Načítání...
 

Globální vesnice? Proč ne. Globální megacity? V žádném případě

Autor: Aleš Macháček - Zveřejněno 29.05.2018 12:00 - (33448 Návštěv)

Navrhuji, aby se přestaly udržovat dálnice a silnice a veškeré finanční prostředky věnovaly veřejné dopravě, zejména železniční. Je to jednodušší, než hledat fondy odkloněné z oprav dálnic do soukromých rukou. Dále navrhuji, aby se na všech prostranstvích, kde jsou uskladněny automobily, ať už se jim říká jakkoliv, vybudovaly retenční nádrže na přívalové deště s odvodem do vsakovacích jímek. Jako prevence před povodněmi, doplnění podzemních vod apod.

Ekvádor naznačuje, že možná vydá Assange

Autor: James Cogan - Zveřejněno 28.05.2018 12:00 - (27362 Návštěv)

Julian Assange je v ohromném nebezpečí. Poznámky, které tento týden na jeho adresu učinila ekvádorská ministryně zahraničí, naznačují, že se její vláda chystá zrušit politický azyl, který tomuto vydavateli Wikileaks v roce 2012 poskytla, a předat jej britským a americkým úřadům.

Oč jde v ČSSD?

Autor: Pavel Letko - Zveřejněno 20.05.2018 17:00 - (28993 Návštěv)

Naše ČSSD není svěží stranou pracujících, ale starou babiznou vařící lektvary pro omámení důvěřivých kolemjdoucích.

Budou občané USA drženi až do smrti ve vazbě?

Autor: Marjorie Cohn - Zveřejněno 13.05.2018 19:44 - (30796 Návštěv)

Návrh zákona proti terorismu neobsahuje žádnou definici tzv. "pomáhajících sil" (Associated forces). Prezident může klidně tvrdit, že americký občan, který píše, mluví nebo demonstruje proti americké vojenské akci, patří do této kategorie. Pak bude uvězněn na dobu neurčitou.

Demokracie prochází školní jídelnou

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 05.05.2018 21:20 - (27877 Návštěv)

Městečko Mouans-Sartoux (prefektura Alpes-Maritimes) je jediné ve Francii, jehož školní jídelna poskytuje 100 procent organických potravin. Zdejší občanské a komunitní know-how dodává 20 tun roční produkce potravin pro školy. Obec má 10 tisíc obyvatel a zdejší občané se rozhodli, že jejich děti nebudou ve škole jíst žádné svinstvo.

Bílé přilby nedostanou ani druhého Oscara, ani americké dolary

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 04.05.2018 23:10 - (26926 Návštěv)

Poslední výkon Bílých přileb v Dúmá už nebyl na Oskara. Borci se nechali chytit při fejku za školácké chyby. Trump toto amatérské divadlo už platit nechce. Dalšího Oscara asi budou platit EU-poplatníci, tedy já a vy.

Válečný vichr zesílil v Sýrii po útocích ze 30. dubna

Autor: Arkady Savitski - Zveřejněno 02.05.2018 07:11 - (27833 Návštěv)

Rusko je jediným aktérem, který může zabránit válce mezi Izraelem a Íránem. USA už mluví o potenciálním konfliktu jako o nevyhnutelném střetu. Srovnání politik přijatých Washingtonem a Moskvou jasně ukazuje, kdo podněcuje napětí a kdo se ho snaží zmírnit.

Brežněvovo obočí, Trumpova přehazovačka, Kalouskův mentální hrb

Autor: Stanislav Blaha - Zveřejněno 01.05.2018 14:14 - (25313 Návštěv)

Invaze našich současných spojenců na správně straně plotu mají jiný charakter. Na zemi bojují speciální jednotky a najatí žoldáci z celého světa. Mediálně deklarovaným cílem je co nejrychleji nastolit "svobodu, demokracii a lidská práva". Reálným výsledkem jsou vleklé konflikty s ohromnými ztrátami na civilním obyvatelstvu.


Převážně nevážně

Starší podcasty najdete na Youtube zde a na Telegramu ZDE. Připravuje se další cenzurní útok na nezávislé weby. Klikněte si k nám pro info.



Baerbocková: "Budeme bránit každý čtvereční centimetr naší Evropy"
Spolková ministryně zahraničí Baerbocková vyzvala k obraně evropského mírového řádu a k větší podpoře Ukrajiny v boji proti Rusku.

PS. Předpokládejme, že je jen pitomá do zelena, což už několikrát dokázala. Celkem 40% rozlohy Evropy je Rusko. To právě vyhlásila válku Rusku jako Hitler?

Kde asi Němci berou tu chybějící elektřinu?
Vláda Putina shrnuta v jednom obrázku

Pokud chcete české srovnání za posledních 20 let, musíte to číst opačně.

Zelenskyj se snaží přesvědčit Ukrajince, že Kyjev už vyhrál a je čas začít jednat
Šéf kyjevského režimu nyní přešel k téměř každodenním prohlášením o nutnosti zasednout k jednacímu stolu s Ruskem. Zároveň se pokaždé vymýšlejí taková vysvětlení, že prý Ukrajina "vítězí", a proto "je třeba požadovat od Ruska příměří". Zelenskyj, který si uzurpoval moc na Ukrajině, ve svém včerejším videoposelství uvedl, že "Rusko nemá dostatek prostředků na pokračování války". Zároveň podle Zelenského Ukrajina "nemá zájem na dlouhodobém ozbrojeném konfliktu".

PS. Ejhle, co udělá jeden telefon BlackRocku nejlépe placenému herci na světě...

One Health plánuje, že lékaři budou předepisovat potraviny na základě toho, co je považováno za prospěšné pro planetu
Globální válku proti zemědělcům a snahu o Velký potravinový restart doprovází program One Health, který ohrožuje nejen svobodu potravin, ale i lékařství. Agenda Jednoho zdraví zahrnuje plány pro lékaře, kteří budou psát recepty na potraviny na základě toho, co lékařská instituce považuje za prospěšné pro planetu, což může vést k vyloučení určitých potravin a přidávání pochybných látek. To vyvolává obavy ohledně přidělování zdravotní péče a upřednostňování environmentálních potřeb před zdravím člověka.

PS. Tímto způsobem lze zdanit kravské prdy jako v Dánsku a také vzduch, který dýcháme. Konečně se jim to na Západě povede, jinde už ne.


Archiv tematických čísel

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014