Načítání...
 

Pozadí machinace s tureckou lirou

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 13.08.2018 21:50 - (24084 Návštěv)

Korporátní fašismus nemá rád, když někdo opouští rozjetý cirkusový kolotoč, zatáhne za brzdu a chce zpět vstupné. Takže se podívejme na způsob, jak koloniální centrum přesvědčuje periferii o výhodách demokracie.

Kdo velí americkému diplomatickému Titaniku?

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 09.08.2018 22:35 - (24029 Návštěv)

Putin na základě nedávného rozhovoru s Trumpem v Helsinkách poslal americké vládě diplomatický návrh na nové kolo odzbrojovacích jednání. Jenže US administativě nevelí prezident, ale vojenské koncerny, které mají jiné plány a vedou studenou válku.

Jeden Afghánistán a dvojí měřítko hodnot

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 07.08.2018 16:06 - (19199 Návštěv)

Smrt českých vojáků a smrt afghánských policistů spolu těsně souvisí, protože jsou důsledkem přímého působení NATO. To nelze říci o teroristickém útoku na mešitu. Ale export teroristů ISIL ze Sýrie do Afghánistánu je prováděný jako další tajná operace Západu a má jako jeden z důsledků zvýšení teroru v zemi.

Mediální harašení USA, strategická výhoda Íránu

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 05.08.2018 06:42 - (24108 Návštěv)

Mediální harašení obou zemí nemá velkého smyslu a je dobré pro novinářské letní kachny. USA není po všech prohraných válkách od Vietnamu v situaci, kdy může napadnout Írán, jemuž kryjí záda velmoci typu Ruska a Číny.

Komu dlužíme 63 bilionů?

Autor: Aleš Macháček - Zveřejněno 04.08.2018 22:40 - (20513 Návštěv)

Ruka trhu hrabe poslední zbytky ropy, uhlí a zemního plynu a dřeva, aby je převedla na zlaťáky a podpořila totální urbanizaci Země. Totální závislost na mezinárodních koncernech nás naučila stydět se za chudobu.

O horách a hloupých lidech

Autor: Václav Umlauf - Zveřejněno 02.08.2018 22:30 - (20912 Návštěv)

Zkušenost s dospělými pitomci, kteří si na pozdní túry často berou i malé děti, ukazuje na symptom naší doby. Příroda se dostala ze statutu božských sil do zoologické zahrady, kde ji můžeme pohladit proti srsti a tvrdit, že to má ráda a že je roztomilé zvířátko stvořené pro naši potěchu a zábavu.

Izraelský parlament přijal apartheidní zákon "O národním státu"

Autor: Bill van Auken - Zveřejněno 31.07.2018 12:00 - (21475 Návštěv)

Nový zákon ústavně zakotvuje identitu Izraele jako národního státu židovského národa - navzdory 1,5 milionu palestinských občanů státu a obyvatel východního Jeruzaléma a Golanských výšin - a zaručuje exkluzivní etnicko-náboženský židovský charakter Izraele.

DiEM25: Evropské jaro

Autor: Aleš Macháček - Zveřejněno 15.07.2018 20:32 - (23463 Návštěv)

Jako by realita pro některé lidi neexistovala. Evropská unie se hroutí či podle některých je již na hromadě. Šijou do ní ze všech stran, zleva, zprava, zespodu i s vrchu. Bodejť by to s ní nemávalo. A o záchraně se cudně mlčí. Pro mne jako starého paranoiu to je spiknutí, cenzura a ufácký dezinformace.

Pozvánka: Přátelské setkání s autory

Autor: Stanislav Blaha - Zveřejněno 05.06.2018 23:24 - (24795 Návštěv)

Srdečně zveme... Aktualizováno: Vstupné dobrovolné. Akce se koná, máme ještě několik volných míst, prodlužuji termín registrace do pátku 22.6. do 12,00 hod. Kdo přijede bez registrace, nemusí mít zaručeno místo k sezení :-)


Převážně nevážně

Starší podcasty najdete na Youtube zde a na Telegramu ZDE. Připravuje se další cenzurní útok na nezávislé weby. Klikněte si k nám pro info.



Baerbocková: "Budeme bránit každý čtvereční centimetr naší Evropy"
Spolková ministryně zahraničí Baerbocková vyzvala k obraně evropského mírového řádu a k větší podpoře Ukrajiny v boji proti Rusku.

PS. Předpokládejme, že je jen pitomá do zelena, což už několikrát dokázala. Celkem 40% rozlohy Evropy je Rusko. To právě vyhlásila válku Rusku jako Hitler?

Kde asi Němci berou tu chybějící elektřinu?
Vláda Putina shrnuta v jednom obrázku

Pokud chcete české srovnání za posledních 20 let, musíte to číst opačně.

Zelenskyj se snaží přesvědčit Ukrajince, že Kyjev už vyhrál a je čas začít jednat
Šéf kyjevského režimu nyní přešel k téměř každodenním prohlášením o nutnosti zasednout k jednacímu stolu s Ruskem. Zároveň se pokaždé vymýšlejí taková vysvětlení, že prý Ukrajina "vítězí", a proto "je třeba požadovat od Ruska příměří". Zelenskyj, který si uzurpoval moc na Ukrajině, ve svém včerejším videoposelství uvedl, že "Rusko nemá dostatek prostředků na pokračování války". Zároveň podle Zelenského Ukrajina "nemá zájem na dlouhodobém ozbrojeném konfliktu".

PS. Ejhle, co udělá jeden telefon BlackRocku nejlépe placenému herci na světě...

One Health plánuje, že lékaři budou předepisovat potraviny na základě toho, co je považováno za prospěšné pro planetu
Globální válku proti zemědělcům a snahu o Velký potravinový restart doprovází program One Health, který ohrožuje nejen svobodu potravin, ale i lékařství. Agenda Jednoho zdraví zahrnuje plány pro lékaře, kteří budou psát recepty na potraviny na základě toho, co lékařská instituce považuje za prospěšné pro planetu, což může vést k vyloučení určitých potravin a přidávání pochybných látek. To vyvolává obavy ohledně přidělování zdravotní péče a upřednostňování environmentálních potřeb před zdravím člověka.

PS. Tímto způsobem lze zdanit kravské prdy jako v Dánsku a také vzduch, který dýcháme. Konečně se jim to na Západě povede, jinde už ne.


Archiv tematických čísel

2023
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014