nedávného období covidismu nejvíce eticky selhávaly. Školy jsou premianty ve vyvěšování cizích vlajek, nedělalo jim žádný problém nasazování roušek pro děti, vynucování testů, ani vakcinační segregace. Lékaři selhali na celé čáře. Covid injekcemi potvrdili, že celé zdravotnictví stojí a funguje na podvodu. Respekt výjimkám. (CZ24News)

14427 Tucker Carlson: Říkat pravdu za každých okolností je projev svobody https://cz24.news/tucker-carlson-rikat-pravdu-za-kazdych-okolnosti-je-projev-svobody-video-cz-dab-11-min/

Tucker Carlson: Říkat pravdu za každých okolností je projev svobody
Rozdíl mezi svobodou a otroctví je právo říkat, co si skutečně myslíte. O tom to je. A každý, kdo se vás snaží donutit lhát, je vaším nepřítelem a věří, že jste podlidé. Protože takhle se s dospělými lidmi podle definice nejedná. S dospělými musíte jednat, mohou mít jiné názory, jiné zájmy, jiné cíle a musíte se s nimi utkat zmíněným procesem politiky nebo vyjednávání, já chci tohle, ty chceš tamto, nech mě tě přesvědčit. Svobodnému dospělému občanovi nesmíte říct, drž hubu, musíš udělat tohle. Nemůžete to udělat uprostřed „pandemie”. (CZ24News)


14426 PROJEKT PUSŤME POLITIKY K VODĚ https://pravdaovode.cz/pustme-politiky-k-vode/

PROJEKT PUSŤME POLITIKY K VODĚ
V mnoha regionech ČR ovládly prodej vody korporace, proto odtékají miliard korun do zahraničí a schází peníze na investice do "vody". Toto je důsledkem korupce a nedostatku informací. Proto nekalé jednání dokládáme politikům a veřejnosti, což rozumným politikům pomáhá. A informovaní občané díky tomu nevolí politiky, kteří pochybný systém udržují v chodu. (Pravda o vodě)


14425 Další lež o Gaze demaskována https://t.me/nvlpalestine/36099 Další lež o Gaze demaskována
Důstojník IDF prohlásil, že byl 7. října svědkem "řady izraelských dětí" "zavražděných a pověšených na prádelní šňůře". Jišaj Cohen nyní přiznal, že si tuto historku ve zprávě vymyslel, a smazal ji. Dodal: "Byl to mluvčí IDF, kdo mě k tomu přiměl!". (Telegram)
14424 Během napětí s Izraelem Írán potvrdil nákup ruských útočných vrtulníků Mi-28 a stíhaček Su-35S https://militarywatchmagazine.com/article/iran-confirms-mi28-su35-tensions

Během napětí s Izraelem Írán potvrdil nákup ruských útočných vrtulníků Mi-28 a stíhaček Su-35S
Dne 28. listopadu Íránský náměstek ministra obrany Mehdi Farahi potvrdil, že země dokončila jednání na získání útočných vrtulníků Mi-28, stíhacích letadel Su-35 a stíhacích/trenérů Jak-130 z Ruska. Zpráva přichází uprostřed masivního nárůstu americké vojenské přítomnosti na Středním východě a v době vysokého napětí se Spojenými státy i Izraelem kvůli pokračujícím nepřátelským akcím v Pásmu Gazy. (Militarywatch magazine)

14423 Disney má ztrátu 750 milionů na 13 filmech v historickém roce kasovních propadáků https://www.breitbart.com/entertainment/2023/11/27/nolte-looking-back-at-disneys-year-of-flops/

Disney má ztrátu 750 milionů na 13 filmech v historickém roce kasovních propadáků
Disney Grooming Institute měl nejhorší kasovní rok, jaký si lze představit v roce 2023. Nic lepšího se nemohlo stát doupěti zlodějů dětské nevinnosti. Poté, co ztratil 106 milionů dolarů na Lightyear (2022) a dalších 152 milionů dolarů na Strange World (2022) — oba představovaly prominentní homosexuální zápletky zaměřené na malé děti — Disney Grooming Syndicate vyrazil do roku 2023 a doufal v mnohem lepší rok. (breitbart.com)

PS. Jak se vidět, ideologie "queer" je pro tento kapitalismus důležitější než zisk pro akcionáře. Trhákem pro americké děti je ruský seriál "Máša a medvěd".

