Načítání...
 

Děkovný vzkaz od těch bohatých

Autor: redaktor - Zveřejněno 01.08.2012 15:02 - (4359 Návštěv)

Ruku na srdce: v loterii nikdy nevyhrajete. Na druhou stranu ale máte pěkně velkou jistotu, že v nějaké ubohé práci budete otročit po zbytek svého života. A to proto, že jste se podle všeho narodili do špatné sociální třídy. Přiznejme si to - jste příslušníky kasty pracujících. Je mi líto! A proto nemáte vzdělání, výchovu, konexe, způsoby, vzhled a dobrý vkus, abyste se kdy vůbec mohli stát jedněmi z nás.

Právo končí tam, kde začíná Izrael

Autor: Tribun - Zveřejněno 01.08.2012 14:56 - (15322 Návštěv)

Když jde o zájmy Izraele, nikdo si nemůže být jist majetkem ani životem. Izraelská praxe likvidovat nepohodlné osoby, stojící v cestě jeho zájmům, doznala nové kvality včera, když Izrael v mezinárodních vodách zaútočil na flotilu lodí pokoušejících se dopravit humanitární pomoc do okupované Gazy. Na deset aktivistů přitom zabil, desítky zranil a lodě odtáhl do svého přístavu Ašdod, čímž technicky vzato spáchal akt pirátství.

Co bude po volbách?

Autor: Jan Kristek - Zveřejněno 01.08.2012 14:51 - (17149 Návštěv)

Každopádně je teď otevřena cesta k neomezenému propadu ekonomiky a neomezenému růstu deficitu. K neomezené moci se teď dostali právě ti, kteří současný „státní“ dluh vytvořili, a samozřejmě budou na jeho zvětšování neúnavně pracovat. Není zvláštní, že ten, kdo vytvořil největší část „státního“ dluhu (je odpovědný zhruba za třetinu celého dluhu), měl poté, co založil filiálku ODS - TOP 09, tolik peněz na volební kampaň a takovou podporu médií, že se tato filiálka stala třetí nejsilnější „stranou“?

Přemluv bábu, aby se zabila

Autor: Zdenka Ullmanová - Zveřejněno 01.08.2012 14:48 - (14633 Návštěv)

Nevím, odkud čerpají děti jako Martička Issová či Jiřík Mádl svoji neochvějnou jistotu pro své rozhodnutí volit pravici, respektive nevolit levici, ale ještě víc je zajímavé, že nepochybují.


Austrálie vyhostila izraelského diplomata

Autor: zajoch - Zveřejněno 01.08.2012 14:30 - (7347 Návštěv)

Ministr zahraničí Stephen Smith řekl, že policejní šetření nenechala nikoho na pochybách, že izraelské zpravodajské služby stály za zneužitím čtyř australských cestovních pasů u osob podezřelých ze zabití Mahmouda al-Mabhouha v dubajském hotelovém pokoji. Šetření, které vláda dokončila, nezakládá žádné pochybnosti o tom, že Izrael byl zodpovědný za padělání a zneužití těchto pasů, řekl v projevu v australském parlamentu Smith. Podle něj se takto nechová přítel.

NE sjednocené evropské politické unii ovládané finančním kapitálem!

Autor: Květa Lauterbachová - Zveřejněno 27.07.2012 12:57 - (15391 Návštěv)

Události posledního týdne v eurozóně nás rozhodně nemohou nechat v klidu. Ve středu 4.července 2012 odhlasovala rakouská Národní rada 2/3 většinou podporu záchrannému fondu ESM a fiskálnímu evropskému paktu. Podle závěrů posledního vrcholného summitu představitelů EU to bude znamenat společné ručení za závazky nejen zadlužených zemí eurozóny, ale i vznik samoobsluhy pro bankovní sektor, který "přece nemůžeme nechat padnout".

Evropa na rozcestí

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 04.07.2012 09:50 - (15758 Návštěv)

Poslední vývoj evropské integrace jde směrem k zajímavé frašce, v níž se mixuje neoliberalismus a řízené hospodářství marxismu. Německo souhlasilo na poslední schůzce v Bruselu s tzv. „solidaritou“ a „dohodou o růstu“, čímž se myslí placení individuálních bankovních dluhů skrze daňové poplatníky.

Kalouskův závod ke dnu

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 24.05.2012 10:37 - (32412 Návštěv)

Představte si, že máte krávu a ona vám stále méně dojí. Abyste její dojivost zvýšil, tak jí vždy dáte o něco méně nažrat. Zdá se to neuvěřitelné, ale vláda je schopna řídit ekonomiku země podle této pomatené logiky.



Převážně nevážně

Starší podcasty najdete na Youtube zde a na Telegramu ZDE. Připravuje se další cenzurní útok na nezávislé weby. Klikněte si k nám pro info.



Julian Assange: válka začíná lhaním médií

"Téměř každá válka, která začala v posledních 50 letech, byla důsledkem mediálních lží."

V Německu zkrachovalo nejvíce společností za posledních 9 let
Podle údajů společnosti Creditreform od začátku roku zkrachovalo 11 tisíc společností, což je o 30 % více než v první polovině roku 2023. Podle odborníků je situace vážnější než během globální hospodářské krize v roce 2009.

Marcel Reich-Ranicki o stavu Německa

Přežil povstání ve Varšavském ghettu, literární kritik nazývaný "papež německé literatury". Je to brilantní shrnutí šílené doby a vlády.

ČEZ vyplatí akcionářům 52 korun za akcii, valná hromada rozhodla o dividendě
Energetická společnost ČEZ vyplatí svým akcionářům dividendu z loňského očištěného zisku 52 korun za akcii. Celkově tak mezi akcionáře rozdělí 28 miliard korun, což odpovídá 80 procentům ze zisku. (E15)

Ursulu von der Layenovou čeká dalších pět let v čele Komise. Nominovali ji evropští premiéři
Evropskou komisi by měla znovu vést její dosavadní šéfka Ursula von der Leyenová, shodli se podle agentury DPA hlavy států a premiéři trojice velkých evropských stran. V čele diplomacie sedmadvacítky by na základě dohody představitelů evropských lidovců, sociálních demokratů a liberálů měla být estonská ministerská předsedkyně Kaja Kallasová. (Echo24)


Archiv tematických čísel

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014