Načítání...
 

Zpráva pro české politiky před volbami

Autor: Květa Pohlhammer Lauterbachová - Zveřejněno 19.09.2013 22:20 - (18777 Návštěv)

Banka pro mezinárodní platby se sídlem v Basileji oznamuje v právě uveřejněné čtvrtletní zprávě, že současná situace je mnohem horší, než před pádem Lehman Brothers.

Nerovnost pro všechny - nový film Roberta Reicha

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 18.09.2013 11:06 - (23237 Návštěv)

Známý profesor ekonomie se dal dohromady s režisérem Jacobem Kornbluthem a společně natočili dokumentární film o současné ekonomické bídě Ameriky.

Metanolová aféra: vláda své sliby nesplnila

Autor: Vítězslav Praks - Zveřejněno 18.09.2013 06:53 - (18760 Návštěv)

Rok od metanolové aféry je vhodný čas k bilancování, co vlastně stát v celé kauze udělal. Viz poslední vládní opatření místopředsedy vlády Fischera.

Vyplatilo se Západu zničení Libye?

Autor: redaktor - Zveřejněno 17.09.2013 09:48 - (26710 Návštěv)

Libye po invazi Západu skončila jako rozpadlý stát. A dnes místo zemního plynu a ropy vyváží hlavně terorismus, který předtím v zemi téměř neexistoval.

Válka za osivo v Kolumbii skončila vítězně

Autor: redakce - Zveřejněno 17.09.2013 09:12 - (21712 Návštěv)

Vláda Kolumbie kapitulovala před požadavky Národního stávkového výboru a podepsala zrušení zákona č. 970. Ten ničil zdejší zemědělce stejně jako naše za Klausovy privatizace v Česku.

Bankovní únos Evropy II.

Autor: Květa Pohlhammer Lauterbachová - Zveřejněno 16.09.2013 21:43 - (30414 Návštěv)

Pokud se jednotná měna stane nástrojem zotročení svobodných občanů, je třeba dělat další sjednocování Evropy bez eura.


Převážně nevážně

Starší podcasty najdete na Youtube zde a na Telegramu ZDE. Připravuje se další cenzurní útok na nezávislé weby. Klikněte si k nám pro info.


Zlatá 60. léta

63 centrálních bank zavádí systém Basel III
Banka pro mezinárodní platby (BIS) včera oznámila, že její členské jurisdikce dosáhly významného pokroku při zavádění posledních prvků Basel III. Tato úmluva zahrnuje širokou akceptaci metody "bail-in" jako způsobu záchrany bank v krizi. Na rozdíl od záchrany, která zahrnuje vnější pomoc (často od daňových poplatníků), systém "bail-in" restrukturalizuje závazky banky interně. To zahrnuje převzetí peněz, které máte na vkladech a spořicích účtech, protože ty tvoří součást bilance banky. Ta může vklady změnit na operativní hotovost, kterou může použít, na něco jiného, např. na výkup akcií krachující banky. Jedná se o záchranu bank skrze daňové poplatníky, ale bez vlády jako prostředníka. Vkladatel nebo střadatel bank nebude rozhodovat o podmínkách záchrany.

From Ugledar with love

Základna Nevatim je těžce poškozena
Američtí analytici z centra námořních analýz (CNA) identifikovali 32 přímých zásahů na izraelskou leteckou základnu Nevatim v Negevu, přičemž několik balistických raket dopadlo přímo na ochranné hangáry izraelských letounů F-35 Adir. Podrobné snímky zblízka zatím nejsou k dispozici pro úplné posouzení. Satelitní snímky z letecké základny Tel Nof, kterou také zasáhl Írán, zatím nebyly zveřejněny a škody jsou pravděpodobně vážné.


PS. Viz náš článek psaný hned druhý den po náletu Íránu (ZDE). Zdá se že Írán nejprve hacknutím vyřadil izraelskou PVO, protože na základny dopadly i mnohem starší, velmi těžké půltunové rakety s klasickou trajektorií letu.

Pracovníci přístavů v USA ukončili stávku po zvýšení mezd o 62 %
Dne 4. 10. se 45 000 stávkujících pracovníků doků v přístavech na východě USA a na pobřeží Mexického zálivu dohodlo na návratu do práce poté, co provozovatelé přístavů osladili nabídku smlouvy a ukončili třídenní stávku, která hrozila narušením americké ekonomiky. Průlom nastal poté, co zaměstnavatelé v přístavu nabídli 62% zvýšení mezd během šesti let. Nová nabídka, oproti dříve navrhovanému zvýšení o 50%, přišla poté, co Bílý dům soukromě a veřejně tlačil na velké přepravní linky a provozovatele nákladních terminálů, kteří zaměstnávají pracovníky na pevnině, aby podali novou nabídku unii.

PS. Za 3 dny bylo vymalováno, správně načasovaná stávka. Korporátní fašisti se vrhnou na odbory vítězných dokařů až po prezidentských volbách.


Archiv tematických čísel

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014