14422 Ministerstvo zdravotnictví v Gaze: "Do nemocnic v severní Gaze se nedostal jediný litr nafty" https://french.almanar.com.lb/2795773

Ministerstvo zdravotnictví v Gaze: "Do nemocnic v severní Gaze se nedostal jediný litr nafty"
Generální ředitel ministerstva zdravotnictví Gazy Mounir Al-Bursh v pondělí 27. listopadu uvedl, že nemocnice města Gaza a severního Pásma Gazy neobdržely žádné palivo, přestože dočasné příměří mezi Izraelem a Hamásem vstoupilo v platnost v pátek ráno. Al-Bursh řekl korespondentovi Anadolu: "Do nemocnic ve městě Gaza a v severním pásmu Gazy se nedostal ani jeden litr paliva. Palivo, které dorazilo do města Gaza a správy severního Pásma Gazy, bylo ve velmi malém množství a bylo převzato agenturou OSN pro pomoc a práce pro Palestinské uprchlíky (UNRWA) k čerpání vody z vodních studní uvnitř táborů." (al-Manar)

PS. Běží konečné řešení palestinské otázky v Gaze. Severní část je oddělena trojím zátarasem od jižní části. Je srovnána se zemí a obyvatelé se nemohli ani během příměří vrátit do zničených domů. Pod patronátem OSN tam nedodali ani naftu do nemocnic, asi už ví, že to nebude potřeba. Aby OSN nebylo obviněno z genocidy, tak tam lidem dali naftu do čerpadel vody, aby nezemřeli hned.

14420 Zpráva o likvidaci naší kultury aneb Století Františka Pavlíčka https://www.disput.blog/zprava-o-likvidaci-nasi-kultury-aneb-stoleti-frantiska-pavlicka/

Zpráva o likvidaci naší kultury aneb Století Františka Pavlíčka
100 let by tento týden v pondělí bylo Františku Pavlíčkovi (1923 – 2004), v jedné osobě velké osobnosti československého rozhlasu (zakladatel regionální stanice v Č. Budějovicích, po revoluci generální ředitel ČSRo), divadelnictví (vlastně zakladatel Divadla na Vinohradech, jak je známe), filmu (mj. scénář Třech oříšků pro Popelku + Markety Lazarové a Prince Bajaji s trojicí Vášáryová, Velecký, Palúch) i televize (Babička a řada dalších inscenací). (Disput)

14419 USA požádaly Ukrajinu o vrácení mohutného tanku Abrams, aby zachránily jeho pověst https://www.news9live.com/world/exclusive-us-asks-ukraine-to-return-abraham-tank-in-return-of-four-german-leopard-tanks-2361688

USA požádaly Ukrajinu o vrácení mohutného tanku Abrams, aby zachránily jeho pověst
Tuto nabídku učinil ukrajinskému prezidentovi Zelenskému americký ministr obrany Lloyd Austin, který nabídl 28 německých tanků Leopard výměnou za sedm tanků Abrams. (news9live)

PS. Rusové budou zklamaní, tak se na tu zázračnou zbraň těšili. Už byly vypsané odměny a opušťáky. Zas musí likvidovat jen ten Wehrmacht. Za sejmutý Leopard se vyplácí 700.000 rublů (ZDE).

14418 Německý export do Kyrgyzstánu stoupl o 5500 % https://x.com/RobinBrooksIIF/status/1728767789065023758?s=20 Německý export do Kyrgyzstánu stoupl o 5500 %
Gratulujeme k zázračnému zbohatnutí této dříve chudé postsovětské země. (Twitter)
14417 Dva bílí koně Zelenského koupili dvě luxusní jachty za 75 miliónů dolarů https://www.youtube.com/watch?v=25yGrCp_q78

Dva bílí koně Zelenského koupili dvě luxusní jachty za 75 miliónů dolarů

Zelenského dva proxy koupili na základě plné moci dvě jachty za více než 75 milionů dolarů v říjnu 2023. Jména jachet: Měl jsem štěstí (Lucky me) a Můj odkaz (My legacy). (Youtube)

PS. Hezká jména kocábek, hodná vlasteneckého prezidenta. Pomoc Západu tak nějak odplula. Oficiálně podle Ukrajiny zatím zemřelo ve válce 1.200.000 Ukrajinců.

