Drazí hoši v BlackRocku určitě tento rok nebudou otvírat šampaňské, aby oslavili dividendy. Jistě, západní ovčané jsou většinově naočkovaní, což jim jistě nepomůže k pobírání důchodu. Tím zbohatne jedno promile. A konečně začínají být šťastní, protože už postupně nebudou nic vlastnit, ani ten pitomý byt a auto. Budou mít elektro-auta bez elektriky. A i za tu neexistující elektřinu zaplatí emisní povolenky, jejichž cena poroste k nepřímé úměře k mizející elektřině a chybějícím energiím v EU.

Ok, to všechno je kratochvíle pro korporátní média, ale pojďme na realitu. Jedno promile chce mimo jiné otročit obyvatele celého světa tím, že jim vezme či monopolizuje vodu, půdu a obživu. Monopolizované energie už jsou na Západě zařízené. Nyní se podívejme, jak to vypadá se zbytkem ekonomického a reálného žvance.

BlackRock a ukrajinská černozem

Drazí US-hošani, co spolu mluví, ti už teď prohráli válku na Ukrajině. Rusové nebudou tak pitomí, aby je nechali brát dividendy z ruských (a ani ukrajinských) vojáků, kteří zde padli v proxy-válce rozpoutané kvůli dobytí hlavního světového zdroje potravin a surovin. Plán byl jednoduchý, jako za Hitlera. Dáme to v bodech:

  • zničit zemědělství v EU; to je napůl hotovo, od toho máme likvidační četu v Bruselu;
  • dobýt Ukrajinu, zabrat černozem a produkovat geneticky modifikované potraviny pro občany světa, abychom je už nemuseli draze očkovat m-RNA vakcínami;
  • sorry jako, hoši, asi budeme pokračovat s těmi vakcínami přes koupené WHO a doktory, protože černozem nemáme a mít nebudeme;
  • Ukrajince pošleme do války proti Rusku; tato potrava pro ruská děla spojená ekonomickou blokádou zničí Rusko;
  • tím dostaneme zadarmo i ty suroviny v Rusku; sorry jako, hoši, na válečné frontě jste pohořeli, jak sedláci u Chlumce.


Imperiální plán byl teoreticky bezchybný, jako všechno, co dosud vzešlo z amerických hlavních think-tanků. Ale v reálu bohužel platí, že chybička se vloudí, byť Nulandová na Majdanu rozdala ty koláče. Výsledek asi bude i pád impéria. To si vzalo do huby větší žvanec, než na který reálně, vojensky a ekonomicky a finančně stačí. A tím ukrajinským žvancem se navíc začíná vydatně dusit.

Jak se bojuje o zrno

Začneme statistikami. Kdo bude krmit lidi, ten je bude ovládat, jinak zemřou hlady. Jiné argumentace nechme pitomcům od sorošovských zelených neziskovek. USA jsou na tom bídně. Půdu si postupně likvidují špatným hospodařením a GMO obilovinami, farmáře začali s předstihem ničit jako v EU, globální oteplování udělá ze středozápadu USA polopoušť (modely ZDE). Takže podíl USA na světové produkci obilovin bude trvale klesat. Tady je tabulka současného stavu.



Teď je jasné, o co se bojuje. V USA je historicky založená světová obilní burza sídlem v Chicagu, kde se určují světové ceny obilovin. Jak chcete manipulovat s cenami, když přestanete být hlavním producentem obilovin? A když nebudete manipulovat s těmi cenami, jak chcete vydělávat a nechat jiné umírat hlady? Ejhle, neoliberální soudruzi, máme problém. Jmenuje se prohraná válka na Ukrajině. Tady je graf dnes již ztracené obilní produkce Ukrajiny.



Proto Západ začal křečovitě vysvětlovat svým ovčanům, že válka je tak nějak nevyhraná. Ale do posledního Ukrajince se bojovat bude, ale jen proto, aby se s Rusy dosáhlo příměří, které BlackRocku zajistí okupaci té tolik potřebné černozemě. Tu dostal zadarmo, jako okupační prémii za americké zbraně, které Ukrajincům prodávali na dluh, aby se mohli zabít ve válce s Rusy. Tomu se říká imperiální kšeft.

To si na Západě opravdu myslí, že Rusové vedení Putinem a Lavrovem jsou tak pitomí, jako za časů Jelcina? To už dnes nebaští ani kognitivní superman Biden, jehož kokainový synek se chystal na kariéru koloniálního správce v ukrajinské Burismě. A nyní se podívejme na obilní produkci Ruska a Ukrajiny dohromady.



Dal jsem ještě zvlášť do tabulky celkové podíly exportu pšenice, kde je současný stav z roku 2023.



Ruská produkce obilí raketově nastartovala; obsadí a kolonizují místo BlackRocku hlavní produkční oblasti na Ukrajině; společně s Běloruskem jsou téměř monopolní producenti dusíkatých hnojiv na světě; globální oteplování jim přidá milióny hektarů navíc; odmítli používat technologii GMO, aby se nedostali do závislosti na Západu. Takže to shrňme: kvalitním obilím nacpaní Rusové se budou mít jak prasata v žitě. A navíc nejsou hloupí a chystají se zlomit západní impérium, které je málem zničilo jako Hitler.

Ruská strategie proti CME v Chicagu

Světové ceny zemědělských produktů se nyní tvoří hlavně prostřednictvím obchodování s futures na Chicago Mercantile Exchange (CME), která je součástí hlavní světové burzy. Kromě Chicagské burzy existuje v Evropě platforma Euronext, ale její ceny jsou orientovány na trendy, které jsou stanoveny v Chicagu. Centrální banka Ruské federace pracuje na vytvoření centra pro obchodování s obilím pro země BRICS, což bude zpracováno do 1. července tohoto roku. Rusko je klíčovým dodavatelem obilí v zemích BRICS. Vázat se na ceny obilovin určené burzou v USA? To by udělala jen fialová pětikolka, viz ceny české elektřiny stanovené na Lipské burze. Rusové tento typ blbců placených Západem teď mohutně pakují ze země jako zrádce národních zájmů. U nás z nich dělají premiéry.

Rusko tedy musí vytvořit paralelní formu obilní burzy, kde se budou určovat ceny obilovin, zatím v rámci BRICS. Jenže to je už polovina obyvatel světa, tedy 45 %. A dále je třeba zlikvidovat dolar jako základní platidlo s obilovinami. Ceny na US-burze jsou pochopitelně v dolarech a Rusko dolaru vyhlásilo válku. Kromě toho jsou spotově manipulované obilní futures nástrojem imperiálně určeného trhu, a tento nástroj je úplně mimo vliv Ruska. Dolarové ceny pšenice od začátku roku 2024 vzrostly o 11%. Naopak skutečné ceny ruské pšenice jsou kontrolovány státem, takže se mohou obchodovat se slevou. Pro bratry ze zemí BRICS, samozřejmě.

Teď je jasné, proč Rusové potřebují vlastní obilní burzu. V této potravinové ruletě nevyhrává ten, kdo vyrábí (viz české elektrárny), ale ten kdo kontroluje logistiku a kdo určuje pravidla pro tvorbu cen. A Rusko tvrdí, že ten, kdo vyrábí a kdo kupuje, ten by se měl domluvit bez imperiálního prostředníka. Ten ani nekupuje, ani nevyrábí, ale všechno chce sežrat pro sebe. Opět platí, jako v případě think-tanků v USA, že to na papíře vypadá dobře.