Načítání...
 

Kde jsou ti teroristé?

Autor: Pavel Adamík - Zveřejněno 16.11.2015 17:00 - (25757 Návštěv)

Náš čtenář Pavel Adamík uvažuje nad otázkou kde a kdo jsou skuteční teroristé.

Nord Stream 2: Konec tranzitního vydírání

Autor: Pavel Šipilin - Zveřejněno 16.11.2015 15:19 - (22908 Návštěv)

Po roce 2019, poté, co skončí smuteční hostina za velké tranzitní státy, budou si tyto země muset vybrat nákup plynu buď v Německu, nebo v Rusku.

Smrtelné ticho kolem Fukušimy

Autor: Petr Umlauf - Zveřejněno 14.11.2015 15:57 - (29172 Návštěv)

Bývalý velvyslanec Japonska požaduje zrušit OH 2020 v Japonsku kvůli pokračující havárii reaktorů ve Fukušimě.

Snowdenův kufr a bezradná Merkelová

Autor: -uv- - Zveřejněno 13.11.2015 06:00 - (19725 Návštěv)

Snowden pomohl německým aktivistům a slušným občanům tím, že demaskoval špinavou roli BND, potažmo i samotné kancléřky. Merkelová ještě v roce 2013 tvrdila, že "špehování mezi přáteli je nepřijatelné".

Recenze „Occupy Money“ autorky Prof. Dr. Margrit Kennedyové

Autor: Květa Pohlhammer Lauterbachová - Zveřejněno 12.11.2015 17:10 - (25221 Návštěv)

Úrok a složený úrok obsažený v cenách a daních je nástrojem přerozdělování od stále chudší vrstvy ke stále menšímu procentu lidstva. Nakonec historicky bezprecedentní stupňování nerovností mezi jedním procentem elity ovládající finance a 99 procenty populace světa potvrzuje řada ekonomů z akademické sféry, stačí připomenout dílo Thomase Pikettyho Kapitál ve 21. století.

Zpráva o činnosti redakce a spolku e-Republika 2015

Autor: redakce - Zveřejněno 12.11.2015 16:10 - (20041 Návštěv)

V prvé řadě musíme poděkovat všem čtenářům a přispěvatelům, bez nichž by další fungování webu nebylo myslitelné. Web E-republika tak může být dále rozvíjen jako komunitní a neziskové médium.

Centrální bankovnictví aneb Jak experti ničí demokracii II

Autor: Květa Pohlhammer Lauterbachová - Zveřejněno 12.11.2015 13:08 - (37328 Návštěv)

Objem vysoce toxických derivátů před pádem Lehman Brothers ve výši 1,2 bilionů dolarů vyvolal globální finanční zemětřesení. Dnes se zvýšil objem této finanční zbraně hromadného ničení na 500 bilionů dolarů.

Noční můra jménem TPP: Je to horší, než jsme si mysleli

Autor: Deirdre Fulton - Zveřejněno 11.11.2015 22:13 - (22867 Návštěv)

Provideři podle TTP budou „copyrightoví policajti“. Americká společnost může nařídit, aby v jiné zemi byla odpojena webová stránka, aniž by existoval způsob, jímž by osoba provozující takovou stránku vyvrátila jejich tvrzení.

Proč se v Praze rozpadla koalice?

Autor: Pavel Letko - Zveřejněno 11.11.2015 09:00 - (21323 Návštěv)

Úplně stejně se tady rozdělovaly trafiky. Hulínský vydělal za tři roky 19 milionů, paní Kleslová i s tantiémami vydělala 360 tisíc korun měsíčně.

Stropnický a Piráti, naděje pražské politiky

Autor: Pavel Letko - Zveřejněno 10.11.2015 16:00 - (21822 Návštěv)

Ve čtvrtek 5. listopadu pokračovalo jednání zastupitelstva, v němž jsme mohli vidět, že neexistuje nějaká dělící čára mezi pravicí a levicí, jak je nám podsouváno, ale mnohem více platí vidění Pirátů, kteří dopředu vyloučili účast v koalici s účastí přátel starých pořádků z ODS a ČSSD.

Spravedlnost po česku

Autor: Pavel Letko - Zveřejněno 09.11.2015 22:00 - (20704 Návštěv)

Fašismus klepe na naše dveře a naši spoluobčané se již nemohou dočkat. Nechápou, že „řád a pořádek“ bude platit jen pro ně. Ovládání pomocí hry na demokracii a svobodu se už přežilo.