14416 V den, kdy Izrael bombardoval nemocnice v Gaze, byly lodě tureckého premiéra Erdogana na cestě z Izraele https://t.me/whiteminaret/1515 V den, kdy Izrael bombardoval nemocnice v Gaze, byly lodě tureckého premiéra Erdogana na cestě z Izraele
Dne 11.října loď jménem Halit Yildirim, patřící společnosti Manta maritime, odplula z přístavu Iskenderun a dorazila do izraelského přístavu Ašdod dne 14. října. Zde naložila náklad a odplula 18. října na Floridu. Mezitím Izrael bombardoval Gazu.


PS. Ale když Erdogan plakal za Gazu do mikrofonu a na kameru, tak mu to šlo výborně.

14415 Rozměry konfliktu: Energetika https://www.disput.blog/rozmery-konfliktu-energetika/

Rozměry konfliktu: Energetika
Světový průšvih v Česku? Dle dat OECD „hoří“ v České republice ceny elektřiny a jiných energií už i v měřítku globálního srovnání například s Izraelem, Novým Zélandem či Koreou. Zatímco v Nizozemí elektřina padá o víc než třetinu, přesněji o 38,2 %, v ČR její cena dle předložených dat stoupla o 12,5 %. Jde o meziroční statistiky za září. Nepěkně vyhlíží i graf vývoje HDP evropských zemí oproti době před pandemií. (Disput)

14414 Společnost Moderna přiznává, že mRNA proti kovidu způsobuje rakovinu; v dávkách se našly miliardy fragmentů DNA https://www.naturalnews.com/2023-11-17-moderna-admits-mrna-covid-vaccines-cancer-dna-fragments.html

Společnost Moderna přiznává, že mRNA proti kovidu způsobuje rakovinu; v dávkách se našly miliardy fragmentů DNA
Dr. Robert Malone vystoupil 13. 11. 2023 na slyšení "Poškození způsobená vakcínami COVID-19", které vedla kongresmanka Marjorie Taylor Greene (R-Ga.). Malone odhalil, že patent společnosti Moderna ukazuje, že její "vakcíny" proti koronaviru Wuhan (COVID-19) obsahují miliardy fragmentů DNA a další kontaminanty spojené s vrozenými vadami a rakovinou. Dr. Malone na slyšení hovořil o tom, že společnost Moderna ve svém vlastním patentu uznává, že RNA je ve vakcínách vhodnější než DNA kvůli souvisejícím rizikům, ale že injekce mRNA společnosti, která byla podána desítkám milionů lidí, je kontaminována DNA." (naturalnews.com)

PS. Očkováním na kovid půjdeme k novému, geneticky změněnému člověku. Anglo-saští eugenici na začátku 20. století o tom mohli jen snít. Schválně se podívejte, kde byly světové eugenické kongresy (1912, 1921, 1932). Ani jeden nebyl v Německu.

14413 NATO plánuje věčnou válku https://zvedavec.news/komentare/2023/11/9885-nato-planuje-vecnou-valku.htm

NATO plánuje věčnou válku
Stručně řečeno, jedná se o pomalou přeměnu východní rusofobní fronty Evropy v jakýsi předvoj kanonenfutru, který bude po pádu Ukrajiny věčně postupně rozbíjen proti Rusku. Ukrajinský konflikt naučil kontrolory z NATO a jejich americké pány, že země se slušnou zásobou lidských zdrojů lze přeměnit na janičářskou potravní armádu nekonečným vybavováním a financováním ze zdroje „nevyčerpatelného“ penězovodu evropských centrálních bank a fiat peněz. Tato strategie kombinuje to nejlepší z obou světů: lidský kapitál z třetího světa s evropskými financemi, které lze tisknout na zakázku, a vytváří tak postradatelnou armádu, kterou lze vyzbrojit poměrně moderními a sofistikovanými zbraněmi, aby mohla donekonečna krvácet Rusko. (Zvědavec)

PS. Analýza odpovídá našemu článku z roku 2022 o budování sanitárního kordonu kolem Ruska a Číny (Balkanizace Ukrajiny a ukrajinizace EU).

