Načítání...
 

Maximální chamtivost: TV Arte o bance Goldman Sachs

Autor: redakce - Zveřejněno 25.09.2013 11:50 - (12617 Návštěv)

Titul "True greed" neboli "Maximální chamtivost" přesně vystihuje podstatu této korporace. Nyní ke starostem "Goldiho" přibyl i film vysílaný televizní společností Arte, což je společný vládní program Německa a Francie určený ke sbližování obou národů a kultur. Umělecké a kulturní pořady tohoto kanálu patří k tomu nejlepšímu, co lze v EU vidět. Film o společnosti Goldman Sachs najdete zde.

Nouzové přistání programu Dreamliner

Autor: redakce - Zveřejněno 25.09.2013 09:07 - (20945 Návštěv)

Debakl Boeingu 787 potvrdil, že USA už nemá potřebné know-how ke špičkové průmyslové výrobě. Nyní odcházejí starší pracovníci z NASA do soukromých vesmírných společností, což znamená konec programu.

Vítězové a poražení v německých volbách

Autor: Květa Pohlhammer Lauterbachová - Zveřejněno 24.09.2013 20:27 - (24210 Návštěv)

Mladší generace ví, že nemá a nebude mít stejné podmínky jako stávající generace penzistů. To se může stát velmi nebezpečnou třaskavinou ve společnosti plné generačních konfliktů.

Putin svým národům a USA

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 24.09.2013 13:58 - (29156 Návštěv)

Rusko už dávno ovládá velkou část českého ekonomického prostoru a určilo směřování hlavních mafiánských vazeb. Co je Putinovou vizí a strategií?

Oficiální konflikt mezi EU a státem Izrael

Autor: redaktor - Zveřejněno 23.09.2013 14:59 - (23223 Návštěv)

Vojáci řvali na francouzskou diplomatku Marion Castaingovou, která celý incident podrobně popsala. Video z vojenské akce proti EU-diplomatům máte zde.

Facebook vás může připravit o zaměstnání

Autor: redakce - Zveřejněno 21.09.2013 18:36 - (18542 Návštěv)

Stále více zaměstnavatelů zkoumá nebo nechává zkoumat profil žadatele o práci podle jeho či její aktivity na tzv. "sociálních sítích". Sítě komunikují cokoliv, i vaše nedostatky. Tak pozor ohledně budoucího zaměstnavatele.



Převážně nevážně

Starší podcasty najdete na Youtube zde a na Telegramu ZDE. Připravuje se další cenzurní útok na nezávislé weby. Klikněte si k nám pro info.


Zlatá 60. léta

63 centrálních bank zavádí systém Basel III
Banka pro mezinárodní platby (BIS) včera oznámila, že její členské jurisdikce dosáhly významného pokroku při zavádění posledních prvků Basel III. Tato úmluva zahrnuje širokou akceptaci metody "bail-in" jako způsobu záchrany bank v krizi. Na rozdíl od záchrany, která zahrnuje vnější pomoc (často od daňových poplatníků), systém "bail-in" restrukturalizuje závazky banky interně. To zahrnuje převzetí peněz, které máte na vkladech a spořicích účtech, protože ty tvoří součást bilance banky. Ta může vklady změnit na operativní hotovost, kterou může použít, na něco jiného, např. na výkup akcií krachující banky. Jedná se o záchranu bank skrze daňové poplatníky, ale bez vlády jako prostředníka. Vkladatel nebo střadatel bank nebude rozhodovat o podmínkách záchrany.

From Ugledar with love

Základna Nevatim je těžce poškozena
Američtí analytici z centra námořních analýz (CNA) identifikovali 32 přímých zásahů na izraelskou leteckou základnu Nevatim v Negevu, přičemž několik balistických raket dopadlo přímo na ochranné hangáry izraelských letounů F-35 Adir. Podrobné snímky zblízka zatím nejsou k dispozici pro úplné posouzení. Satelitní snímky z letecké základny Tel Nof, kterou také zasáhl Írán, zatím nebyly zveřejněny a škody jsou pravděpodobně vážné.


PS. Viz náš článek psaný hned druhý den po náletu Íránu (ZDE). Zdá se že Írán nejprve hacknutím vyřadil izraelskou PVO, protože na základny dopadly i mnohem starší, velmi těžké půltunové rakety s klasickou trajektorií letu.

Pracovníci přístavů v USA ukončili stávku po zvýšení mezd o 62 %
Dne 4. 10. se 45 000 stávkujících pracovníků doků v přístavech na východě USA a na pobřeží Mexického zálivu dohodlo na návratu do práce poté, co provozovatelé přístavů osladili nabídku smlouvy a ukončili třídenní stávku, která hrozila narušením americké ekonomiky. Průlom nastal poté, co zaměstnavatelé v přístavu nabídli 62% zvýšení mezd během šesti let. Nová nabídka, oproti dříve navrhovanému zvýšení o 50%, přišla poté, co Bílý dům soukromě a veřejně tlačil na velké přepravní linky a provozovatele nákladních terminálů, kteří zaměstnávají pracovníky na pevnině, aby podali novou nabídku unii.

PS. Za 3 dny bylo vymalováno, správně načasovaná stávka. Korporátní fašisti se vrhnou na odbory vítězných dokařů až po prezidentských volbách.


Archiv tematických čísel

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014