Přehled novinek podle nadpisů ze dne 29. dubna je skutečně kouzelný.
Moskva tvrdí, že "vlast není na prodej" a Západ prý klidně může ukrást Rusku těch zabavených 300 miliard euro. Rusové si to doma vyberou dvakrát, a přitom zničí eurozónu, což chtějí i Američané. Ti zabaví Rusům jen 5 miliard a přitom zničí to nenáviděné EU, což je ještě lepší obchod, než udělají Rusové s celým Západem. Neoliberalismus tlačený borci z Deep state musí na všem vydělat třikrát: Zabavíte Rusům prachy, zničíte to pitomé EU a jejich mladé pošlete dělat za Velkou louži, jak ve 30. letech, protože EU spolek byl právě prodán v dražbě neoliberálního jednoho promile. Nový "Drang nach Osten" povede normální Evropany z chudoby do bídy, jako každá válka. Každému podle jeho neoliberálních zásluh, anóbrž "suum cuique", což je antická definice spravedlnosti od Platona.

Čeští šerloci si konečně dali pohov, protože "Policie odložila kauzu výbuchů ve Vrběticích, může za ně ruská rozvědka". Zlí Rusové, kteří tvrdí, že vlast není na prodej, odmítli české policii vydat neexistující agenty jménem Čuk a Gek. Takže vyšetřování výbuchu reálného skončilo výbuchem českého policejního ducha z břucha, následujíc odloženou EU-kauzu jménem "Nord Stream". Naštěstí byl výbuch menší, bráchovi za kopcem to okna nevytlouklo, viz naše články k celé kauze (Babišův Mnichov a česká tragédie).

Mezitím němečtí občané pozvaní před lety mámou Merkelovou a jejími politickými pohrobky veřejně demonstrují za právo žít jako doma: Islamisté v Hamburku žádali chalífát, německé politiky to pobouřilo. Mně pobouřilo to pobouření německých politiků, kteří svou pitomostí chtějí dohnat a předehnat naši fialovou pětikolku. Honí jako "teroristy" německou AfD, která chce Němce volky nevolky dohnat k tomu, aby měli vlastní děti (Eroticko-politická psychoanalýza vítězné "Alternativy pro Německo").

Obraz současného světa přešel do podoby Kafkovy povídky Proměna. Mladý obchodní cestující a pilný pečovatel o rodinu jménem Řehoř Samsa se jednoho rána probudí a zjistí, že se proměnil v brouka. Tuto skutečnost přijímá těžce, protože nechce dělat rodině problémy. Ale v této podobě se blbě chodí do práce. Potkávám na ulicích v Česku asi tak 10 miliónů Řehořů Samsů, kteří jsou navíc mediálně úplně zombifikovaní. Ti mladí Němci s početnými dětmi aspoň chtějí chalífát v Hamburku. Hodnotový pořádek v přístavním bordelu musí bejt, jak to správně říkal Švejk.

Dekadentní stav ducha zvaný "zhnusení neoliberalismem" (taedium vitae)

A tím se dostáváme k podstatnému, tedy k faktu, který upadající Římské impérium znalo pod názvem "taedium vitae". Současné končící anglo-saské impérium zná podobný existenciální stav, který nazývám "zhnusení neoliberalismem". Můj vzdělanostně normální známý od krav tomu říká, že "lidi mají všechno u prdele." Pak děláte, že děláte, nemáte žádné hodnoty, poslušně volíte politické šašky a blbce, a ti vás ženou na východní jatka. A nakonec skončíte jako Ukrajinci na frontě v Novorusku, tedy smrtí.

Seneca (umírá sebevraždou nařízenou Neronem roku 65 po Kr., dnes je to politicky zařízený "infarkt") už tehdy věděl, že tato podoba genderově dekandentního Říma je úplně sterilní a jde do kytek. Stoicky naladěný Seneca by jistě nepřijal nové křesťanství jako tehdejší ekvivalent islámského chalífátu, tak si hodil mašli na klasický římský způsob. V římských legiích bojovali už jenom germánští barbaři, stejně jako dnes mají děti a dávky jen přistěhovalci. A ti chytřejší barbaři začali pilně přemýšlet, jako dnešní ukrajinští "uklonisté", jestli jim smrt za západní Římany a jejich "evropské hodnoty" opravdu stojí za to.

Jiný myslitel tehdejší doby, Lukrécius (umírá normálně 55 př. Kr.) má noční můry, halucinace, prožívá patologické stavy, je posedlý smrtí. Ale má tolik rozumu, že nechce na smrt ke Stalingradu za západní hodnoty. Takže přešlapuje na místě v luxusní venkovské vile, má úzkost ze smrti, přemýšlí o existenciálním lejnu a mele na sucho, jak pračka v depresi. Politická krize hodnot vedla Lukrécia k bezradné filosofii, což je dnešní stav humanitních věd po sebevražedné střelbě v pražském chrámu takto postiženého ducha (Šílený střelec a šílené humanitní vědy). Citujme Lukréciovo existenciální neoliberální vakuum z díla De rerum natura, třetí kniha, tehdy známé jako "taedium vitae". Udělal jsem to ve volném překladu pro zombifikované zápaďáky.

Nikdo neví, co chce, a vždy se snaží změnit své místo, jako by tam mohl odložit své břemeno. ... Tak každý utíká sám před sebou na dovču do dalekých krajin; ale jeho mediálně a neoliberálně zblblé Já je v něm trvale uvězněno, takže ten postmoderní idiot nemůže nikam utéci. Pak zůstává připoután ke svému neoliberalismem odcizenému Já. A navíc tento sociopat, beznadějně svedený mediálně vlivnějšími sociopaty, své Já genderově nenávidí. Ale zůstává k němu připoután a nenávidí ho, protože je duchem nemocný a nechápe příčinu zla. ... Pak se klepe jak ratlík v marných pokusech, jak z toho ven. A smutná touha po tomto neoliberálně zkurveném životě (taedium vitae) nás žene s téměř božskou silou dělat stále větší pitomosti proti zdravému rozumu. ... Navíc se ti jourové pohybují jednom a tomtéž EU-kruhu a stále v něm setrvávají; pokračování v tomto marném životě jim nepřináší žádnou radost.


Přeložil jsem to tak, aby se v tom našel i můj známý od krav, který naši duchem zdechlou dobu charakterizoval správně a přesně. To pak doktoři prodávají pacienty jak naočkované pokusné králíky, politici už dávno prodali sami sebe a církve se změnily v Jidáše, které ženou lidi na východní jatka. A postmoderní barbaři chtějí ten chalífát, protože bez hodnot nelze žít a bez dětí nelze přežít. A ti genderově předělaní asexuální "ne-tvoři" (ten kámoš od krav jim říká "tranďáci") jsou sterilní jak jeho vykastrovaní voli na pastvě.

Fejeton má mít závěr, tak si ho udělejte sami. Stejně nás čtou jen ti nezombifikovaní, kterým přemýšlení zatím nevadí.


Hodnota článku (rešerše, napsání, korektura, anotace, ilustrace, redakční práce) je ohodnocena částkou: 450 Kč. Pokud chcete na provoz webu přispět, klikněte zde, nebo na baner v úvodní stránce. Děkujeme!