14412 Případná další generální stávka = impuls k novému "rozdání karet" https://www.nasepravda.cz/aktualne/zpravodajstvi/z-domova/pripadna-dalsi-generalni-stavka-impuls-k-novemu-rozdani-karet/

Případná další generální stávka = impuls k novému "rozdání karet"
Českomoravská konfederace odborových svazů a Asociace samostatných odborů (ASO) pořádají v pondělí 27. listopadu Den protestů za lepší budoucnost České republiky, v jehož rámci proběhne od 13.00 hodin demonstrace odborů na pražském Malostranském náměstí. Organizátory jsou Odborový svaz KOVO a ASO s tím, že se jí aktivně účastní i odboráři z dalších odborových svazů. Dufek zopakoval důvody konání protestu: "Vládní pětikoalice prosazuje asociální politiku, která vede ke zbídačování mnoha našich občanů – tím, že dopustila, aby při energetické krizi naprosto neúměrně zdražily ceny energií, pohonných hmot, což se projevilo výrazným zdražením potravin a prakticky všech základních potřeb pro život našich občanů. Tak se to ve svých důsledcích projevilo i tím, že řada našich občanů se ocitla na hranici bídy, případně se k ní blíží." Podle odhadu Eurostatu žije v České republice na hranici bídy jeden milion lidí. (Naše pravda)

PS. Stávka není "za učitele", ale za chudé lidi. A o tom to je.

14411 Otevřený dopis stíhané učitelky Bednářové obviňuje Rakušana ze lži https://www.novarepublika.cz/2023/11/otevreny-dopis-stihane-ucitelky-bednarove-obvinuje-rakusana-ze-lzi

Otevřený dopis stíhané učitelky Bednářové obviňuje Rakušana ze lži
Dopis Martiny Bednářové reaguje na vyjádření Víta Rakušana ze 17. listopadu na pražské Národní třídě, v němž ministr sdělil, že lidé mohou říkat své názory a nic se jim nestane. (Nová republika)

PS. Rakušan a spol mají problém se svobodou po projevu.

14410 Obě části historie, jak to bylo se sliby a smlouvami Rusku o nerozšiřování NATO https://dfens-cz.com/obe-casti-historie-jak-to-bylo-se-sliby-a-smlouvami-rusku-o-nerozsirovani-nato/

Obě části historie, jak to bylo se sliby a smlouvami Rusku o nerozšiřování NATO
V září 1989 řekla britská premiérka Thatcherová Gorbačovovi, že si nepřeje sjednocení NSR a NDR. Britští velvyslanci v NSR a NDR dokonce vydali společné prohlášení, kde varovali že u sjednoceného Německa „není žádný důvod očekávat změnu chování, které vyvolalo dvě světové války.“ Proti sjednocení Němecek byla i Francie, kde se prosadil bonmot „mám tak rád Německo, že chci mít dvě.“ Mitterandův poradce rovnou prohlásil, že pokud se Německa sjednotí, emigruje na Mars. (Dfens)

PS. Aby bylo jasno, jak dopadne Ukrajina.

14409 Facebook a Instagram smazaly všechny příspěvky obsahující záběry brigád Al-Qassam propouštějících vězně v noci 25.11.2023 https://www.e-republika.ch/dl6129

Facebook a Instagram smazaly všechny příspěvky obsahující záběry brigád Al-Qassam propouštějících vězně v noci 25.11.2023
Uznejte, že něco takového nelze na Západě publikovat...

Nejde o Stockholmský syndrom. Palestinci se k nim chovali slušně a rukojmí mohla zemřít během izraelského bombardování Gazy. Izraelský přístup k vlastním propuštěným občanům je přesně definovaný vládním nařízením (ZDE). Ale normální Izraelci se radovali s rukojmími (ZDE) a tisíce lidí demonstrovaly v Tel Avivu za příměří a výměnu rukojmích (ZDE). Ortodoxní rabíni pálili na protest masakrů v Gaze izraelskou vlajku (ZDE).

