Načítání...
 

Jan Keller: Odsouzeni k modernitě

Autor: Stanislav Blaha - Zveřejněno 13.07.2016 09:00 - (18543 Návštěv)

Proč by sociologové měli číst klasickou literaturu? Co hledá sociologie a našla beletrie? Upoutávka na knihu Jana Kellera Odsouzeni k modernitě.

Koncentrák – cena za věrnost

Autor: Ivo Krieshofer - Zveřejněno 11.07.2016 15:00 - (22981 Návštěv)

Deníky Ondřeje Sekory připomínají dobu, kdy jsme byli německým protektorátem ovládaným poslušnou soldateskou a svým způsobem varují před tím, abychom se stali novým protektorátem ovládaným německými finančníky a průmyslníky, kteří se stejně jako tenkrát opět pokoušejí ovládnout Evropu.

Nová bitva o Kaliningrad a rozpad EU

Autor: Květa Pohlhammer Lauterbachová - Zveřejněno 11.07.2016 09:55 - (61943 Návštěv)

Situace připomíná stav před II. světovou válkou, kdy Německo bylo silně podporováno v závodě ke zbrojení. Nyní k tomu bude tlačit také ekonomicky okrádané země střední a východní Evropy.

Varšavský válečný sjezd a globální vesnická rvačka

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 09.07.2016 12:04 - (31841 Návštěv)

Varšavský válečný sjezd vedou lidé, kteří nyní slovem a skutkem pilně připravují válku. Znáte to. Dva kluci na vesnici se pošťuchují, pak se začnou prát, pak si zavolají oba pitomé táty, ti se do sebe pustí, a nakonec se mydlí celá vesnice.

Blair a Bush, nová kategorie západního politika XXI. století

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 08.07.2016 12:41 - (25906 Návštěv)

Ve světové politice se vynořila nová kategorie politika jako Blair, který je prozatím nestíhaný válečný zločinec aktivně působící v politice. Oficiální parlamentní vyšetřovací komise vlastní země, kde byl léta parlamentním poslancem, jej usvědčila ze lhaní a z nezákonné války.

Jan Keller: Další referenda jsou nepřijatelná, z meteorologických důvodů

Autor: Stanislav Blaha - Zveřejněno 06.07.2016 23:00 - (45290 Návštěv)

První hodnocení ukazují, že zaostalí a nevzdělaní Britové šli v dešti dát hlas za vystoupení z EU, zatímco ti chytří a vzdělaní seděli doma, protože dobře věděli, že by se mohli cestou nachladit. Opět se tím potvrzuje, že EU - tak jak je dosud koncipována - je vyloženě projektem pro hezké počasí.

Ne základnám na demonstraci Ano míru! Ne válce!

Autor: Ne základnám - Zveřejněno 27.06.2016 22:00 - (23415 Návštěv)

Žádnému politikovi, zákonodárci, premiérovi, ministrovi vlády ani náčelníkovi Generálního štábu České republiky nedali občané České republiky mandát, aby nás zatahoval do eskalace napětí, hrozby silou, spolupráci na válečných konfliktech, uplatňování mocenské politiky Spojených států amerických nebo jiných států.

Hnutí 5 Hvězd: Vyjít z krize nelze bez opuštění eura

Autor: Květa Pohlhammer Lauterbachová - Zveřejněno 27.06.2016 19:30 - (26049 Návštěv)

Po referendu ve Velké Británii je docela možné, že to bude právě Itálie, která způsobí neschopnému managementu v Bruselu další velké bolení hlavy a urychlí rozpad EU.

Zájmy kolem Brexitu

Autor: Květa Pohlhammer Lauterbachová - Zveřejněno 26.06.2016 14:55 - (19658 Návštěv)

Brexit vyhráli globalisté, nikoliv euro-atlantické vazby. A jde jako vždy o finanční trhy, a vůbec ne o svobodu.


Převážně nevážně

Starší podcasty najdete na Youtube zde a na Telegramu ZDE. Připravuje se další cenzurní útok na nezávislé weby. Klikněte si k nám pro info.


Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že podá žaloby na země odpovědné za zničení Nord Stream
Rusko podalo předběžné žaloby na čtyři země v souvislosti s vyšetřováním teroristických útoků na Nord Stream. Informovala o tom oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zakharova. Podle ní mohou být podobné nároky brzy podány proti jiným státům, které se podílejí na bombardování ruského infrastrukturního zařízení. Ruská federace formálně podala předběžné žaloby proti Německu, Dánsku, Švédsku a Švýcarsku na základě mezinárodní úmluvy o potlačení teroristických bombových útoků z roku 1997 a Mezinárodní úmluvy o potlačení financování terorismu z roku 1999. Zacharovová zdůraznila, že bombardování ruských exportních plynovodů je flagrantním aktem mezinárodního terorismu.

Generální ředitel Bosch Stefan Hartung nevylučuje další propouštění
Šéf koncernu Bosch uvedl, že pracovní místa v Německu "mohou být zkrácena". Nedávno se psalo o plánech průmyslového gigantu Bosch propustit kolem 3 000 zaměstnanců. Ale bohužel se všechno ukázalo být mnohem horší. Generální ředitel Bosch Stefan Hartung transparentně naznačil, že všech 80 000 zaměstnanců společnosti v Německu by se mělo starat o svou práci: "Nelze vyloučit, že výroba bude muset být přemístěna nebo dokonce uzavřena."

Ajatolláh Achtari: Írán vyšle vojska na Golany a do jižního Libanonu
V nadcházejících dnech začne proces vyslání vojsk do Libanonu. S povoláním vojsk vláda definitivně povolí rozmístění vojsk v Libanonu a na Golanech. Posíláme vojáky do Libanonu, aby bojovali proti Izraeli jako v roce 1960. Zatímco naše síly již mířily do Sýrie, právě se připravuje vyslání vojsk na Golany a do jižního Libanonu. Izrael zaútočil na jádro sil odporu v Libanonu, takže nemůžeme zůstat lhostejní.

Ruské stereotypy o Američanech

Jak dopadne (jazykově) Ukrajina
Neonacisté začali na Ukrajině aktivně trestat občany za používání ruského jazyka. Tím jdou na ruku Putinovi, který chce Ukrajinu rozdělit. Jazykové rozdělení podle uživatelů Google vypadá následovně.



Archiv tematických čísel

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014