Převážně nevážně

Starší podcasty najdete na Youtube zde a na Telegramu ZDE. Připravuje se další cenzurní útok na nezávislé weby. Klikněte si k nám pro info.




Studie PLA naznačuje, že čínské rakety Fire Dragon by mohly potopit americké válečné lodě
Čínská taktická balistická střela známá jako Fire Dragon 480, která byla vyvezena na Blízký východ, by podle počítačové simulace dokázala potopit americké křižníky hlídkující v Rudém moři. Podle recenzovaného článku zveřejněného 15. května v akademickém časopise Command Control & Simulation by při úzké koordinaci roje bezpilotních letounů a přijetí nové taktiky bylo ke zničení velké americké válečné lodi zapotřebí v průměru šest těchto řízených raket dlouhého doletu.

PS. A to je druhořadá technologie, kterou Čína vyváží na Blízký východ.

Splnomocnenec vlády SR pre Covid: VÝSLEDKOM MUSIA BYŤ ROZSUDKY
Splnomocnenec vlády SR pre preverenie procesu riadenia a manažovania zdrojov počas pandémie COVID-19. Peter Kotlár, má v popise práce to, čo vidíte v riadku nad jeho menom. Má zozbierať faktografický materiál, ktorý by v konečnom dôsledku a po rozhodnutí vlády, mal viesť k oznámeniam o podozreniach zo spáchaní trestných činov, voči predstaviteľom bývalých vlád, ale aj voči všetkým, ktorí v prípade vydávania rozhodnutí o opatreniach, testovaniach, očkovaniach, zákazoch pohybu, karanténach, atď., atď., nepostupovali v súlade s právnym poriadkom SR.

Díky Jemencům ruská ropa monopolizovala Suezský průplav
Celkový tok ropy a ropných produktů Suezským průplavem v obou zemích se v květnu ve srovnání s předchozím měsícem snížil o 34%. Data poskytuje francouzská společnost Kepler, specializující se na sběr dat o trzích se surovinami. Zdůrazňuje se, že ve srovnání se stejným obdobím loňského roku je pokles 65%. Celkem 92% ropy procházející Suezským průplavem na jih je nyní ruského původu, uvádí zpráva francouzských analytiků. Poznamenávají, že rozhodující roli v tom hrály akce jemenských bojovníků, kteří ve skutečnosti pomohli Rusku monopolizovat dopravu přes Suezský průplav.

PS. A to bude BRICS odcházet Suez kompletně.

Nejlepší americké právnické školy představují nepopiratelné důkazy o genocidě Izraele v Gaze
University Network for Human Rights (UNHR) je americká advokátní skupina, která školí vysokoškoláky v oblasti práva lidských práv na vysokých školách a univerzitách po celém světě, aby čelila zneužívajícímu státnímu, podnikovému nebo soukromému chování. UNHR zveřejnila 15. května 105 stránkovou analýzu mezinárodního práva a jeho aplikace na izraelské vojenské akce od 7. října 2023. Tato zjištění vycházejí z rozsáhlých důkazů a historických právních precedentů a nenechávají nikoho na pochybách, že se Izrael dopustil zásadního porušení Úmluvy o genocidě z roku 1948 v Gaze. Zpráva, která je společným úsilím některých z nejprestižnějších západních právnických škol, byla nyní předložena OSN. Instituce se k nevyvratitelnému, bombastickému obsahu vyšetřování UNHR zatím nevyjádřila. Mainstreamová média také mlčela. Vzhledem ke spoluúčasti západních novinářů na vybílení a ospravedlňování nesmyslných zločinů v Gaze to není překvapující. Mlčení však bylo tak všudypřítomné, že zpráva mohla zůstat bez povšimnutí angažovaných aktivistů solidarity v Palestině. (mintpressnews.com)

Nizozemská politička Eva Vlaardingerbroeková o zániku Evropy
Jejich vizí budoucnosti je neoliberální Evropa k nepoznání, kde se každé město stane podobným Bruselu. Ošklivé, špinavé, nebezpečné, s nulovou sociální soudržností, kde se neustále staví budovy a zdá se, že nikdy nebudou dokončeny. Dámy a pánové, vítejte v novém světovém řádu. A jaký je protijed? Silná, křesťanská Evropa složená ze suverénních národních států.


Archiv tematických čísel

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014