14408 Jan Schneider: Jak Gruntorád s Bokem svlékli vládu do naha https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/jan-schneider-jak-gruntorad-s-bokem-svlekli-vladu-do-naha/

Jan Schneider: Jak Gruntorád s Bokem svlékli vládu do naha
Jiří Gruntorád, bývalý politický vězeň, signatář Charty 77 a ředitel unikátní knihovny samizdatů Libri prohibiti, zahájil 17. listopadu 2023 před Úřadem vlády hladovku za odstoupení či odvolání Mariana Jurečky z funkce ministra práce a sociálních věcí. (První zprávy)

14407 Ukrajinský starosta vyzval Polsko, aby ukončilo "ostudnou" blokádu https://www.rt.com/news/587991-poland-ukraine-blockade-lviv/

Ukrajinský starosta vyzval Polsko, aby ukončilo "ostudnou" blokádu
Úřady ve Varšavě musí zakročit proti polským kamionistům, kteří již téměř tři týdny brání nákladním kamionům v přejezdu na Ukrajinu, řekl starosta západoukrajinského města Lvov Andrej Sadovoj. "Naši polští přátelé by se měli vrátit do reality," napsal Sadovoj na Facebook: "Gigantický příspěvek Polska Ukrajině uprostřed konfliktu s Ruskem je "negován okrajovými prvky, které blokují humanitární dodávky do země, která brání svou nezávislost a bezpečnost Evropy." (RT News)

14406 Ukrajinci prchají z Avdějevky, Rusové ovládli průmyslovou oblast https://southfront.press/ukrainians-flee-from-avdeevka-russians-took-control-of-industrial-area-map-update-videos/

Ukrajinci prchají z Avdějevky, Rusové ovládli průmyslovou oblast
Večer 25. listopadu ruské i ukrajinské zdroje z fronty potvrdily, že ruská armáda převzala kontrolu nad průmyslovou oblastí ve východní části Avdějevky. Tato průmyslová zóna je od roku 2014 vyplněna betonovými, hlubokými a neustále upravovanými opevněními. Ztráta této oblasti je vážným narušením ukrajinské obrany ve městě. Oblast se nachází na kopci. Ukrajinské síly ustupují do jiné obranné linie, kde zaujímají předem připravené pozice. Ztráta výšin v průmyslové oblasti také ohrozí ukrajinské síly na jižním okraji Avdějevky, protože se dostaly pod ruskou palebnou kontrolu. (southfront.press)

14405 László Kövér: Německo se dnes likviduje rychleji, než za Hitlera https://www.rt.com/news/587977-hungary-germany-faster-hitler/

László Kövér: Německo se dnes likviduje rychleji, než za Hitlera
Německo se ničí rychleji než za vlády Adolfa Hitlera, zatímco OSN není nic jiného než krycí společnost propagandy, řekl maďarský parlamentní mluvčí László Kövér: "Hitler potřeboval 12 let, aby toho dosáhl. Ti, kteří dnes sedí v Berlíně, ti nepotřebují ani 12 let, aby poslali Německo na dno v každém smyslu, ekonomicky a sociálně." (RT News)

14404 Rozhovor s lékařem MUDr. Vladimírem Čížkem o cenzuře https://www.youtube.com/watch?v=VMd3RhzgiQc

Rozhovor s lékařem MUDr. Vladimírem Čížkem o cenzuře
„Udělal jsem tři rozhovory a všechny cenzura smazala ... Teď se cenzura možná týká jen nás, kteří máme připomínky ke covidismu, ale do budoucna se to může týkat vás všech. I vám se může v budoucnu stát, že budete sedět v hospodě, řeknete, že muži a ženy se liší nebo že existují jen dvě pohlaví, i vstane od stolu detektiv Bretschneider a zabásne vás,“ říká v novém rozhovoru MUDr. Vladimír Čížek, lékař a předseda etické komise, který poslední dva roky neúnavně sbírá a prezentuje fakta dokládající nepodloženost a mnohdy nepravdivost prohlášení vlády a nejrůznějších vládou podporovaných „expertů“. Ač je v jeho komentáři patrná nadsázka, v prostředí internetu a sociálních sítí k podobným zásahům už běžně dochází. (Svědomí národa)

14403 Konec Schwarzenbergů v Čechách. Sedm generací Karlů z Orlíku podpořilo existenci Národního divadla, muzea, republiky, pracovního tábora i TOP 09. Svět Tomáše Koloce https://www.krajskelisty.cz/kralovehradecky-kraj/30039-usnul-naposled-karel-schwarzenberg-jeho-dozitych-252-let-a-vecny-zivot-vbritskem-serialu-koruna-svet-tomase-koloce.htm

