Německá ekonomická říše je pro nás důležitá, což je reál. Takže je dobré se podívat, co se u našich sousedů děje. V Česku si rvou vlasy nad tím, že je vláda nekompetentní a pracně dokazují, proč tomu tak je. Normální Němci už dávno nic nedokazují a mají k tomu dobrý důvod.

Debakl ekonomiky aneb Pánové, nejede to

Komentovat německou ekonomiku je velmi jednoduché, jde to do kytek. Německá ekonomika ve druhém čtvrtletí roku 2024 neočekávaně poklesla o 0,1 %. Tím se tak nějak zvrátila z 0,2% "růstu" v prvních třech měsících roku. Pesimisté jsou spokojení, protože vývoj zničil prognózy o 0,1% růstu. Klíčovými položkami deprese je hlavně pokles investic do zařízení a budov, protože průmyslový sektor je zatížený vysokými úrokovými sazbami. Ekonomika meziročně zaznamenala páté čtvrtletí bez růstu za sebou. Normálně se tomu říká stagnace, ale to se nesmí vyslovit nahlas. Na grafu v porovnání tří let a po kvartálech to vypadá pro Q2/2024 následovně:


Bundesbanka tento závod ke dnu celkem dobře předvídala, viz prognóza na léta 2023-25 (PDF je ZDE). Jediná pozitivní zpráva se týká inflace, která se drží kolem 2,32 %. Ideální komentář k německé ekonomice pro uzavřenou společnost elitářů přednesl Theodor Weimer, generální ředitel Deutsche Börse v dubnu 2024, viz naše krátké zprávy ZDE.

Ten burzián revolučně požaduje, aby v Německu po této devastační vládě ideologů zase nastal kapitalismus.

Debakl demokracie aneb Skandál zvaný "RKI files"

Vůbec nechci komentovat problémy s přistěhovalci a zajímavou formu německého chalífátu, která se začíná profilovat v některých městech. Mnohem jasnější důkaz debaklu elit je skandál interních zpráv Kochova institutu během epidemie kovidu. Tyto zprávy byly cenzurně začerněny pro veřejnost. Ale nějaká anti-fašistická duše to už nemohla vydržet a dala data ven v původní podobě. Tady je klíčový oficiální důkaz, že neoficiálně zveřejněná data jsou pravá.


Jednoduše řečeno: Kochův institut lhal veřejnosti prakticky ve všem, držel globalistickou agendu, v rozporu s tehdy známými lékařskými fakty fedroval očkování dětí a připravoval koncentráky pro neočkované. Německo však už dnes tato fakta diskutuje v tisku a pravděpodobně budou následovat trestní oznámení a demise politiků.

Rakousko, rodná země Hitlera, zatím jen skromně komentovalo na veřejné konferenci lékařů RKI-Wien vládní a lékařské manipulace v jejich rezortu RKI. Česko, země kde působil místodržící Heydrich, zatím nemá ani tu veřejnou konferenci doktorů a žádná data SÚKL podobná RKI files zatím neexistují. Tady se dá vládnout v kovidovém klidu, ale v Německu už ne. V Rakousku se aspoň slušní doktoři dali dohromady a něco udělali pro veřejnost. V Česku si asi felčaři povinně čtou paměti dr. Josefa Mengeleho.

Debakl politiky aneb Simpletoni ve vládnoucí koalici

Je neuvěřitelné, že think-tanky transatlantického Deep state dokázaly zmanipulovat německé partaje natolik, že jim vládnou stejní političtí géniové jako u nás. Normální Němci zjistili minimálně za poslední rok, že jim jednoduše vládnou hlupáci, které někdo vybral do vlády proto, aby Německo šlo ke dnu. A tato vládnoucí garnitura navíc zcela bezostyšně zneužívá peníze daňových poplatníků, aby si platila vlastní blaho a příslušný ideologický cirkus. Jedno z těchto schémat na dojení státní kasy vypadá následovně.


Na německých sítích dnes kolují stovky vtipů na veřejně projevenou hloupost a nekompetenci členů vlády. Mnozí jsou nedostudovaní, bez základní vzdělanostní kvalifikace pro tento úřad a kromě ideologie a neziskovek nic rozumného v životě nedělali. Fůra vtipů je jednoduše udělaná tím, že se srovnají staré a nové výroky politiků. Místo dlouhého vykládání jsem udělal galerii zajímavých vtipů na vládní kabinet.

Je to pro ty, kteří umějí německy a alespoň trochu sledují společenské dění u sousedů. Doufám, že někdo vyrobí podobné vtipy i na naši vládní koalici dříve, než půjde od válu.