Konec Schwarzenbergů v Čechách. Sedm generací Karlů z Orlíku podpořilo existenci Národního divadla, muzea, republiky, pracovního tábora i TOP 09. Svět Tomáše Koloce
Tak jako Antonín Novotný pro svou osobní skromnost, ale i omezenost získal od svých současníků přezdívku Soudruh (tedy soudruh nejsoudruhovatější), Karel Schwarzenberg získal po svém návratu do rodné země za všechna knížata přídomek Kníže (který je lidu blíže). Velkorysý mecenáš, rozšafný šlechtic, z rodu těch uhlazených, i když prostořekých. I v tomto fenoménu „úst rychlejších, než mozek" je vlastně zakladatelem „vládnoucí linie“, kterou máme dnes u moci. (Krajské listy)


14402 Podívejte se na záznam semináře Vakcinace proti onemocnění COVID-19 https://www.ac24.cz/zpravy-z-domova/podivejte-se-na-zaznam-seminare-vakcinace-proti-onemocneni-covid-19/

Podívejte se na záznam semináře Vakcinace proti onemocnění COVID-19
V Poslanecké sněmovně se dne 20. 11. 2023 konal seminář Vakcinace proti onemocnění COVID-19 – současný pohled. (AC24)

14401 Oskar Krejčí: Pláč demokracie https://noveslovo.eu/komentare/plac-demokracie/

Oskar Krejčí: Pláč demokracie
Je obtížné nalézt rčení, které by bylo obdobně nesmyslné jako „Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží!“ Ve skutečnosti ale národ má málo co do činění s tím, jak se formuje vládnoucí vrstva ve státě, zřídka může ovlivnit, jak vypadá vláda. To jen liberální brožurky vytvářejí iluzi, že v podmínkách demokracie si národ určuje, kdo mu vládne. (Slovo)

14400 Cvičení Freezing Winds 23 je zaměřeno na blokování Baltského moře a Finského zálivu https://avia-pro.net/news/ucheniya-freezing-winds-23-napravleny-na-blokadu-baltiyskogo-morya-i-finskogo-zaliva

Cvičení Freezing Winds 23 je zaměřeno na blokování Baltského moře a Finského zálivu
V rámci rozsáhlého cvičení NATO Freezing Winds 23, které vede Finsko, se členské země NATO zaměřily na nácvik akcí proti Rusku severním směrem. Na hranice Ruské federace byla nasazena skupina aliančních jednotek, která zahrnuje nejméně 5 tisíc vojáků z různých zemí. Cvičení zahrnuje účast 30 lodí a 20 letadel. Scénář manévru zahrnuje nácvik obsazení ruských území, včetně ostrovů Gogland, Bolšoj Tjuters a Moščnyj, jakož i blokádu Finského zálivu a Kaliningradské oblasti. Plánuje se cvičení k zaminování Baltského moře a obojživelné útočné operace. (Aviapro)

PS. Po téměř prohrané válce na Donbase a na Ukrajině se poražené NATO moudře rozhodlo, že nejlepší obrana je příprava útoku na Rusko.

14399 Jaký mezinárodní řád? https://www.disput.blog/jaky-mezinarodni-rad/

Jaký mezinárodní řád?
V předvečer první světové války svolal car Mikuláš II. do Haagu dvě mezinárodní mírové konference (1899 a 1907), aby „hledal nejúčinnější prostředky k zajištění výhod skutečného a trvalého míru pro všechny národy“. Spolu s papežem Benediktem XV. je připravil na základě kanonického práva, nikoli práva nejsilnějšího. Po dvou měsících projednávání podepsalo závěrečné jednání 27 států. Předseda Francouzské radikální republikánské strany Léon Bourgeois přednesl své úvahy1 o vzájemné závislosti států a jejich zájmu na sjednocení navzdory jejich rivalitě. (Voltairenet via Disput)

14398 Podmínky po propuštění rukojmích Hamásu v Izraeli https://t.me/nvlpalestine/35277

Podmínky po propuštění rukojmích Hamásu v Izraeli
Za prvé: je zakázáno činit jakékoli prohlášení tisku, a to buď zadrženým, nebo jedním z jeho příbuzných. Za druhé: je zakázáno organizovat setkání nebo setkání s rodinou vězně. Za třetí: je zakázáno distribuovat sladkosti a oslavovat propuštění vězňů. Za čtvrté: pokuta v případě nedodržení podmínek ve výši 70 000 šekelů (18 000 eur). (Telegram)

PS. Podle bodů by mohl vzniknout falešný dojem, že Izrael lituje výměny rukojmích...

14397 Regionální vůdce vyzývá Američany, aby se přestěhovali do Ruska https://www.rt.com/russia/587922-russia-invites-americans-bashkortostan/

Regionální vůdce vyzývá Američany, aby se přestěhovali do Ruska
Američané by měli zvážit přesun do Ruské republiky Baškortostán, kde existuje šance využít lukrativních příležitostí, řekl regionální vůdce Andrej Nazarov. Baškortostánský premiér ve středu na mezinárodním obchodním týdnu v regionálním hlavním městě Ufě tvrdil, že "je zajímavější pracovat zde." Moderátor akce, americký rozhlasový moderátor Tim Kirby, již dříve vysvětlil, že práce v Rusku mu umožnila předsedat významným ekonomickým fórům, což je příležitost, kterou v USA neměl. Nazarov uvedl, že dříve bylo běžné slyšet o" americkém novináři ruského původu", ale nyní se stává typičtějším slyšet frázi "ruský novinář amerického původu". (RT News)

PS. Dříve se utíkalo na Západ, ale ten teď dělá kolem Ruska želenou oponu. Hradní PePa chystá své voliče na válku s Ruskem po prohrané Ukrajině, tak se začne utíkat na Východ. Asi 5 miliónů Ukrajinců to už pochopilo.

14396 Čína se v loňském roce nejvíce podílela na výzkumu ve špičkových vědeckých časopisech https://www.scmp.com/news/china/science/article/3221533/china-was-biggest-contributor-research-top-science-journals-last-year?module=inline&pgtype=article

Čína se v loňském roce nejvíce podílela na výzkumu ve špičkových vědeckých časopisech
Podle databáze afiliací autorů Čína poprvé předstihla Spojené státy a stala se největším přispěvatelem k výzkumným článkům publikovaným ve špičkových vědeckých časopisech v loňském roce. Podle předběžných údajů, které zveřejnil časopis Nature, Čína v roce 2022 také poprvé vystřídala USA na prvním místě v příspěvcích do věd o Zemi a životním prostředí, ačkoli ve vědách o živé přírodě předtím zaostávala. (scmp.com)

14395 Situace na Ukrajině 23. 11. 2023 https://t.me/rybar/54440

Situace na Ukrajině 23. 11. 2023

Pohyby na frontové linii jsou minimální, ale Rusové velmi pomalu, ale jistě, postupují na celé šířce fronty. Ukrajina nedostala od USA jednu měsíční várku munice, ta teď padá na Gazu. Ztráty na frontě jdou každý den do stovek mrtvých. Do první linie už rukují ženy, nezletilí a muži nad 50 let. Převaha ruské palby na frontě je 1:10, v první linii je to masakr. (rybar.ru)

14394 Armáda již znala skutečné velitelství Hamásu, zatímco lhala o nemocnici al-Šifá https://consortiumnews.com/2023/11/23/idf-knew-real-hamas-hq-while-lying-about-al-shifa/

Armáda již znala skutečné velitelství Hamásu, zatímco lhala o nemocnici al-Šifá
Zatímco hlásali celému světu, že velitelství Hamásu je pod nemocnicí al-Šifá, IDF již našla skutečné velitelské centrum vzdálené 8,5 km, uvádí Gareth Porter. Ačkoli korporátní zpravodajská média dala jasně najevo, že neberou tvrzení Izraelských obranných sil (IDF), že nemocnice al-Šifá byla zástěrkou pro velitelské a kontrolní středisko Hamásu a zbrojnici zbraní, Západní média nedokázala hlásit mnohem horší věc. Když zahájily svou propagandistickou kampaň o al-Šifá, IDF a izraelská vláda již v té době věděly, že Hamás tam nemá žádné vojenské velitelské a kontrolní zařízení. Už se našel velitelský komplex 8,5 kilometrů daleko. (Consortium news)

PS. Tam je jasný záměr genocidy, protože sionisté (pozor, část ortodoxních Židů v Izraeli jde s Palestinci!) bombardovali dvě hlavní nemocnice v Gaze plné pacientů. A teď zničili dvě hlavní školy plné uprchlíků. Zničení al-Šifá (nemocnice je starší než stát Izrael, založena 1946) bylo naplánováno dopředu, protože armáda věděla, že tam podzemní bunkr najde. Postavili ho tam sami v roce 1983.

14393 Hamas a Izrael podepsali čtyřdenní příměří https://t.me/almanarfr/11772

Hamas a Izrael podepsali čtyřdenní příměří
Příměří začne v pátek 24. listopadu 2023 v 07:00 a obě strany ukončí veškeré vojenské akce po dobu trvání dohody. Izraelská letadla nebudou létat jižně od Gazy. Lety do severní Gazy budou pozastaveny na 6 hodin denně od 10:00 do 16:00. 200 nákladních vozidel s pomocí a zdravotnickým materiálem a 4 nákladní automobily s topným olejem a plynem denně vstoupí do všech částí Pásma Gazy. Poměr výměny vězňů: za jednoho Izraelce budou propuštěni 3 palestinští vězni, někteří jsou věznění už 40 let. Do 4 dnů bude propuštěno 50 Izraelců, včetně žen a dětí mladších 19 let. Do všech oblastí Pásma Gazy bude denně dodáno 200 záchranných nákladních vozidel a zdravotnického materiálu. Do všech oblastí Gazy budou denně dodávány 4 nákladní automobily s palivem a plynem na vaření. (Telegram)

PS. Gaza mizí před očima, ale jde o částečné vítězství Hamásu. Netanjáhu chtěl likvidaci Gazy, o žádném příměří se nemělo jednat. Jenže ztráty armády jsou moc velké a roste opozice vůči vládě s tím, že nechala zabít rukojmí vlastní armádou.

14392 Exxon financuje Spor Guyany o Essequibo v ICJ https://www.telesurenglish.net/news/Exxon-Finances-Guyana-Dispute-Over-Essequibo-in-ICJ-20231122-0008.html

Exxon financuje Spor Guyany o Essequibo v ICJ
V roce 2017 tehdejší ministr přírodních zdrojů Trotman poprvé připustil, že Exxon dal Guyaně peníze na pokrytí nákladů na územní spor. "Kdokoli má oči, přečtěte si toto: bývalí představitelé Guyany přijímají a přiznávají médiím, že společnost Exxon účinně financovala výdaje právního týmu Guyany u Mezinárodního soudního dvora," napsal na sociální síti X. "Americká ropná nadnárodní společnost je v čele nové akce Guyany, která se snaží zbavit nás území Essequibo. Jdou po naší ropě a přírodních zdrojích a hodlají tak učinit prostřednictvím nového soudního podvodu," dodal. (telesurenglish.net)

14391 Bývalí ukrajinští váleční zajatci nastoupili do boje proti ukrajinským ozbrojeným silám https://avia-pro.net/news/byvshie-ukrainskie-voennoplennye-vpervye-poshli-v-boy-protiv-vsu

Bývalí ukrajinští váleční zajatci nastoupili do boje proti ukrajinským ozbrojeným silám
První skupina ruského praporu pojmenovaná po Bogdanu Chmelnickém, vytvořená z bývalých válečných zajatců ozbrojených sil Ukrajiny (AFU), se přesunula do první linie, aby se účastnila nepřátelských akcí proti ukrajinským ozbrojeným silám. Informoval o tom Viktor Kiričanský s volací značkou Kirik, člen bojové jednotky "Kaskáda". Kiričanský sdělil, že jednotka má dobrou bojovou morálku a všichni její členové se vědomě rozhodli bojovat na straně ruských vojsk. (Aviapro)

14390 Jak se nakupuje v USA https://twitter.com/LAPD_CCD/status/1726724691069645051?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1726724691069645051%7Ctwgr%5E2abdc8faa978702890b270c961a3e721c085df07%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.ndtv.com%2Fworld-news%2Fon-camera-teenagers-ransack-nike-store-in-us-steal-goods-worth-rs-10-lakh-4595604

Jak se nakupuje v USA

V USA se množí bleskové přepady obchodů na tento způsob, jde o obchod Nike v Los Angeles. (Twitter)